Media

Χατζάκης: «Καταλαβαίνετε πόσο ενοχλεί το «Κόκκινο ποτάμι» τους Τούρκους; Γιατί να υποκρινόμαστε;»

O Σωτήρης Χατζάκης φέτος υποδύεται στην σειρά Κόκκινο Ποτάμι τον Βασίλη Ζαχάροφ και μιλάει σε συνέντευξή του για τον ρόλο, για τη σειρά που είναι αφιερωμένη στη γενοκτονία των Ποντίων αλλά για το τι τον ενοχλεί τη σήμερον ημέρα... 

Μετά το «Κόκκινο ποτάμι», όμως, ο κόσμος άλλαξε. Κάθισε να δει ιστορία στην τηλεόραση, έτσι δεν είναι;

Στη Θεσσαλονίκη, μια παρέα νεαρών αγοριών ποντιακής καταγωγής μού είπαν «κύριε Χατζάκη, ντρεπόμασταν που είμαστε Πόντιοι λόγω των ανεκδότων που λέγονταν για εμάς. Μέσα από το Κόκκινο ποτάμι και από αυτά που βλέπουμε, νιώθουμε πλέον πολύ υπερήφανοι και δεν το λέμε με εθνικισμό αλλά με πατριωτισμό». Ξέρετε, το να μαθαίνουμε την ιστορία μας είναι αναγκαία υπερ-πατριωτισμός ή φασισμός. Αν δεν τη μάθουμε, όμως, θα μας πουν κάποιοι δήθεν ιστορικοί ότι στη Σμύρνη το 1922 δεν έγινε σφαγή στο λιμάνι, αλλά... συνωστισμός.

Το διαβάσαμε και αυτό σε σχολικό βιβλίο! Το ελληνικό σχολείο πρέπει να διδάσκει Ιστορία, δεν γίνεται να μην ξέρουν τα παιδιά τη Μάχη της Κρήτης, που άλλαξε την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ή για την αντίσταση και των ηρωισμό των Ελλήνων πολεμιστών στο οχυρό του Ρούπελ, που έκανε τους Γερμανούς να σαστίσουν από το θάρρος τους! Ξέρετε, μία ημέρα καθυστέρησης στον πόλεμο επηρεάζει άμεσα, θετικά ή αρνητικά, την έκβασή του.

Τι σας πειράζει σήμερα;

Αυτός ο απολιτίκ αμοραλισμός που έγινε lifestyle. Να μην πιστεύουμε στην πολιτική και να μην έχουμε καμία τύψη για αυτό. Σήμερα έχουμε σμικρύνει τη φύση και την κάναμε κίνημα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μιλάμε για διαφορετικότητα και κάνουμε κίνημα τη φύση, δηλαδή τη σεξουαλική επιλογή του καθενός. Δεν υπάρχει πολιτικός ακτιβισμός στις ημέρες μας. Το «Κόκκινο ποτάμι» έρχεται λοιπόν, σε μια κοινωνία απολιτίκ, να καλύψει το κενό της εκπαίδευσης, καθώς η γενοκτονία των Ποντίων δεν έχει αναγνωριστεί μέχρι σήμερα. Στην Κωνσταντινούπολη, ο Μανούσος δεν μπόρεσε να κάνει γυρίσματα για τη σειρά και αναγκάστηκε να τα κάνει στην Ξάνθη. Άρα, καταλαβαίνετε πόσο ενοχλεί το «Κόκκινο ποτάμι τους Τούρκους; Γιατί να υποκρινόμαστε;

Στο θέατρο τι ετοιμάζετε; Θα ανεβάσω τρία έργα. Το «Σλουθ» ξανά γιατί πήγε εξαιρετικά καλά, το νεοελληνικό έργο του Ανδρέα Κέντζου «Στην άλλη άκρη» και έναν ινδικό μεσαιωνικό μύθο για δυο άντρες και μια γυναίκα, τον έρωτα, τον πολιτισμό αλλά και τη ζωική, φυσική έλξη, που έχειτίτλο «Τα αλλαγμένα κεφάλια».

Πηγή: 7 Μέρες TV

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved