Media

Ελπίδα Νικολάου: «Η Έλενα έχει ανελέητη επιθυμία για τον Λευτέρη»

Η Ελπίδα Νικολάου, που υποδύεται αριστοτεχνικά την Έλενα στο «Σασμό», συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη σειρά «Κι όμως είμαι ακόμη εδώ», που προβλήθηκε την περσινή τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1.

Η Έλενα είναι ένας βαθια συναισθηματικός χαρακτήρας, που όλα δείχνουν πως θα πληρώσει ακριβά τα λάθη της. Συνόδευσε το -δολοφονημένο πλέον- σύντροφό της Οδυσσέα, στενό συνεργάτη του Ευθύμη Φαρμάκη, στο επαγγελματικό του ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στην Κρήτη, για να βρεθεί κοντά στο μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον Λευτέρη, που η ίδια έχει προδώσει, λίγο πριν από το γάμο τους, αλλά αποζητά απεγνωσμένα μια δεύτερη ευκαιρία.'Οταν διαπιστώνει ότι είναι ζευγάρι με τη θοδώρα, η ζήλια την οδηγεί σε ακρότητες...

Με ποιες λέξεις θα σκιαγραφούσατε την Έλενα;

«Θα έλεγα ότι είναι ανυπόμονη, επίμονη, προστατευτική, πεισματάρα και την οδηγεί κυρίως το συναίσθημα».

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα της σας δελεάζουν;

«Κυρίως η επιμονή της. Θα προσπαθούσε με όλη της την πίστη ακόμα και για κάτι που θα ήξερε από την αρχή πως δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί».

Οι συναναστροφές με τον Ευθύμη Φαρμάκη εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή της;

«Έχει μυστικά και αυτό μπορεί να τη βάλει σε κίνδυνο. Ο Φαρ- μάκης δεν σχετίζεται άμεσα με την Έλενα, αλλά σίγουρα εκείνη προσέχει ιδιαιτέρως τις κινήσεις της μαζί του».

Ήδη ο Ευθύμης με τη βοήθεια του Λευτέρη δολοφόνησε τον Οδυσσέα. Πώς διαχειρίζεται η Έλενα αυτό το γεγονός, δεδομένου ότι ήταν ζευγάρι;

«Η Έλενα δεν γνωρίζει ακόμα ότι ο Οδυσσέας έχει πεθάνει. ΓΓ αυτήν απλά αγνοείται. Αυτό σαφώς και τη φοβίζει, γιατί πλέον είναι μόνη, αλλά και ελεύθερη. Τι θα κάνει, θα το δούμε στη συνέχεια!».

Η Έλενα υπήρξε αρραβω- νιασμένη με τον Λευτέρη στο παρελθόν. Έχει και αυτή διπλή ταυτότητα;

«Όχι, δεν έχει διπλή ταυτότητα».

Παραμένει ερωτευμένη με τον Λευτέρη ή από ζήλια τον διεκδικεί από τη Θοδώρα;

«Είναι ερωτευμένη με τον Λευτέρη, γι’ αυτό και ταξίδεψε, με τον Οδυσσέα για πρώτη φορά σε επαγγελματικό του ταξίδι. Για να τον βρει και να ζητήσει μια δεύτερη ευκαιρία. Σαφώς, μόλις αντιλήφθηκε ότι ο Λευτέρης έχει προχωρήσει τη ζωή του με τη Θοδώρα, ζήλεψε. Γιατί άλλα περίμενε και άλλα βρήκε».

Θα αναπτύξει φιλικές σχέσεις με κατοίκους στην Άνω Ποριά;

«Όχι, μέχρι στιγμής δεν τη βλέπουμε να αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με κανέναν. Στην πορεία, ίσως αλλάξουν τα δεδομένα».

Όταν πρωτοδιαβάσατε το σενάριο και το ρόλο της Έλε- νας, ποιες σκέψεις ξεγλίστρησαν στο μυαλό σας;

«Θυμάμαι, όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, η πρώτη λέξη που ξεγλίστρησε από το στόμα μου ήταν “από έρωτα”. Πως όλα όσα κάνει τα οδηγεί η ανελέητη επιθυμία μιας δεύτερης ευκαιρίας με τον άντρα που αγάπησε όσο τίποτα, τον Λευτέρη. Προσπάθησα να την καταλάβω, να αναλογιστώ τι σημαίνει γι’ αυτήν η τελευταία της ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της».

Όταν ξεκινούσατε, πώς ήταν τα δικά σας όνειρα; Πώς φανταζόσασταν το δικό σας «σήμερα»;

«Νομίζω ποτέ δεν ονειρεύτηκα κάτι συγκεκριμένο, ούτε είπα“θέλω να φτάσω εκεί”. Από τη στιγμή που ξεκίνησα, ήθελα να μπορώ να αφηγούμαι ιστορίες μαζί με άλλους πάνω στη σκηνή, ιστορίες που κάτι έχουν να πουν, οτιδήποτε. Οτιδήποτε θα μπορούσε να ανασηκώσει ένα θεατή από τη θέση του ακόμα και για ένα δευτερόλεπτο, να τον κάνει να ταυτιστεί ή να σκεφτεί. Οπότε αυτό ελπίζω και ονειρεύομαι σε κάθε μου συνεργασία».

Τι καθόρισε την επιλογή σας να γίνετε ηθοποιός;

«Δεν κατέληξα ποτέ σε κάποια συγκεκριμένη απάντηση, γιατί μάλλον δεν υπάρχει ακόμα τουλάχιστον. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να θέλει ποτέ να κάνει κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό που θυμάμαι σαν κάπως σημαντικό γεγονός ήταν πως στη Γ’ Λυκείου, στην παράσταση που θα ανεβάζαμε τότε, δεν είχαμε τα σκηνικά που χρειαζόμασταν και έτσι έφερα έπιπλα από το δικό μου σπίτι. Μέσα σε δυο ώρες, χωρίς να σκεφτώ τίποτα, μόνο ότι πρέπει να ανέβει η παράσταση. Ήταν θέμα ζωής και θανάτου για μένα, και εκεί κατάλαβα ότι μόνο αυτό θέλω να κάνω».

Πώς απολαμβάνετε τον ελεύθερο χρόνο σας;

«Με το σκυλί μου, μας αρέσει να κάνουμε βόλτες με καφέ στο χέρι, πιλάτες -χωρίς το... σκυλί μου! Επίσης, απολαμβάνω πολύ να πηγαίνω κινηματογράφο και ταξίδια, οπουδήποτε».

Πηγή: Τηλεθεατής

Διαβάστε επίσης:

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved