Βάλια Πετούρη: Η προβολή της εκπομπής επί έντεκα χρόνια υποδηλώνει την αναγκαιότητα που εξυπηρετεί
Media

Βάλια Πετούρη: Η προβολή της εκπομπής επί έντεκα χρόνια υποδηλώνει την αναγκαιότητα που εξυπηρετεί

Η Βάλια Πετούρη και ο Βαγγέλης Λιακόγκονας ο οποίος συντονίζει τη συμμετοχή των τηλεθεατών και των χρηστών του διαδικτύου, φιλοδοξούν να μας ενημερώνουν με πλουραλισμό και διεισδυτικότητα.

Εκείνη δεν θα άλλαζε τίποτα από την πορεία της βρίσκει συναρπαστικό το πινγκ πονγκ των συνεντεύξεων και δηλώνει με καμάρι «παιδί της ΕΡΤ».

Η εκπομπή «Επτά» στοχεύει στη διάδραση. Πώς την πετυχαίνει;

Με τη συμμετοχή των τηλεθεατών και των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους προς τους καλεσμένους και ο καλός συνάδελφος Βαγγέλης Λιακόγκονας τις μεταφέρει - αφιλτράριστες θα πρέπει να τονίσω! Επίσης να επισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά σε πολιτικό talk show που δεν παρεμβαίνουν μόνο οι τηλεθεατές αλλά και οι χρήστες του διαδικτύου, ασχέτως τηλεοπτικής οθόνης.

petouri-(1).jpg

Είναι εύκολη η διαδικασία και πώς προέκυψε η ιδέα;

Η διαδικασία απαιτεί προετοιμασία όλη την εβδομάδα, η οποία συνίσταται στην έγκαιρη επιλογή των δύο καλεσμένων, προκειμένου να αναρτηθούν τα ονόματά τους στα social media της εκπομπής από την Πέμπτη, δύο δηλαδή 24ωρα πριν από την έναρξη του «Επτά», και στην ομαδοποίησή τους ούτως ώστε να μεταφερθούν όλες οι απορίες και οι απόψεις. Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αν θέλει κανείς να την κάνει εμπεριστατωμένα και αντικειμενικά, και εδώ έρχεται η πολύτιμη συμβολή του Βαγγέλη Λιακόγκονα.

Ουσιαστικά, κάνετε μια πολιτική ανασκόπηση της εβδομάδας. Τι κερδίζει ο τηλεθεατής από την εκπομπή;

Όλα αυτά τα χρόνια της διαδρομής μας έχουμε διαπιστώσει ότι οι τηλεθεατές μας είναι πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά, όχι μόνο σε επίπεδο ενημερωτικό αλλά και αναλυτικό. Δεν τους ενδιαφέρει, δηλαδή, να ακούσουν απλώς μια είδηση, αλλά αναζητούν την ανάλυση και την προέκτασή της. Εδώ είναι που έρχεται να παίξει τον ρόλο της μια εκπομπή ανασκόπησης όπως το «Επτά», και στο σημείο αυτό, επιτρέψτε μου να τονίσω, ότι η προβολή της εκπομπής επί έντεκα χρόνια υποδηλώνει την αναγκαιότητα την οποία εξυπηρετεί. Μια αναγκαιότητα που μόνο η δημόσια τηλεόραση μπορεί να ικανοποιήσει πλουραλιστικά και διεισδυτικά, διότι αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος της.

1719504815804-150418237-petouri-(1).jpg

Έχετε μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία. Υπάρχουν ακόμη στιγμές που σας δυσκολεύουν στον αέρα;

Θα έλεγα πως πλέον, όχι. Όταν έχεις συγκροτημένα στο μυαλό σου το οικοδόμημα της δουλειάς σου και το ηθικό του πλαισίου, τότε ξέρεις την κάθε στιγμή τι να πεις και τι να αποφασίσεις

Πηγή Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved