Όλγα Μαλέα: «Θα γίνουν γυρίσματα και σε κάποιο από τα 12.000 καταφύγια της Αθήνας»
Media

Όλγα Μαλέα: «Θα γίνουν γυρίσματα και σε κάποιο από τα 12.000 καταφύγια της Αθήνας»

Η Όλγα Μαλέα μιλάει για την τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει στην ΕΡΤ με τίτλο Η Μαρία που έγινε Κάλλας  και αφορά τα νεανικά χρόνια της «ντίβας»

«Μελετήσαμε πολύ ώστε να φτιάξουμε μια μυθοπλασία που να είναι ικανή να σέβεται την προσωπικότητα της Μαρίας την εποχή που συνέβη και να είναι όμως κάτι που μας αφορά όλους ακόμα και σήμερα. Η Μαρία είναι ένα κορίτσι με όνειρα και ταλέντο. Μου αρέσει πάρα πολύ που είναι γυναικείος ο χαρακτήρας και ότι είναι ένα κορίτσι με τσαγανό», είπε η Όλγα Μαλέα για τη σειρά που ετοιμάζει Η Μαρία που έγινε Κάλλας. Τον Οκτώβριο λοιπόν θα ταξιδέψουμε πίσω στο 1937, όταν η νεαρή Μαρία Κάλλας μαζί με την αδερφή της Τζάκι και τη μητέρα τους Λίτσα θα μετακομίσουν στην Αθήνα. Το ταξίδι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το 1945, οπότε η Μαρία θα επιστρέφει στη Νέα Υόρκη.

ΕΡΤ: «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» - Ολοκληρώθηκε το καστ της βιογραφικής σειράς

i-maria-pou-egine-kallas-2.jpg

Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία και σενάριο της Όλγας Μαλέα, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, δεν θα περιοριστεί μόνο στην καλλιτεχνική άνοδο της Κάλλας, αλλά φωτίζει άγνωστες πτυχές της ζωής της. Θα παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της (Ελένη Ράντου),την ισπανίδα δασκάλα της Ελβίρα ντε Ιόάλγο (ΡένιαΛουιζίδου),τον βαρύτονο εραστή της Μαγκλιβέρα (Ιωάννης Παπαζήσης), την πιανίστρια αδελφή της Τζάκι (Demy), τον γερμανό μαέστρο Μπόντμαν (Μάξιμος Μουμούρης). Καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία.

Η Μαρία που έγινε Κάλλας:Η νέα βιογραφική σειρά με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Όλγας Μαλέα στην ΕΡΤ1

maria-poy-egine-kallas-ert1.jpg


Γιατί όμως να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη η νεανική ζωή της μεγάλης ντίβας; «Κατ’αρχήν η μικρή οθόνη έχει γίνει πια μεγάλη και γίνονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, την ίδια στιγμή που δυστυχώς οι αίθουσες ζορίζονται και βλέπουμε είτε ταινίες πολύ ιδιαίτερες είτε τα περίφημα μπλοκμπάστερ. Οπότε η τηλεόραση έχει χώρο για να αναπτύξει κανείς πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως αυτή της νεαρής Μαρίας Κάλλας. Μια ιστορία άγνωστη στο ευρύ κοινό» σχολιάζει η Όλγα Μαλέα. Τον ρόλο της νεαρής Κάλλας θα ενσαρκώσει η πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου. «Το σινεμά και η τηλεόραση είναι προϊόντα συνεργασίας. Ευτυχώς, έχω δύο πολύ δυνατές παρουσίες στη ζωή μου. Τη Φρόσω Ράλλη, που κάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια και είναι πολύ έμπειρη παραγωγός, και την Ειρήνη Σουγανίδου, την οποία ξέρω πολλά χρόνια γιατί έχει διανείμει σχεδόν όλες ης ταινίες μου και η οποία μπήκε στον χώρο της παραγωγής τώρα. Κάνουμε λοιπόν διάφορα brainstorming μεταξύ μας για να βρούμε την ηθοποιό που θα ενσαρκώσει τη Μαρία. Η Φρόσω είπε ότι θα είναι πολύ σημαντικό να βρούμε μια κοπέλα που να τραγουδάει. Ψάξαμε πάρα πολύ και καταλήξαμε στην Κλεοπάτρα. Αρχικά μοιάζει πολύ στη νεαρή Μαρία, επίσης τραγουδάει πάρα πολύ ωραία και ελπίζουμε να τα καταφέρει εξίσου καλά στον ρόλο της πρωταγωνίστριας».

