Παπανώτας: «Στον χώρο της τηλεόρασης, νέοι προσπαθούν να βγουν, δεν σε λένε έμπειρο, σε λένε παππού»
Έχει ξεχωρίσει για την καυστική ματιά και για το εκρηκτικό του ταπεραμέντο, έπειτα από μια πολυετή τηλεοπτική διαδρομή.
Ο Δημήτρης Παπανώτας τον οποίο απολαμβάνουμε κάθε πρωί στο «Happy Day» του Alpha, περιγράφει την τηλεόραση του σήμερα μιλά για τη συνεργασία του με την Σταματίνα Τσιμτσιλή και εξηγεί γιατί δεν υπάρχει νέα γενιά στη μικρή οθόνη.
Τι διαφορετικό προσφέρει φέτος το «Happy Day»;
«Δεν νομίζω πως όταν κάνεις μια επιτυχία πρέπει να διαφοροποιείς το περιεχόμενο, γιατί η τηλεόραση, όπως και το ραδιόφωνο, είναι συνήθεια. Ο κόσμος έχει μάθει μια συγκεκριμένη παρέα, εγώ είμαι κατά των αλλαγών και στο περιεχόμενο και στα πρόσωπα»
Αυτή η παρέα είναι παρέα και εκτός πλατό; «Είμαστε φίλοι, ναι. Βγαίνουμε, τα λέμε, πίνουμε τα ουζάκια μας»
Έχετε μεγαλύτερη εμπειρία από την παρουσιάστρια Σταματίνα Τσιμτσιλη.
«Το αντιληφθήκατε βλέπω. Γιατί συνήθως στην Ελλάδα σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν, η εμπειρία θεωρείται... ντεζαβαντάζ. Σε αντίθεση με την Αμερική. Ειδικά στον χώρο της τηλεόρασης, όπου πολλοί φιλόδοξοι νέοι προσπαθούν να βγουν, δεν σε λένε έμπειρο, σε λένε παππού».
Στην εκπομπή, ωστόσο, προσφέρετε με την εμπειρία σας.
«Για τον κόσμο είναι όπως τα λέτε, για τους ανθρώπους της τηλεόρασης δεν είναι έτσι»
Θα σας ενδιέφερε μια διοικητική θέση σε κανάλι;
«Δεν ξέρω αν είναι από σύμπτωση ή από εμπειρία, πάντως σε οποιαδήποτε πρόβλεψη κάνω για κάποιο καινούργιο τηλεοπτικό προϊόν πέφτω μέσα. Αν αυτό λέει κάτι σε κάποιους...»
Πώς βλέπετε την Σταματίνα;
«Είναι ένα ταλαντούχο πλάσμα, που δουλεύει αρκετά ώστε να είναι ενημερωμένη. Γιατί επικρατεί η αντίληψη ανάμεσα στους νέους ανθρώπους πως κάνω τηλεόραση σημαίνει κάνω «πουλ μουρ». Δεν είναι «πουλ μουρ» η τηλεόραση. Πρέπει να έχεις δομημένο τρόπο σκέψης άνεση στην έκφραση και πολλή γνώση, η οποία απαιτεί κόπο. Χρειάζεται να διαβάζεις, να ψάχνεις να παλεύεις με τον εαυτό σου, ώστε να βρίσκεις όλο και περισσότερο χρόνο για να αφιερώνεις στη δουλειά σου. Δυστυχώς επικρατεί μια νέα αντίληψη των πραγμάτων, όπου βγαίνουν, ας πούμε, κάτι παιδάκια που ήταν σε ριάλιτι επιβίωσης και λένε «ναι, είχα πάρα πολλές προτάσεις έκανα και μαθήματα για να βελτιώσω την έκφραση μου» και το αποτέλεσμα είναι... και μη χειρότερα! Σε τι γλώσσα να συνεννοηθώ με αυτόν τον άνθρωπο; Επίσης βλέπω μια ευκολία, «θέλω να γίνω τηλεστάρ». Δεν είναι τηλεστάρ, είναι κάνω τηλεόραση και, αν η δουλειά μου έχει απήχηση, τότε γίνομαι αναγνωρίσιμη και μετά γίνομαι και σταρ», λέει ο ίδιος στην εφημερίδα Real.