Μιχάλης Μαρίνος: «Τα ριάλιτι και τα διάφορα σόου ή παιχνίδια είναι προϊόντα μιας χρήσης» (photos)
Ο Μιχάλης Μαρίνος ο οποίος έχει ενεργό δράση στην ελληνική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια γυρνάει τον χρόνο πίσω και μιλάει για το Παρά Πέντε αλλά και για τη σημερινή κατάσταση στη μικρή οθόνη.
Ο ηθοποιός και παρουσιαστής μουσικής εκπομπής στην κρατική τηλεόραση μίλησε σε συνέντευξή του για τα συναισθήματα που τον πλημμύρισαν όταν επέστρεψε πρόσφατα τηλεοπτικά η σειρά "Στο παρά πέντε" μέσα από την οποία αναδείχθηκε. Δείτε τι είπε...
- ΜΕGA ξανά, και ο Αλέξης ξανά προς τη δόξα τραβά;
«Την πρώτη ημέρα που ξεκίνησε το ΜΕGΑ και άρχισαν οι τίτλοι της σειράς "Στο παρά πέντε", συγκινήθηκα πάρα πολύ, παρότι τη σειρά μπορούσες να τη δεις στο διαδίκτυο. Τελικά η τηλεόραση έχει μια ιδιαίτερη μαγεία. Καλά τα social και το διαδίκτυο, αλλά η μαγεία της τηλεόρασης είναι πολύ ξεχωριστή».
- Ξεχωριστή και η σειρά; Κλασική σαν ελληνική ταινία;
«Ακριβώς. Σε αυτή τη σειρά υπήρχε η μαγεία του κόσμου που δημιούργησε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Όχι μόνο με το χιούμορ, αλλά με τις ιδέες του, τα θέματα που ήθελε να θίξει. Άγγιξε με το λόγο του πολύ σοβαρά θέματα με ένα γλυκό και ανάλαφρο τρόπο, που αντιλαμβάνονται οι πάντες.
Ακόμη και τα μικρά παιδιά, που είναι άγραφοι χάρτες. Δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή ομάδα συνεργατών που με αγάπη υπηρετούσαν αυτή τη δουλειά. Αυτό είναι πολύ ξεχωριστό και το βρίσκεις εύκολα».
- Ήταν σύμπτωση ο ρόλος οικονομικού διευθυντή στο «Παρά πέντε»;
«Αρχικά συγκυριακό. Στη συνέχεια, ο Γιώργος Καπουτζίδης -που είμαστε φίλοι και συμμαθητές στη σχολή- προσάρμοσε το ρόλο πάνω σε κάποια δικά μου στοιχεία. Είναι λίγο από όλα».
- Πώς αποτιμάτε τη χρυσή εποχή της ΤV και ποιες είναι οι προσδοκίες σας;
«Έζησα ίσως τον απόηχο της χρυσής εποχής της τηλεόρασης. Είμαι τυχερός που είχα αυτή τη μικρή γεύση. Η μυθοπλασία, απ' ό,τι φάνηκε και πριν κλείσει το ΜΕGΑ αλλά και τώρα, είναι οπλοστάσιο για τα κανάλια.
Όποιος επενδύει στη μυθοπλασία μπορεί να κρατήσει τον κόσμο με καλές δουλειές, δημιουργώντας ένα καλό προφίλ. Τα ριάλιτι και τα διάφορα σόου ή παιχνίδια δεν μπορούν να επαναληφθούν μετά από δέκα ή είκοσι χρόνια. Είναι προϊόντα μιας χρήσης».
Πηγή: Tηλεθεατής