Τι πικάντικο θα ψηθεί...την επόμενη εβδομάδα;
Το «Κάτι ψήνεται» έρχεται για άλλη μια εβδομάδα με ‘πιπεράτα’ περιστατικά!
Την εβδομάδα 1 με 5 Νοεμβρίου 2010, κάτι ….ψήνεται στον όμορφο Βόλο, πατρίδα των Αργοναυτών και πρωτεύουσα των …τσιπουράδικων!
Σε γαστρονομικούς πειρασμούς θα μας βάλουν η Χριστίνα, ο Νίκος, η Μαρία, ο Αλφόνσο και ο Γιώργος.
Τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου τη μαγειρική αυλαία της εβδομάδας ανοίγει η Χριστίνα.
Η Χριστίνα λατρεύει τα αστεία και δηλώνει εγγράφως και υπευθύνως ότι είναι μία τρελή-τρελή μαγείρισσα που δέχεται στο σπίτι της μόνο τους καλοφαγάδες.
Λέτε να ρίξει «πόρτα» σε κανέναν δύστροπο και απαιτητικό;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… της Χριστίνας
Τη Δευτέρα είναι το πρώτο δείπνο στην πόλη των φημισμένων τσιπουράδικων και των πρόσχαρων καλοφαγάδων.
Πρώτη οικοδέσποινα της εβδομάδας είναι η Χριστίνα που φαίνεται πολύ άνετη με το ρόλο της και πολύ αποφασισμένη να σπάσει τον πάγο από το πρώτο λεπτό.
Πώς θα κυλήσει η βραδιά στο «Γαστρονομικό και πειραματικό εργαστήριό» της;
Την Τρίτη 2 Νοεμβρίου το δεύτερο δείπνο της παρέας οργανώνει ο Νίκος, Θεσσαλονικιός, ΠΑΟΚτσής που ζει στο Βόλο τα τελευταία 15 χρόνια. Ο Νίκος στον ελεύθερο χρόνο του πάει για ψάρεμα.
Τι δόλωμα θα ρίξει στην παρέα;
Θα τσιμπήσει τους καλύτερους βαθμούς;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… του Νίκου
Πόσο γευστικό θα είναι το μενού του;
Γιατί δίνει ραντεβού με την παρέα στη γάστρα;
Θα καταφέρει ο Θεσσαλονικιός να εντυπωσιάσει τους Βολιώτες;
Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στη κουζίνα μπαίνει η Μαρία. Η Μαρία είναι ένα δυναμικό θηλυκό, πρόεδρος του συλλόγου taekwondo.
Πόσο έτοιμη είναι να αναμετρηθεί με το ρολόι της κουζίνας;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… της Μαρίας
Η Μαρία, πρόεδρος του συλλόγου taekwondo, προπονείται πριν από τις προετοιμασίες του δείπνου.
Φοράνε οι κοτούλες μενταγιόν;
Πόσα κρέατα χωράει ένα θαυμαστό ρολό;
Και πόσοι πόντοι χρειάζονται για να πάρει φωτιά ο βαθμολογικός πίνακας;
Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου την μαγειρική κουτάλα πιάνει ο Αλφόνσο. Ο Αλφόνσο κατάγεται από τη χώρα της τεκίλας, των σομπρέρο και των πανάρχαιων ινδιάνικων πολιτισμών, το Μεξικό. Στο Βόλο ήρθε για να σπουδάσει αρχαιολογία και με την ευκαιρία μαθαίνει και την τέχνη του πηλού.
Πόσο αγγελικά πλασμένο θα είναι το δείπνο του;
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… του Αλφόνσο
Ο νεαρός φοιτητής αρχαιολογίας θα παραδώσει στην παρέα μαθήματα μεξικάνικης κουζίνας μαζί με γενναίες δόσεις λατινοαμερικάνικης κουλτούρας και έθνικ μουσικής.
Θα σαγηνεύσει τους καλεσμένους του με το εξωτικό μενού;
Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μαγειρική αυλαία ρίχνει ο Γιώργος. Το όνειρο του Γιώργου ήταν ανέκαθεν να αποκτήσει το δικό του κλασικό βολιώτικο τσιπουράδικο. Και τα κατάφερε!
Κάτι ψήνεται στην κουζίνα… του Γιώργου
Ο ιδιοκτήτης τσιπουράδικου και μεζεδοκαλλιτέχνης θα βάλει τα δυνατά του για ένα πεντανόστιμο δείπνο με εκπλήξεις και θαλασσινά.
Θα φαγωθούν τα πιάτα του μέχρι τελευταίας μπουκιάς;
Και νικητής είναι…..
Δεν έχει σημασία ποιος αναδείχτηκε μεγάλος νικητής, αυτό που μετράει είναι ότι μια παρέα από διαφορετικούς ανθρώπους ήρθε πιο κοντά μέσα από γαστρονομικούς πειραματισμούς, αλλά πάνω απ’ όλα μέσα από τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργούνται γύρω από ένα φιλικό τραπέζι.
Και αυτή την εβδομάδα τη ζεστή παρέα «κατασκοπεύει» ο Γιώργος Χατζηπαύλου, η «φωνή» που αφηγείται και σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του φιλικού δείπνου.