Media

Κόρα Καρβούνη: «Οι θυσίες που κάνεις δεν πληρώνονται»

Για τη σχέση της με την τηλεόραση, πόσο εύκολη ή όχι ήταν η διαδρομή της μέχρι σήμερα αλλά και αν υπήρξαν στιγμές που ένιωσε να θαμπώνεται από τα «φώτα», μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Κόρα Καρβούνη.

Με την τηλεόραση έχεις καλή σχέση;

Ηθελα πάντα να είμαι στην τηλεόραση. Υπήρχε παλιά ένας κακός διαχωρισμός, πολύ άδικος και για εμάς τους φερόμενους θεατρικούς αλλά και για τους φερόμενους τηλεοπτικούς ηθοποιούς. Πλέον έχει ευτυχώς εκλείψει κι έτσι μπόρεσα κι εγώ να βγω στην τηλεόραση. Γι’ αυτό έκανα και τόσο σινεμά. Αγαπάω πολύ τον φακό. Είναι μια άλλου είδους υποκριτική. Την πιστεύω πολύ και πιστεύω και στη δύναμη της τηλεόρασης. Η τηλεόραση έχει δύναμη και μπορεί να φτάσει στο ευρύ κοινό και στο κοινό της επαρχίας, που δεν έχει τα μέσα ούτε τα χρήματα. Είναι σχεδόν αποκλεισμένο από το θέατρο και δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Αθήνα για να δει τους ηθοποιούς. Μπορούμε να τους ψυχαγωγήσουμε ωραία από το σπίτι τους και το θεωρώ πολύ σημαντικό αυτό.

Κόρα Καρβούνη: «Μόνο με φορείο μπορείς να φύγεις από την σκηνή – Έχω παίξει με 39 πυρετό»

Η διαδρομή μέχρι τώρα ήταν εύκολη;

Οχι. Είναι ένα από τα πιο σκληρά επαγγέλματα να είσαι -ειδικά θεατρικός- ηθοποιός στην Ελλάδα. Δεν βιοποριζόμαστε σωστά, υπάρχουν πολύ μεγάλες αδικίες. Είναι πολύ σκληρή δουλειά λόγω της έκθεσης, της πειθαρχίας που πρέπει να έχεις στην προσωπική σου ζωή, να μην αρρωστήσεις κ.τ.λ. Φαντάσου ότι κάνουμε live έξι φορές την εβδομάδα. Είναι πολύ σκληρό αυτό καθαυτό το επάγγελμα και δεν πληρώνεται σωστά. Και δεν νομίζω πως μπορεί να πληρωθεί. Οι θυσίες που κάνεις δεν πληρώνονται.

Υπήρξε στιγμή που δυσκολεύτηκες σε βαθμό να τα παρατήσεις;

Οχι, τη λατρεύω αυτή τη δουλειά. Αλλά είναι πολλές φορές που δεν θέλω να κάνω θέατρο. Και αυτή τη δυνατότητα μου την έδωσε η τηλεόραση. Διότι στην τηλεόραση υπάρχουν καλύτερες αμοιβές κι έτσι μπορείς, αν θελήσεις, να κάνεις και μια παύση. Δούλευα αποκλειστικά επί είκοσι χρόνια στο θέατρο και ήταν πολύ ψυχοφθόρο. Ένιωσα να κουράζομαι, αλλά επ’ ουδενί δεν θα εγκατέλειπα αυτό το επάγγελμα. Ήθελα στη ζωή μου να μπορώ να θεραπεύω. Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν ως προσόν τη θεραπεία, είτε είναι γιατροί είτε θεραπευτές της ψυχής. Δεν ξέρω αν ακούγεται αλαζονικό, αλλά πιστεύω ότι η υποκριτική με βοηθάει να θεραπεύσω σε έναν βαθμό κάποιους ανθρώπους μέσω της τέχνης μου. Το να δεις μια σειρά, μια ταινία, μια παράσταση που να σε κάνει να βιώσεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα βίωνες. Γιατί δουλεύει ασυνείδητα η τέχνη αυτή.

Εχεις νιώσει ποτέ να θαμπώνεσαι από τα φώτα της δουλειάς;

Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζω σε ποιο επίπεδο ανήκω. Οφείλω να το γνωρίζω, γιατί εμένα η δουλειά μου έχει να κάνει με το φαίνεσθαι. Αν δεν γνωρίζω εγώ τι σου προσδίδω, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αλλά επειδή η υποκριτική είναι αέναη ως τέχνη, δεν τελειώνει ποτέ, θεωρώ πως μπορώ κι άλλο. Δεν έχω λόγο να θαμπωθώ ούτε να καβαλήσω κάποιο καλάμι. Ακόμα και με τις επιτυχίες. Η επιτυχία είναι σπάνια. Κι όταν έρχεται, είναι σχεδόν μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι μετά θα έρθει η αποτυχία.

Πηγή Αυγή

Κόρα Καρβούνη: Οι πρώτες δηλώσεις για τον πολιτικό γάμο της - «Δεν ήθελα να μάθετε κάτι»

Κόρα Καρβούνη: Παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Γαλανό - Οι πρώτες φώτο από τον γάμο της

Κόρα Καρβούνη: «Μιλούσα στο τηλέφωνο με τον φίλο της αδερφής μου, το μαθαίνει τώρα αν παρακολουθεί»

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved