«Kitchen Lab»: Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη
Το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Μαΐου, ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab» στις 16:50 και παρουσιάζει μαγειρικές εμπειρίες:
Το μενού του Σαββάτου έχει διεθνείς επιρροές. Η πρώτη συνταγή είναι εμπνευσμένη από την ασιατική κουζίνα: bao buns με καραμελωμένη πανσέτα. Τα bao buns είναι κινέζικα, αφράτα ψωμάκια, τα οποία μαγειρεύονται στον ατμό. Μόλις ο Άκης τα ετοιμάσει, φτιάχνει μία πικάντικη σάλτσα BBQ με ούζο, με την οποία μαρινάρει την πανσέτα. Ψήνει το κρέας, το κόβει σε μικρά κομμάτια και με αυτά γεμίζει τα ζεστά ψωμάκια. Στο τέλος προσθέτει φρέσκα λαχανικά.
Για δεύτερο πιάτο μαγειρεύει παπαρδέλες με αυγοτάραχο, το οποίο προσθέτει ωμό στα ζυμαρικά αφού πρώτα αφαιρέσει το κερί και τη μεμβράνη.
Για επιδόρπιο φτιάχνει ένα γλυκό ψυγείου με passion fruit. Ετοιμάζει κρέμα πατισερί, όπου αναμειγνύει τον χυμό από το passion fruit με σαντιγί. Γεμίζει δύο ψημένα φύλλα σφολιάτας με την κρέμα, προσθέτει ένα αρωματικό γλάσο και βάζει το γλυκό στο ψυγείο.