Μαριλένα Γεραντώνη: «Θα μου μείνουν ανεξίτηλες οι εικόνες με τα φέρετρα στο Μπέργκαμο»
Με εντυπωσιακό βιογραφικό και γνώσεις που σπανίζουν στον χώρο της δημοσιογραφίας, η Μαριλένα Γεραντώνη μας κρατά συντροφιά τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου παρουσιάζοντας το δελτίο ειδήσεων του ανανεωμένου Mega .
Η ίδια μιλά στο «Secret» για την επανεκκίνηση του Μεγάλου Καναλιού.
Πώς νιώθεις έπειτα από περίπου μία σεζόν στο Mega;
«Η επαναλειτουργία του Μega συνέπεσε με μια γεμάτη ειδησεογραφική χρονιά. Από την πανδημία και τις επιπτώσεις της που κυριαρχούν στη ζωή μας, την κρίση στον Έβρο και τα Ελληνοτουρκικά έως την αλλαγή ηγεσίας στον Λευκό Οίκο, καταδυθήκαμε στα βαθιά της επικαιρότητας, τις περισσότερες φορές χωρίς ανάσες. Αυτή και μόνο η εμπειρία με έκανε ωριμότερη και «σοφότερη» επαγγελματικά. Μία σεζόν μετά, νιώθω πιο έτοιμη για τις νέες δημοσιογραφικές προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μου, αλλά και τον ίδιο ενθουσιασμό κάθε φορά που μπαίνω στο στούντιο για να ηώ το δελτίο. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, η οποία συνεχίζεται...»
Πώς αντιμετωπίζετε τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα;
«Ηταν και είναι μια δύσκολη συνθήκη, όπου όλα έχουν αλλάξει και σίγουρα η κρίση αυτή θα αφήσει το αποτύπωμα της στον ψυχισμό μας. Πιστεύω, όμως, ότι οφείλουμε να είμαστε ευγνώμονες για το αγαθό της υγείας μας -διδαχτήκαμε άλλωστε ότι δεν είναι δεδομένο-, όπως και να ενδυναμώσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μας»
Υπάρχουν ειδήσεις που σας έχουν σοκάρει, που σας έκαναν να τα χάσετε;
«Αν και έπειτα από πολύ καιρό έχω μάθει να αποστασιοποιούμαι, καθώς προέχει η αντικειμενική παρουσίαση της είδησης, ωστόσο θα μου μείνουν ανεξίτηλες οι εικόνες με τα φέρετρα στο Μπέργκαμο, και οι σκηνές πολέμου μέσα στα νοσοκομεία της Ιταλίας την περασμένη χρονιά»
Ποιον Έλληνα πολιτικό θα θέλατε να είχατε απέναντι σας και ποια θα ήταν η βασική ερώτηση που θα του κάνατε;
«Τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη γιατί κατάφερε το... ακατόρθωτο. Να κάνει τα πρώτα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας, κάτι που περιμέναμε πολλά χρόνια, και να καταπολεμήσει τις χρόνιες παθογένειες της γραφειοκρατίας, θα τον ρωτούσα το πολύ απλό: «Υπουργέ, πότε θα μπορούμε να λέμε με υπερηφάνεια όχι έχουμε πια ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό κράτος;», λέει ο ίδια.