Προσωπικά: Η Μιμή Ντενίση μιλάει για όλα στην Έλενα Κατρίτση και στην ΕΡΤ1
Η Μιμή Ντενίση μιλά στην Έλενα Κατρίτση και στην εκπομπή «Προσωπικά», την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1.
Η Μιμή Ντενίση δεν είναι μόνο μια δημοφιλής πρωταγωνίστρια. Είναι επίσης θιασάρχης, μεταφράστρια, θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις. Στα έργα που γράφει, τα πρόσωπα αρνούνται να γίνουν από πρωταγωνιστές κομπάρσοι στη δική τους ζωή, παίρνοντας οι ίδιοι την τύχη στα χέρια τους, όπως άλλωστε κάνει και η ίδια.
Ούτε οι απειλές που δέχθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα που έκανε για να «καθαρίσει» το Πεδίον του Άρεως από τα παραβατικά στοιχεία την έκαμψαν, ούτε τα επικριτικά σχόλια που αφορούσαν στην επαγγελματική της υπόσταση και οι προσωπικές επιθέσεις, την ενόχλησαν. Τη στεναχώρησαν μόνο, όταν είχαν ως στόχο ό,τι πιο ιερό έχει: την οικογένειά της. Δεν συνέβαινε όμως το ίδιο και με την αγαπημένη της αδελφή, τη Σοφία, που θα γνωρίσουμε μέσα από την εκπομπή.
Η πρώτη της εμφάνιση στον «Γιούγκερμαν» και η γνωριμία της με τον σκηνοθέτη Βασίλη Γεωργιάδη, της άλλαξε πορεία και από τη Φιλοσοφική, την έστειλε σε σχολή υποκριτικής. Έχει καταφέρει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο να γεμίζει ασφυκτικά τα θέατρα όπου εμφανίζεται, παρουσιάζοντας εξαιρετικές παραστάσεις, αλλά και να κάνει τους θεατές να νιώθουν έντονα συναισθήματα.
Με τη στήριξη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο -μεταξύ άλλων- έχει κάνει και σημαντική καταγραφή μαρτυριών Ελλήνων που ξεριζώθηκαν από τη Μικρά Ασία αλλά και έπειτα από μακρά έρευνα και μελέτη, κατάφερε να κάνει, τα τελευταία χρόνια, δύο μεγάλες θεατρικές επιτυχίες με τεράστια απήχηση στο κοινό και με κοινή αφετηρία τη Σμύρνη του '22.
Όπως επισημαίνει, αυτό που έχει σημασία είναι η καταγραφή των γεγονότων της Ελληνικής Ιστορίας, τα οποία κάποιοι φρόντισαν να κρύψουν κάτω από το χαλί και που ακόμα και σήμερα, αποφεύγουν να τα παρουσιάσουν όπως πραγματικά συνέβησαν. Η κα Ντενίση υποστηρίζει, ότι σήμερα οι Έλληνες είναι έτοιμοι όχι μόνο να μάθουν και να αποδεχθούν αλήθειες που δεν ανήκουν στις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας αλλά στις γκρίζες.