MasterChef: Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση και όλη η συνταγή του πιάτου που κλήθηκαν να μαγειρέψουν!
MasterChef 4: Στο επεισόδιο της Παρασκευής (6/3) οι παίκτες του MasterChef ψήφισαν και αποφάσισαν ποιοι θα ήταν οι υποψήφιοι προς αποχώρηση.
Ο Τζον έχοντας κερδίσει στο χθεσινό επεισόδιο την ασυλία δεν μπορούσε να ψηφιστεί από κανέναν.
Η τριάδα ολοκληρώθηκε με τον Δημοσθένη και την Ηλιάνα, οι οποίοι είχαν από 4 ψήφους κι έτσι μαζί με τον Σταύρο κλήθηκαν να μαγειρέψουν για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι.
Ένα πιάτο αντιγραφής με «γαλλικό» αέρα από τον guest chef Ντίνο Φωτεινάκη, ήταν εκείνο, που θα αποτελούσε σημείο κρίσης των υποψήφιων.
Κι εμείς, σου έχουμε τη συνταγή αναλυτικότατα!
Δες την βήμα - βήμα:
Σαμπαγιόν
Υλικά:
- 160 γρ. κλαριφιέ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκοι
- 2 αυγά
- 0,5 xantana
- 2 γρ. αλάτι
- 3 γρ. ζάχαρη
- 1 σφηνάκι amaretto
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να πάρει θερμοκρασία και μετά τα χτυπάμε όλα μαζί με beamer.
- Βάζουμε στο σιφόν. Μίνι τάρτα (βάση)
Υλικά:
Παρασκευή Α:
- 200 βούτυρο
- 160 κρόκοι
Στερεά υλικά
- 110 ζάχαρη
- 5 αλάτι
- 500 αλεύρι
Εκτέλεση:
Το βούτυρο να είναι μαλακωμένο, αναμειγνύουμε την παρασκευή (Α) και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 4 δόσεις.
Τάρτα γέμιση
Υλικά:
- 3 τμχ. κρεμμύδια
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. Βολάκι Άνδρου
- 20 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 ml λάδι τρούφας
- 2 mg αλάτι
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια εμινσέ και τα βάζετε με βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα να μαγειρευτούν. • Αφού παγώσει η ζύμη της τάρτας, την ανοίγετε σε φύλλο και την στρώνετε στο ταρτάκι. Την ψήνετε στους 170οC για 10΄.
- Στρώνετε στην τάρτα το κρεμμύδι και από πάνω βάζετε τριμμένο ξινότυρο. Γκρατινάρω.
- Βάζετε λίγο λάδι τρούφας από πάνω.
Σάλτσα πόρτο
Υλικά:
- 500 ml Demiglace
- 200 ml Porto
- 200 ml κόκκινο κρασί
- 10 γρ. Ζάχαρη
- 2 τμχ. Εσαλότ
- 2 τμχ. Καρότο
- 200 γρ. Μανιτάρι
Εκτέλεση:
Κατεβάζω τη demi σε ένα κατσαρολάκι και σε ένα άλλο το πόρτο και το κρασί με 2 πρέζες ζάχαρη και τα λαχανικά.
Τα κάνω ένα και τα ξανακατεβάζω.
Μοσχάρι ψήσιμο
- 1 σκ. σκόρδο
- Λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κρέας με ηλιέλαιο και μετά αροζάρετε με βούτυρο για χρώμα.
Δείτε το βίντεο: