Σαν σήμερα προβλήθηκε για 1η φορά ο Εκατομμυριούχος - Από τον Παπαδόπουλο στον Αθερίδη & τον Γρηγόρη
Media

Σαν σήμερα προβλήθηκε για 1η φορά ο Εκατομμυριούχος - Από τον Παπαδόπουλο στον Αθερίδη & τον Γρηγόρη

Σήμερα 4/9, ένα από τα πιο επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια όλων των εποχών, το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έχει γενέθλια και θυμόμαστε την ιστορία και τον πρότερο βίο μίας μεγάλης τηλεοπτικής επιτυχίας που συνεχίζει να προβάλλεται, 26 χρόνια μετά την πρεμιέρα του!

Μπορεί η ελληνική πρεμιέρα του «Εκατομμυριούχου» να έγινε στις 4 Οκτωβρίου του 1999, όμως η παγκόσμια πρεμιέρα του είχε γίνει έναν χρόνο και έναν μήνα πιο πριν, δηλαδή στις 4 Σεπτεμβρίου 1998 στη βρετανική επικράτεια, όμως ήταν ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ που από την αρχή φαινόταν πως θα αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές.

Στην πρώτη θέση για τη σεζόν 2023 -2024 το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;»

ekatommyriouxos.jpg

Και αυτό γιατί ως concept τα είχε όλα: Σασπένς, αγωνία, πολλά χρήματα ως έπαθλο και φυσικά παιχνίδι γνώσεων που πάντα προκαλεί ενδιαφέρον.

Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο που το 2010, ο Εκατομμυριούχος επιλέχθηκε ως το πιο αγαπημένο τηλεπαιχνίδι στα 20 χρόνια του Mega.

Άλλωστε, το συγκεκριμένο κανάλι ήταν το πρώτο «σπίτι» του Εκατομμυριούχου στην Ελλάδα το 1999, όμως το φθινόπωρο του 2002, τα δικαιώματα προβολής του τηλεπαιχνιδιού, τα πήρε η ΕΡΤ όπου προβλήθηκε στο δεύτερο κρατικό κανάλι, την ΕΡΤ2, ως το 2004.

Όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιαστής του ήταν ο Σπύρος Παπαδόπουλος ο οποίος και αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές, με τον ηθοποιό να περνάει με άριστα τις εξετάσεις ως κεντρικός παρουσιαστής.

Ο Εκατομμυριούχος, επανήλθε τον Απρίλιο του 2006, από τη συχνότητα του Alpha, με παρουσιαστή τον Θοδωρή Αθερίδη, με καινούργια ποσά και μια καινούργια βοήθεια. Η προβολή του διήρκεσε από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2006.

Η νέα εποχή Αρναούτογλου

Είχαν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που οι τηλεθεατές παρακολούθησαν τον Εκατομμυριούχο, όταν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αποφάσισε να βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό του για ένα τηλεοπτικό project που έτσι και αλλιώς ήταν ήδη επιτυχημένο.

ekatommyriouxos.jpg

Έμπειρος στον χώρο της τηλεόρασης και με τη στόφα παρουσιαστή που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση, ο Γρηγόρης το 2022 καλησπέρισε για πρώτη φορά στον ΑΝΤ1 και στο πλατό του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» το τηλεοπτικό κοινό με μία τελείως διαφορετική προσέγγιση από ό,τι παλιότερα. Με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και καλή διάθεση, ο Γρηγόρης απογείωσε το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι και για τρίτη σεζόν φέτος θα συνεχίσει να... τρελαίνει τα μηχανάκια τηλεθέασης σε μία ώρα που συνήθως θεωρείται «δύσκολη» τηλεοπτικά.

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved