Media

Kitchen Lab: Τι μαγειρεύει σήμερα ο Άκης Πετρετζίκης;

Συνταγές μεσογειακές με άρωμα από Μεσόγειο, καλοκαίρι και θάλασσα προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης  στο «Kitchen Lab» για σήμερα στις 16:40.

Κριθαροκουλούρες είναι το πρώτοι πιάτο στο σαββατιάτικο μενού. Ξεκινάει τη διαδικασία σε ένα μπολ όπου ρίχνει νερό, μαγιά, ζάχαρη και ανακατεύει. Προσθέτει αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι κρίθινο και αλεύρι σταρένιο, ανακατεύει, βάζει αλάτι, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Ζυμώνει με τα χέρια, μεταφέρει σε λαδωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί.

Κόβει σε 10 κομμάτια και ανοίγει σε λωρίδες. Τυλίγει σε σαλιγκάρι, μεταφέρει σε ταψιά με λαδόκολλα, σκεπάζει και αφήνει να φουσκώσουν. Ψήνει, αφήνει να κρυώσουν, κόβει στη μέση, τοποθετεί σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνει ξανά σε χαμηλότερη θερμοκρασία μέχρι να αφυδατωθούν και να γίνουν τραγανά. Για το σερβίρισμα βάζει τη μια κριθαροκουλούρα σε πιάτο σερβιρίσματος και προσθέτει ελαιόλαδο, ντομάτα σε κομμάτια ή τριμμένη, κάππαρη, ρίγανη, αλάτι και τυρί κρέμα.

Μπακαλιάρο πλακί προτείνει για κυρίως γεύμα, ένα φαγητό ελαφρύ, αρωματικό, θαλασσινό, μεσογειακό και εύκολο στην παρασκευή του. Σε ένα ταψί βάζει πατάτες και κρεμμύδι κομμένα σε ροδέλες, σκόρδο σε φέτες, προσθέτει ελαιόλαδο, νερό, ρίγανη, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, καλύπτει με αλουμινόχαρτο και ψήνει για 1 ώρα. Σε μπολ βάζει τριμμένες ντομάτες, πελτέ ντομάτας, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, μέλι και ανακατεύει. Κόβει μπακαλιάρο φιλέτο σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζει στο ταψί πάνω από τις πατάτες, απλώνει τη σάλτσα, βάζει ελαιόλαδο, κάππαρη και ψήνει στο γκριλ. Αφαιρεί και σερβίρει με ελαιόλαδο και ρίγανη.

Για γλυκό, ο Άκης μας ταξιδεύει στην Ισπανία αφού τα churros είναι η ισπανική εκδοχή των λουκουμάδων, μια λιχουδιά πολύ λαχταριστή και μια καταπληκτική βάση για να περιχύνουμε από πάνω ότι λαχταράει η καρδιά μας. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνει νερό, βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι, βανίλια και ανακατεύει μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Βάζει αλεύρι και ανακατεύει μέχρι να δέσει το μείγμα. Αφήνει να κρυώσει και μεταφέρει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι. Σε τηγάνι με σπορέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνει το μείγμα σε σήμα από churros και ψήνει μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Για το σερβίρισμα, μεταφέρει απευθείας σε ένα μπολ που έχει ανακατέψει ζάχαρη με κανέλα ή εναλλακτικά, αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρει με γκανάς σοκολάτας.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved