Βάλια Πετούρη: Οι σταθμοί στην καριέρα της, η λογοτεχνία και το νέο μυθιστόρημα
Media

Βάλια Πετούρη: Οι σταθμοί στην καριέρα της, η λογοτεχνία και το νέο μυθιστόρημα

Η Βάλια Πετούρη και ο Βαγγέλης Λιακόγκονας ο οποίος συντονίζει τη συμμετοχή των τηλεθεατών και των χρηστών του διαδικτύου, φιλοδοξούν να μας ενημερώνουν με πλουραλισμό και διεισδυτικότητα.

Εκείνη δεν θα άλλαζε τίποτα από την πορεία της βρίσκει συναρπαστικό το πινγκ πονγκ των συνεντεύξεων και δηλώνει με καμάρι «παιδί της ΕΡΤ».


Στη διαδρομή σας ποιοι σταθμοί καθόρισαν την πορεία σας;

Είμαι παιδί της ΕΡΤ, παρά ταύτα μπήκα στην τηλεόραση την περίοδο της θέσπισης της ιδιωτικής πλευράς της και μάλιστα ξεκίνησα τη διαδρομή μου από ένα ιδιωτικό κανάλι, το Star. Ήταν βραχύβια η συνεργασία μου εκεί, γιατί αμέσως μετά ήρθε η πρόταση από τον Παναγιώτη Παναγιώτου, ο οποίος ως πρόεδρος τότε, είχε ήδη καταφέρει να επαναφέρει την ΕΡΤ στο ζάπινγκ του τηλεθεατή και έτσι άρχισε η πορεία μου στη δημόσια τηλεόραση, που αποδείχθηκε τελικώς μακρά. Μέχρι τότε άλλαζα το ένα μέσο μετά το άλλο. Την περίοδο της άνθησης των ιδιωτικών μέσων οι θέσεις εργασίας δεν αυξήθηκαν απλώς πολλαπλασιάστηκαν. Ετσι μπορούσες με ευκολία να πραγματοποιήσεις κάτι που σήμερα ακούγεται απίθανο: Να αφήνεις τη μία θέση γνωρίζοντας ότι η επόμενη είναι εκεί και σε περιμένει.

1719504815804-150418237-petouri-(1).jpg

Θα αλλάζατε κάποια επιλογή σας;

(Γελάει) Ούτε μία! Οι επιλογές μας καλές ή κακές είμαστε εμείς μέσα από την εξέλιξή μας. Είμαστε η διαδρομή μας και το αποτύπωμά μας στο σύμπαν.

Τι σας χαλαρώνει μέσα στην ημέρα;

Το γράψιμο. Οσο και αν ακούγεται οξύμωρο, δεν πρόκειται για δημοσιογραφικό γράψιμο αλλά για λογοτεχνικό. Η λογοτεχνία είναι η μεγάλη μου αγάπη. Ετσι, μέσα από δειλά βήματα και φυγόκεντρους κύκλους ολοκλήρωσα ένα μυθιστόρημα, το οποίο δεν έχει εκδοθεί, καθώς είναι ακόμη «ζεστό»...

petouri-(2).jpg

Τι είδους μυθιστόρημα;

Πρόκειται για μυθοπλασία, παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει αρκετά ιστορικοπολιτικά στοιχεία . Από την περίοδο της απελευθέρωσης της Ελλάδας και τα Δεκεμβριανά, έως την κατάλυση της Δημοκρατίας το Πολυτεχνείο, την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Επίσης φωτίζει και την ευρωπαϊκή Ιστορία μέσα από την πορεία των κινημάτων, την Ανοιξη της Πράγας τον Μάη του '68, τις τρεις φάσεις της δικτατορίας του Φράνκο στην Ισπανία, την πτώση της κυβέρνησης Αντρεότι στην Ιταλία, μετά την απαγωγή του Αλντο Μόρο, τη συγκρότηση της Ελιάς τον σχηματισμό της κυβέρνησης Πρόντι. Το βιβλίο περιγράφει τη διαδρομή ενός ζευγαριού, που γνωρίζεται το '68 στη Σορβόννη, και η πορεία του σημαδεύεται από όλα αυτά τα γεγονότα στο πέρασμά του. Δεν θα το χαρακτήριζα πολιτικό, αλλά βαθιά ανθρωποκεντρικό, καθώς δείχνει το εύρος της ανθρώπινης ψυχολογίας, το πόσο αμφιλεγόμενη είναι και ικανή για το μεγαλύτερο καλό ή το μεγαλύτερο κακό. Οι χαρακτήρες μου, οι οποίοι φωτίζονται από μια φροϋδική οπτική γωνία, δοκιμάζονται, ματώνουν και κάποιοι από αυτούς καταφέρνουν να υπερβούν εαυτούς. Αυτά προς το παρόν, τα υπόλοιπα επί του πιεστηρίου και, γιατί όχι, και επί της οθόνης καθώς ως άνθρωπος της τηλεόρασης έχω γράψει το βιβλίο με σκηνές μια γραφή πολύ κοντά στο σενάριο.
Πηγή Real


DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved