Media

Σασμός spoiler: Η απόπειρα δολοφονίας και η νέα σοκαριστική αλήθεια

Σασμός spoiler: Η αλήθεια δεν μπορούσε για πολύ να κρυφτεί από τον Νικηφόρο και έτσι μαθαίνει πως ο Μαθιός σκότωσε τον πατέρα του.

Θυμωμένος αρπάζει όπλο και πάει να τον σκοτώσει! Όμως, η Βασιλική τού αποκαλύπτει ακόμα μια σοκαριστική αλήθεια.

Η ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

Η Στέλλα χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν η Βασιλική την παρακαλεί να αναλάβει το διαζύγιό της με τον Μαθιό.

«Ήσασταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι στα μάτια μου. Τι συνέβη και αυτό άλλαξε; Βασιλική μου, είσαι σίγουρη πως είναι αυτό που θες;», τη ρωτά και η Βασιλική δακρυσμένη της γνέφει καταφατικά. Δεν μπορεί να της αποκαλύψει τον πραγματικό λόγο που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, άλλωστε το είπε και στον ίδιο ότι δεν θα προδώσει πουθενά το μυστικό του, άρα αρκείται να της πει πως μεταξύ τους υπήρξαν κενά και ψέματα. Η Στέλλα Κομαριωτάκη θα της υποσχεθεί πως θα βάλει μπροστά τις διαδικασίες για το διαζύγιο. Πριν κάνει όμως οτιδήποτε, θα μιλήσει και με τον Αστέρη, μήπως ξέρει κάτι παραπάνω για την απόφασή της.

Όταν η Βασιλική έμαθε πως ο Μαθιός σκότωσε τον Στεφανή, η πρώτη της αντίδραση ήταν να τον διώξει από το σπίτι. Του είπε να συνεχίσει τη ζωή του και να μην την ενοχλήσει ξανά.

Όμως γρήγορα άρχισε να δέχεται από τους κατοίκους του χωριού την κατακραυγή για τον χωρισμό της και μετά από πιέσεις του γιου της να δώσει μια ακόμα ευκαιρία στον Μαθιό ό,τι κι αν της έκανε, εκείνη άρχισε να το σκέφτεται ξανά. Όπως θα δούμε στα επόμενα επεισόδια λοιπόν, η Βασιλική θέλοντας να ηρεμήσει τα πνεύματα γύρω της, θα πει στον Μαθιό να επιστρέψει στο σπίτι.

«Δεν θέλω να πιστέψεις ότι αυτό θα αλλάξει κάτι στη συμπεριφορά μου ή στη σχέση μας. Το διαζύγιό μας θα βγει. Δεν σε θέλω για άντρα μου. Σου το ξαναείπα, δεν θέλω να κοιμάμαι με έναν δολοφόνο. Η κατάσταση είναι παροδική και είναι για το παιδί. Δεν θέλω να έχει την έγνοια μου», θα του ξεκαθαρίσει και θα τον βυθίσει και πάλι σε θλίψη. Ωστόσο εκείνος φέρνει τα πράγματα πάλι πίσω με την ευχή, στο μεταξύ, οι αποφάσεις της να αλλάξουν. Εκτός από την Καλλιόπη, ιδιαίτερα χαρούμενος θα είναι και ο Νικηφόρος που θα τους δει ξανά μαζί και μονιασμένους. Στο μεταξύ, ο Μαθιός θα μιλήσει στον παπα-Μιχάλη για τον φόνο που έκανε, ο οποίος φυσικά γνωρίζει την αλήθεια μετά την εξομολόγηση του Μανόλη.

«Εγώ έβαψα τα χέρια μου με αίμα αλλά το έκανα για να την προστατεύσω. Εγώ σκότωσα τον Στεφανή και αν μπορούσα θα το έκανα ξανά. Η Βασιλική είναι η ζωή μου και δεν άντεχα να την κακομεταχειρίζεται αυτός», του λέει μεταξύ άλλων και του κάνει εντύπωση πως ο παπάς είναι συγκαταβατικός στο άκουσμα των λέξεων που βγαίνουν από το στόμα του.

Ο Νικηφόρος οπλίζει το χέρι του

Ο παπα-Μιχάλης βλέπει το μεγάλο σύννεφο που έχει αρχίσει να αιωρείται πάνω από το σπίτι των Σταματάκηδων και δεν ξέρει τι να κάνει για να βοηθήσει προκειμένου να μη χαθεί η αγάπη μεταξύ τους. Η απογοήτευση του Μαθιού και η πίκρα της Βασιλικής, σε συνάρτηση με το γεγονός πως ξέρει μόνο εκείνος ότι ο Μαθιός είναι ο πραγματικός πατέρας του Νικηφόρου, τον κάνουν να πάρει μια γενναία απόφαση. Να μιλήσει στη Βασιλική για τον βιολογικό πατέρα του παιδιού της.

Τα χτυπήματα για εκείνη είναι απανωτά. Πάνω στη στιγμή που έχει αποφασίσει να χωρίσει για πάντα τις ζωές τους, ο παπάς τής αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεται. Της λέει να σταματήσει να βασανίζεται και να πάρει τη σωστή απόφαση γιατί ο Μαθιός είναι ο βιολογικός πατέρας του γιου της και όχι ο Στεφανής. Στο μεταξύ η Καλλιόπη αναρωτιέται τι συμβαίνει στο σπίτι των παιδιών της θέλει να πιστεύει πως ίσως η Βασιλική μετάνιωσε τα σκληρά της λόγια και αποφάσισε να συγχωρέσει τον Μαθιό.

Η Βασιλική, επιστρέφει στο σπίτι της πελαγωμένη μετά την κουβέντα με τον παπά και βλέπει τον Μαθιό και τον Νικηφόρο όπως πάντα να κάνουν πλάκα και να γελάνε. Η εικόνα τής θυμίζει το παρελθόν και εκείνη χάνεται στη δίνη των τελευταίων αποκαλύψεων που της έχουν αλλάξει τη ζωή. Απομονώνεται στο δωμάτιό της και λίγο αργότερα ο Μαθιός την πλησιάζει. Προσπαθεί να της μιλήσει όμορφα, να της δείξει πως τα δικό του συναισθήματα παραμένουν ίδια, όμως εκείνη δεν αντέχει και του λέει: «Όπως κι αν νιώθεις δεν παύει να είσαι ο δολοφόνος του Στεφανή. Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει».

Για κακή της τύχη, την τελευταία της ατάκα ακούει ο Νικηφόρος, ο οποίος τρελαίνεται. Φεύγει από το σπίτι και επιστρέφει λίγα λεπτό αργότερα με ένα όπλο. Ο Μαθιός μόνος στην κουζίνα πίνει ρακές όταν ο νεαρός σε κλάσματα του δευτερολέπτου του κολλάει το όπλο στον κρόταφο και τον απειλεί ότι θα τον σκοτώσει για να ξεπλύνει την τιμή του πατέρα του.

«Κάν’ το, τι περιμένεις;», θα του πει εκείνος αλλά ο Νικηφόρος δεν θα έχει το θάρρος να πατήσει τη σκανδάλη. Η σκηνή θα κλείσει με τη Βασιλική να μπαίνει τρομοκρατημένη στην κουζίνα και αντικρίζοντας τον γιο της να απειλεί να σκοτώσει τον Μαθιό, θα του φωνάξει: «Τι κάνεις εκεί; Είναι ο πατέρας σου!».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η Σοφία, η μητέρα της Στέλλας, στα επόμενα επεισόδια της σειράς θα δεχτεί μια ανέλπιστη πρόταση από το εξωτερικό.

Ένα πανεπιστήμιο της Μασσαλίας θα της ζητήσει διδάξει εκεί ψυχολογία για τρία χρόνια. Εκείνη στην αρχή θα είναι διατακτική καθώς δεν θα θέλει να αποχωριστεί την οικογένειά της, όμως έπειτα από σκέψη, θα αρχίσει να το βλέπει διαφορετικά.

Εννοείται πως στην απόφασή της θα συνηγορήσει και η άποψη και στήριξη του Τάσου και της Στέλλας, οι οποίοι θα την πείσουν πως έχει έρθει η ώρα να κάνει αυτό το σημαντικό βήμα στη ζωή της.

Σύντομα λοιπόν, η Σοφία θα αρχίσει να φτιάχνει τις βαλίτσες της, βάζοντας μέσα σε αυτές όλες τις όμορφες στιγμές που έχει ζήσει στην Άνω Ποριά, φωτογραφίες των δικών της ανθρώπων αλλά και την υπόσχεση πως σε περιόδους γιορτών θα επιστρέφει πάντα στην οικογένειά της που υπεραγαπά, στη χώρα που γεννήθηκε και πολύ περισσότερο στο μέρος που την έκανε αυτό που είναι.

Μαθιός και Αστέρης εναντίον Καλλιόπης

«Σκούρα» θα βρει τα νέα δεδομένα στο σπίτι της η «καπετάνισσα» αφού ο Αστέρης και ο Μαθιός αποφασίζουν να πατήσουν πόδι στη συνήθειά της να χώνει τη «μύτη» της στις προσωπικές τους υποθέσεις. Η Καλλιόπη που δεν θα έχει μάθει να ακούει το «όχι» από τα παιδιά της, θα κλονιστεί και θα αρχίσει να τους θυμίζει όλες εκείνες τις στιγμές που στάθηκε δίπλα τους όχι μόνο ως μάνα αλλά και ως πατέρας. Εκείνοι όμως δεν θα αλλάξουν στάση...

Θα της δείξουν πως πρέπει επιτέλους να εμπιστευτεί την κρίση τους και ότι θα πρέπει να σταματήσει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ό,τι συμβαίνει. Αφορμή για όλα αυτά θα σταθεί η επιμονή της να κρατάει τον μικρό Πετρή παραπάνω από το κανονικό, αφού το παιδί φέρει και το δικό της επίθετο, γεγονός που δεν θέλει ούτε ο Αστέρης αλλά ούτε και η Αργυρώ.

Πηγή: TV 24

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved