Το βραχιόλι της Φωτιάς: Αποθέωσαν οι τηλεθεατές τη σειρά: «Θα μπορούσε να σπάσει ταμεία στο Netflix»
Πρεμιέρα με διπλό επεισόδιο έκανε απόψε (4/2) η σειρά Το βραχιόλι της Φωτιάς στην ΕΡΤ και οι τηλεθεατές έγραψαν αποθεωτικά σχόλια, από τις πρώτες κιόλας σκηνές.
Η νέα δραματική σειρά καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, γεγονός που φάνηκε από τα απίθανα αποθεωτικά σχόλια των τηλεθεατών στο Twitter που έκαναν πρώτο trend τον τίτλο της σειράς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό μετά τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 που ανάγκασε τους την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωή Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.
Η ιστορία της φωτιάς, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!
Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν πιο ζωντανοί από ποτέ.
Η πλοκή είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου και επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη οικογένεια Εβραίων στις πιο ζοφερές στιγμές του 20ού αιώνα.
Οι τηλεθεατές λοιπόν έδειξαν να απολαμβάνουν το θέαμα, γεγονός που αποτυπώθηκε στα μηνύματά τους στο Twitter. Αξίζει να δείτε κάποια χαρακτηριστικά από αυτά: