MasterChef Τελικός: Ποιος είναι ο Jason Atherton που με τα πιάτα του θα καθορίσει τον μεγάλο νικητή
MasterChef Tελικός: Η μεγάλη βραδιά για την ανάδειξη του νικητή έφτασε! Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Διονύσης Σαρακίνης σε μια «μάχη» που θα τα δώσουν όλα για όλα!
Ο φετινός τελικός του MasterChef θα είναι πιο απαιτητικός από ποτέ.
Έχοντας φτάσει πλέον μια ανάσα από το φινάλε αυτού του συναρπαστικού μαγειρικού ταξιδιού, οι δύο μάγειρες αναμένουν με αγωνία την αποκάλυψη των πιάτων αντιγραφής ενός από τους κορυφαίους chef της Μεγάλης Βρετανίας, του Jason Atherton.
Τα απαιτητικά πιάτα του μαγειρικού αυτού θρύλου, που καλούνται οι δύο φιναλίστ να αντιγράψουν, μαρτυρούν τη σημαντικότητα του σημείου, που έχουν φτάσει στον διαγωνισμό.
Πλέον τίποτα δεν χωράει ως δικαιολογία και η ικανότητα θα θριαμβεύσει. Αυτοσυγκέντρωση, ηρεμία, καθαρό πνεύμα και αγάπη για ό,τι κάνουν, είναι τα κύρια υλικά για να κατακτήσουν την κορυφή!
Ποιος είναι όμως ο κορυφαίος σεφ, Jason Atherton που με τα πιάτα του θα καθορίσει τον μεγάλο νικητή;
- Η εκπαίδευσή του ξεκίνησε στο Army Catering Corps, μία επιχείρηση που προμήθευε με φαγητό τον βρετανικό στρατό, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια κάποια από τα πιο φημισμένα λονδρέζικα εστιατόρια.
- Η θητεία του περιλάμβανε περάσματα δίπλα σε θρύλους της γαστρονομίας όπως οι Pierre Koffmann, Nico Ladenis και Marco Pierre White.
- Το ταλέντο του και η πολύ σκληρή δουλειά, αλλά και μερικές πολύ φρέσκες ιδέες, τον έκαναν να ξεχωρίσει εξαρχής, για να βρεθεί, το 2001, στο Gordon Ramsay Group, ως executive chef στο Verre του Ντουμπάι.
- Το 2005 επέστρεψε στο Λονδίνο για το άνοιγμα του περίφημου Maze και στη συνέχεια των ‘παραρτημάτων’ του. Το 2010, ο Atherton αποφάσισε να φύγει από τον όμιλο του Ramsay για να χτίσει κάτι δικό του. Για την ακρίβεια, ήταν μόλις η αρχή μίας αυτοκρατορίας -της εταιρείας του, The Social Company- που σήμερα καταφέρνει να έχει κέρδη που ξεπερνούν τα 60 εκατ. στερλίνες ετησίως.
- Το πρώτο του εστιατόριο άνοιξε τον Μάιο του 2010 στην Σανγκάη της Κίνας και ήταν το Table No. 1, για να ακολουθήσει σχεδόν ένα έτος αργότερα το υπέροχο Pollen Street Social στο Mayfair, που χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες από το άνοιγμά του ώστε να κερδίσει ένα αστέρι Michelin αλλά και να γίνει λατρεμένο λονδρέζικο spot.
Το εστιατόριο έχει καταταχθεί στον νούμερο έξι στα κορυφαία 50 εστιατόρια του Good Food Guide 2013 & 2014 και το νούμερο τρία στον οδηγό του 2016, ενώ έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία. - Μέσα στην επόμενη πενταετία ακολούθησαν και τα υπόλοιπα εστιατόριά του σε Λονδίνο, Ντουμπάι, Νέα Υόρκη, Σεντ Μόριτζ και νοτιοανατολική Ασία (King’s Social House, Hiya, City Social, The Clocktower, Marina Social, Berners Tavern μεταξύ άλλων).
- Έχει γράψει 4 βιβλία (Maze: The Cookbook, Gourmet Food for a Fiver, Social Suppers και Social Sweets) και έχει εμφανιστεί σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο στη βρετανική όσο και στην αμερικανική και αυστραλιανή τηλεόραση.
Παρά την τεράστια αναγνωρισιμότητα παραμένει χαμηλών τόνων και πάνω από όλα σεφ!