Όλγα Μαλέα: «Ο κάθε θεατής εκτιμά ένα άμεσο και ποιοτικό προϊόν»

maria-poy-egine-kallas.jpg


Τα γυρίσματα ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου και κατά κύριό λόγο θα γίνουν σε αυθεντικούς χώρους όπου έζησε η Κάλλας. «Το γοητευτικό σε αυτή τη σειρά, που την κάνει και εφικτή για τα ελληνικά δεδομένα, είναι ότι η ιστορία μας διαδραματίζεται όλη στην Αθήνα. Επιλέξαμε λοιπόν τα γυρίσματα να γίνουν σε χώρους που είναι γνωστό ότι τραγούδησε ή έζησε. Θα μπούμε στο σπίτι της, επί της Πατησίων 61. Μάλιστα ο χώρος αυτή τη στιγμή είναι εργοτάξιο, γιατί θα μετατραπεί σε Ακαδημία Μαρία Κάλλας, ένα project που τρέχει εδώ και πολύ καιρό η Βάσω Παπαντωνίου. Οπότε θα σταματήσουν για λίγες ημέρες οι εργασίες για να κάνουμε γυρίσματα εκεί». Γυρίσματα θα γίνουν και σε κάποιο από τα 12.000 καταφύγια της Αθήνας, αλλά και στο κτίριο που σήμερα στεγάζει το ΚΥΑΔΑ(Πειραιώς 35), όμως τότε ήταν η πρώτη στέγη του Ωδείου Αθηνών, όπου ξεκίνησε μαθήματα η Κάλλας. Η ΕΡΤ πιστεύει πολύ στη συγκεκριμένη σειρά, η οποία είναι μεγάλο στοίχημα. Μάλιστα στα γυρίσματα, όπου απαιτείται ζωντανή μουσική, θα συμβάλουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της δημόσιας τηλεόρασης.

kallas-ert1.jpg


«Πώς πιστεύετε ότι θα αντιδράσει το κοινό στην αφήγηση της νεανικής ζωής της Κάλλας μέσα από τη σειρά αυτή;
«Όταν φτιάχνεις ένα φαγητό, θες να αρέσει, έτσι δεν είναι; Μακάρι να αρέσει, αλλά δεν ξέρω πώς θα αντιδράσει το κοινό. Εγώ ξέρω ότι είναι μια συναρπαστική ιστορία». Δεδομένου ότι η Κάλλας είναι ένα πρόσωπο διεθνούς εμβέλειας, πώς θα φαινόταν στη δημιουργό η σειρά να περνούσε τα σύνορα; «Αυτό θα ήταν dreamed σενάριο. Όταν γράφεις ένα γράμμα, δεν θέλεις να μείνει ανεπίδοτο. Άρα λοιπόν, όταν κάνεις μια σειρά στην οποία έχεις το προνόμιο, για τους ξένους, να την κάνεις στην Αθήνα, εκεί όπου έζησε αυτή η σπουδαία προσωπικότητα, τότε γιατί να μη θες να ταξιδέψει στο εξωτερικό; Μακάρι να μπορεί να πάει προς τα έξω και γιατί είναι πολύ ωραία ιστορία. Προβάλλει την ελληνικότητα της Κάλλας και δείχνει την ανάγκη για ζωή μες στην Κατοχή», είπε η Όλγα Μαλέα στην εφημερίδα Το Βήμα.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη γνωστής Ελληνίδας: «Στα 11 μου δεν ήξερα καν πώς γίνονται τα παιδιά»

Όλγα Μαλέα: «Ξεκίνησα την ενασχόληση μου με την μαγειρική από τότε που ήμουν πιτσιρίκα»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved