Σπύρος Σταμούλης: «Είμαι πολύ τυχερός που θα παίξω στο πρώτο ανέβασμα του “Nachtland” στην Ελλάδα»
Media

Σπύρος Σταμούλης: «Είμαι πολύ τυχερός που θα παίξω στο πρώτο ανέβασμα του “Nachtland” στην Ελλάδα»

Το προσεχές φθινόπωρο ο Σπύρος Σταμούλης συναντά το προβοκατόρικο θεατρικό έργο «Nachtland» του ανατρεπτικού γερμανού δημιουργού Μάριους φον Μάγενμπουργκ.

Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πραγματεύεται την ιστορία δύο αδελφών που ανακαλύπτουν στη . σοφίτα του πατέρα τους έναν πίνακα που φέρει την υπογραφή του Χίτλερ...

«Είμαι πολύ τυχερός που θα παίξω στο πρώτο ανέβασμα του “Nachtland” στην Ελλάδα με τόσο σπουδαίοι συνεργάτες: την Πέγκυ Τρικαλιώτη, την Κάτια Γκουλιώνη, την Ευαγγελία Ανδρεαδάκη, τον Γιάννη Στεφόπουλο και τον Νικορέστη Χανιωτάκη στη σκηνοθεσία. Οταν το διάβασα πρώτη φορά, ενθουσιάστηκα, μιλάμε για μια υπέροχη μαύρη κωμωδία, η οποία πραγματεύεται τόσο επίκαιρα θέματα, όπως την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Σε λίγες μέρες ξεκινάμε τις πρώτες μας συναντήσεις με στόχο το έργο να ανέβει τον Οκτώβριο στο θέατρο Αποθήκη».

Σπύρος Σταμούλης: «Με στεναχωρεί όταν με βρίζουν και μου εύχονται τα χειρότερα λόγω του ρόλου μου»

spyros_stamoulis_1690454754_3156085688162590075_4732606785.jpg

Προεκτείνοντας την κουβέντα, με αφορμή και την υπόθεση του «Nachtland», θεωρείτε ότι μπορούμε να διαχωρίσουμε το έργο τέχνης από τον καλλιτέχνη που το δημιούργησε, μία καλή παράσταση από έναν «δυνάστη» προς τους ηθοποιούς του σκηνοθέτη;

«Πολύ δύσκολη ερώτηση. Κάποτε πίστευα ότι ένα έργο τέχνης διαχωρίζεται από τη ζωή και τα πεπραγμένα του καλλιτέχνη και στέκεται αυτούσιο. Από την άλλη όμως πώς θα απολαύσουμε ένα τραγούδι ή μια ταινία γνωρίζοντας ότι ο δημιουργός τού βασάνισε ανθρώπους Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω; Στο “Nachtland” ανακαλύπτουν έναν πίνακα ζωγραφικής φιλοτεχνημένο από τον Χίτλερ. Τι κάνεις με αυτό το έργο; Πρέπει να μπει σε μουσείο; Το πουλάς ή το καταστρέφεις».

Πηγή Το Βήμα

Σπύρος Σταμούλης: «Θυμώνω πάρα πολύ στο δρόμο, ανοίγω παράθυρο, βρίζω»

Σπύρος Σταμούλης: «Υπάρχει μια μανία με τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη. Τον περιμένουν έξω από...»

«Δεν μπουκάρουμε στα καμαρίνια να δούμε τους ηθοποιούς χωρίς ρούχα» - Ξέσπασε ο Σπύρος Σταμούλης

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved