Ψυχοκόρες - Μαργαρίτα Αλεξιάδη: Ο ρόλος στο Maestro, οι σπουδές & ο «εφιάλτης» που έζησε στο Πήλιο
Η... ψυχοκόρη του ΑΝΤ1, Μαργαρίτα Αλεξιάδη, μιλά για την ομώνυμη σειρά, που έχει αγκαλιαστεί από το κοινό, για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός, για τον έρωτα, αλλά και για την πιο ακραία κατάστασή της μέχρι τώρα ζωής της
Από το «Maestro», όπου υποδύθηκε τη Χαρούλα Αλεξίου σε νεαρή ηλικία, στις «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1, τη δραματική σειρά που έχει κάνει ήδη επιτυχία, η ηθοποιός Μαργαρίτα Αλεξιάδη αποδεικνύει το ταλέντο της με σταθερότητα και συνέπεια.
Ψυχοκόρες – Αλεξιάδη: Η Μάγια θέλει να φορέσει το κοστούμι της “Νέας Γυναίκας” στη Βασιλική
«Η Βασιλική έχει έναν επαναστατικό τρόπο σκέψης διότι -σε σχέση με τις γυναίκες του τότε- υπολογίζει τον εαυτό της και έχει στόχους. Αγαπά βαθιά τα βιβλία, διεκδικεί συνεχώς το δικαίωμά της στη μόρφωση. Ένα δικαίωμα που, δυστυχώς εκείνη την εποχή για μια γυναίκα ήταν κάτι που έπρεπε να αγωνιστεί για να το αποκτήσει», λέει στη Realnews η ηθοποιός για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες».
Η Μαργαρίτα Αλεξιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπραχάμι, σε ένα φωτεινό σπίτι δίπλα σε πλατεία και παιδική χαρά.
«Αυτό με έκανε να νιώθω πολύ τυχερή, γιατί μου έδινε τη δυνατότητα να βγαίνω έξω και να κάνω ποδήλατο, να γνωρίζω συνεχώς καινούργιους φίλους και να αισθάνομαι ελεύθερη. Ως παιδί, ήμουν αρκετά αντιδραστική, δεν μπορούσα να δεχτώ εύκολα το "όχι" για απάντηση, μου άρεσε να λερώνω τα ρούχα μου, να σκαρφαλώνω και να τραγουδώ με τον μπαμπά μου».
Η επιθυμία της να γίνει ηθοποιός γεννήθηκε σε εκείνη την ηλικία: «Στη Β' Δημοτικού, ο αδελφός μου επέμενε να γραφτούμε στο θεατρικό παιχνίδι του σχολείου. Εγώ πήγα μόνο και μόνο για να του κάνω τη χάρη, δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται. Από την πρώτη φορά που πήγαμε, αποφάσισα ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Το είχα γράψει και στο ημερολόγιό μου, αλλά το κρατούσα μυστικό από τους άλλους για να μη μου πάρουν την ιδέα», λέει γελώντας.
Μια από τις πιο ακραίες εμπειρίες της ήταν το ότι βρέθηκε στη Ζαγορά Πηλίου όταν ξέσπασε η κακοκαιρία «Daniel».
«Είχαμε εγκλωβιστεί στο χωριό χωρίς ρεύμα, χωρίς μετρητά και χωρίς σήμα στα κινητά μας. Τις ημέρες εκείνες η φυσική καταστροφή και οι πλημμύρες που παρακολουθούσαμε ήταν κάτι το τρομακτικό, αλλά οι άνθρωποι του χωριού στάθηκαν πραγματικά ενωμένοι και μας βοήθησαν όσο μπορούσαν. Μετά από μερικές ημέρες όταν η καταιγίδα είχε κάπως κοπάσει, επιχειρήσαμε να φύγουμε από το χωριό και κολλήσαμε με το αυτοκίνητο σε μια κατολίσθηση. Για καλή μας τύχη, ντόπιοι βρέθηκαν εκεί κοντά με τα αγροτικά τους και μας ξεκόλλησαν από το σημείο. Ο υπόλοιπος δρόμος μέχρι να φτάσουμε στον Βόλο ήταν γεμάτος με πηχτή ομίχλη και πεσμένα δέντρα, βγαίναμε από το αυτοκίνητο για να τα μετακινήσουμε. Όταν φτάσαμε στον Βόλο, αυτό που αντικρίσαμε ήταν επίσης πολύ στενάχωρο».
Έρωτας και ισορροπία
Ο έρωτας για εκείνη πρέπει να φέρνει και ισορροπία και τα πάνω κάτω στη ζωή της. «Αν ένας έρωτας δεν συνδυάζει και τα δύο, νομίζω ότι κάτι πάει λάθος». Πώς όμως ορίζει την ευτυχία; «Ευτυχία είναι ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, να κρατώ ένα χέρι που αγαπώ, τα inside jokes που μοιράζεσαι με έναν καλό φίλο». Όσο για τις καλοκαιρινές της διακοπές λέει ότι: «ο αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ηρακλειά. Πιστεύω ότι είναι το Θιβέτ του Αιγαίου». Αυτή την περίοδο, η Μαργαρίτα Αλεξιάδη παίζει στο έργο «Εσύ, η ζωώδης μηχανή» στο θέατρο «Rabbithole», σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη, όπου αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της Ελένης Παπαμάρκου. «Στο έργο αυτό, η Ελένη Σικελιανός αφηγείται με έναν ποιητικό τρόπο την πολυτάραχη ζωή της Μελένας, του κοριτσιού-λεοπάρδαλης, δηλαδή της γιαγιάς της. Η Μελένα ήταν χορεύτρια μπουρλέσκ, δούλεψε με τον μάγο Λέστερ Λέικ, παντρεύτηκε πέντε φορές, κατάφερε να μεγαλώσει τρία κορίτσια και στο τέλος κατέληξε στην έρημο, όπου βρήκε τον δικό της παράδεισο. Ο κόσμος του μπουρλέσκ της τότε Αμερικής ήταν ένας ανεξερεύνητος κόσμος για εμένα και με εξιτάρει το γεγονός ότι στην παράσταση τον μελετάμε μέσω της ιστορίας ενός υπαρκτού προσώπου».
Η ηθοποιός αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (2021) και φοίτησε στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Έχει επίσης συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις «Αριστοφάνης - Ηρώνδας: Contra tempo», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, στο ΚΘΒΕ και «Το στομάχι της Σιμόνης Σουλ», σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Ζήκα.
Πηγή: Real