KitcheN' Health: Τι μαγειρεύει σήμερα (7/6) η Μαρία Εκμεκτσίογλου;
KitcheN' Health: Την Κυριακή 7 Ιουνίου μαθαίνουμε τα πάντα για την νοστιμότατη ελληνική σαρδέλα!
Η Μαρία Εκμετσίογλου μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη διατροφική αξία της σαρδέλας, ένα καλοκαιρινό ψάρι και το βρίσκουμε σε αφθονία και καλή τιμή. Μας μιλάει για την ιδιαίτερη νοστιμιά της σαρδέλας Καλλονής, μας δείχνει πώς να ξεχωρίζουμε πότε το ψάρι είναι φρέσκο και μας εξηγεί πώς η σαρδέλα έχει αποκτήσει πλέον θέση και στα γκουρμέ μενού.
Η Μαρία την Κυριακή μαγειρεύει μία νοστιμότατη σαρδελόπιτα, σαρδέλες με λαχανικά και μυρωδικά, ενώ μετά το ψάρι, μας φιλεύει ένα σιροπιαστό γλυκάκι: τριγωνάκια μελωμένα γεμιστά με καρύδια.
Σε αυτό το επεισόδιο, ο κλινικός διαιτολόγος – διατροφολόγος, Πωλ Φαρατζιάν, μιλά για την ευεργετική επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχει η σαρδέλα στον οργανισμό μας, αλλά και για τα οφέλη του νόστιμου αυτού ψαριού στην υγεία των ματιών μας. Ακόμη, εξηγεί τη διαφορά των ω-3 λιπαρών οξέων με τα ω-6 και τέλος, αναφέρεται στη θέση που έχει η σαρδέλας στην κετογονική δίαιτα.
«KitcheN' Health» με την Μαρία Εκμεκτσίογλου κάθε Σαββατοκύριακο στις 18:45 στο OPEN