Συγκινεί η Δώρα Χρυσικού: «Το σημάδι στο κεφάλι του είναι ακόμα ορατό…»
Media

Συγκινεί η Δώρα Χρυσικού: «Το σημάδι στο κεφάλι του είναι ακόμα ορατό…»

Η Δώρα Χρυσικού, η Αρετή της Γης της Ελιάς, βρίσκεται στην Κρήτη σε μία ανάπαυλα από τα γυρίσματα της σειράς του Mega και δημοσίευσε ένα σπάνιο στιγμιότυπο από τις διακοπές της.

Η ηθοποιός ποζάρει με έναν πρόσφυγα στα Ανώγεια της Κρήτης και συγκινεί με την ιστορία του Mohamed.

DORA-XRISIKOU-(5).jpg

Συγκεκριμένα η Δώρα Χρυσικού έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Mohamed είναι από το Ιράν και δουλεύει στα Ανώγεια της Κρήτης, στο καφενείο του Μίχαλου. Η Μαρία που έχει αναλάβει εδώ και χρόνια το καφενείο του πατέρα της μαζί με τις αδερφές της , μου είπε πως περπάτησε 3 μέρες για να φτάσει στα σύνορα, πως στην Τουρκία τον χτύπησαν ( το σημάδι στο κεφάλι του είναι ακόμα ορατό) και πως ο πατέρας του αναγκάστηκε να του στείλει 4.000 ευρω για να μπορέσει να έρθει στη χώρα μας πληρώνοντας τον διακινητή του. Ο Μοχάμεντ ζούσε στη δομή προσφύγων στα Ανώγεια, δεν ήξερε καθόλου ελληνικά αλλά χάριν της Μαρίας εμαθε ελληνικά και σήμερα μας σέρβιρε χαμογελαστός στο καφενείο. Είναι ένα ζεστό, γλυκό , υπέροχο παιδί όλο καλοσύνη και ζωή που έχει αγαπήσει τον τόπο και θέλει να μείνει μόνιμα.

Δώρα Χρυσικού: «Μπήκα σε έναν θάλαμο χειρουργείου και βγήκα άλλη, 12 ώρες μετά»

images.jpg

Η τοπική κοινωνία τον έχει δεχτεί ( όχι όλοι φυσικά) όπως και τα υπόλοιπα προσφυγόπουλα αλλά όποτε ζορίζουν τα πράγματα από κάτι ανεγκέφαλους, ρατσιστές συμπολίτες μας, η Μαρία , κέρβερος και φύλακας άγγελος καθαρίζει την κατάσταση, αφού τον νιώθει σαν παιδί της Η ευγένεια και η ευγνωμοσύνη αυτού του παιδιού είναι συγκινητικές, κι είναι τιμή μου που τον γνώρισα γι αυτό και του ζήτησα να βγούμε μια φωτογραφία. Όταν τον ρώτησα πως είναι εδώ και αν είναι καλά , δάκρυσε και μου είπε ντροπαλά σας ευχαριστώ πολύ. Μοχάμεντ σου εύχομαι καλή ζωή . Εύχομαι να βρείς μια νέα πατρίδα εδώ , να ριζώσεις και να φτιάξεις νέες αναμνήσεις. Είσαι ένα φώς! Σ ευχαριστούμε ! #refugees #ανώγεια #καφενείομίχαλος #crete#welcomerefugees #grateful #multicultural @kafeneio.michalos_anogeia».

Δείτε παρακάτω τη φωτογραφία που ανήρτησε.

jpg-(4).jpg

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved