Τηλεοπτικό πρόγραμμα: Τα «δυνατά χαρτιά» της ΕΡΤ
Media

Τηλεοπτικό πρόγραμμα: Τα «δυνατά χαρτιά» της ΕΡΤ

Δυνατά μπαίνει η νέα σεζόν στην ΕΡΤ

Κέρδισε ένα σταθερό μερίδιο κοινού και θεωρήθηκε μία από τις πιο αξιόλογες παραγωγές της σεζόν που ολοκληρώθηκε. Το ερωτικό δράμα εποχής «Ηλέκτρα», βασισμένο σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, σε σκηνοθεσία της Βίκυς Μανώλη και σενάριο των Μαντώς Αρβανίτη και Θωμά Τσομπάνη, επιστρέφει τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ1 με καινούργια επεισόδια γεμάτα ανατροπές, ανομολόγητους έρωτες και σκοτεινά μυστικά που έρχονται στο φως. Το σκληρό φως του ήλιου φωτίζει το μικρό νησί της Αρσινόης. Ένοχα μυστικά, προδοσίες και εγκλήματα έρχονται στο φως. Ο καθρέφτης γυρνάει ανάποδα... Ο Σωτήρης, προδομένος από γυναίκα, πατέρα και αδελφό, θα γίνει από θύμα θύτης. Οι επιλογές του σε αυτό το ταξίδι εκδίκησης θα τον οδηγήσουν στο μοιραίο τέλος. Ο Νικόλας, σ’ ένα ειρωνικό γύρισμα της μοίρας, θα γίνει από θύτης θύμα μιας αδίστακτης γυναίκας. Η Νέμεσις είναι εδώ για τον Νικόλα, αλλά και για την Ηλέκτρα, που πρόδωσε τον Σωτήρη, αλλά και προδόθηκε από τον Παύλο.

1721905501253-777763596-ilektra.jpg

Ο αρραβώνας της κόρης της μαζί του θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει δεχτεί ποτέ στη ζωή της. Θα το αντέξει; Η Ηλέκτρα, ο Σωτήρης, ο Παύλος, η Νεφέλη και ο Νικόλας παλεύουν να ζήσουν, να λησμονήσουν, να αγαπηθούν, να εκδικηθούν, να εξιλεωθούν. Ολοι τους έρμαια της μοίρας, μα και των επιλογών τους. Καθένας στον πόνο του, καθένας στη μοναξιά του, αλλά και στην οργισμένη εκδίκησή του... Στο τέλος, ποιος θα νικήσει, μα και ποιος θα διαλύσει; Τι θα απομείνει Ραγισμένες ψυχές, σκόρπια κομμάτια χάους, που μονάχα ένα χέρι θεϊκό θα μπορέσει να συναρμολογήσει. Οι νέοι χαρακτήρες που έρχονται στη σειρά «Ηλέκτρα» είναι οι Αλεξάνδρα Παντελάκη (Δέσπω Καραβά), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Αγνή Ντούτση) και Σπύρος Σταμούλης (Αλέξης Μπόγρης), που αναμένεται να κερδίσουν το κοινό με τις ερμηνείες τους.

paralia-nafpliotou-mothonaios.jpg

Δημήτρης Μοθωναίος- Μαρία Ναυπλιώτου στο β' κύκλο της σειράς της ΕΡΤ1, Η παραλία

Η σειρά «Η παραλία», που αγαπήθηκε από το κοινό για τις δυνατές ιστορίες, τους πολύπλευρους χαρακτήρες και το ειδυλλιακό σκηνικό της Κρήτης, επιστρέφει στην ΕΡΤ1, τη νέα τηλεοπτική σεζόν, για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της. Η δεύτερη χρονιά της σειράς «Η παραλία» μάς μεταφέρει στην Κρήτη του 1975, σε μια εποχή ' που η Ελλάδα αφήνει σιγά σιγά πίσω το σκοτάδι της χούντας και η Δημοκρατία παλεύει να βρει τα πατήματά της στο ανασυγκροτημένο ελληνικό κράτος. Στους λαξευμένους βράχους των Ματάλων, παλιοί και νέοι χαρακτήρες συνυπάρχουν και αναζητούν την ταυτότητά τους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Η επιστροφή του Παύλου (Δημήτρης Κίτσος) στην πατρογονική γη και η γνωριμία του με την Ιφιγένεια (Αφροδίτη Λιάντου) θα φέρουν στην επιφάνεια έναν απαγορευμένο, αλλά ταυτόχρονα παράφορο έρωτα. Ο Παύλος προσπαθεί να πάρει την εξουσία στα χέρια του, ενώ η Ιφιγένεια να τη διατηρήσει. Δεν γίνεται ο ένας να επιτύχει χωρίς να αποτύχει ο άλλος. Οι Αφροδίτη Λιάντου (Ιφιγένεια Τουφεξή), Αλεξία Καλτσίκη (Φανή Τουφεξή), Κώστας Κάππας (Χρήστος Τουφεξής), Χρήστος Κραγιόπουλος (Απόστολος Τουφεξής), Ντένια Στασινοπούλου (Σοφί), Σύρμω Κεκέ (Μπέρτα), Ειρήνη Γιώτη (Αρια), Ανδριάνα Σαράντη (Γιούντιθ), Ευθαλία Παπακώστα (Είμι) και Αλκής Μπακογιάννης (Ιάκωβος Γεροντάκης) προστίθενται στο καστ και φέρνουν τα πάνω-κάτω.

kallas-ert1.jpg


Τη νέα συναρπαστική μίνι σειρά «Η Μαρία που έγινε Κόλλας», σε σκηνοθεσία και σενάριο Ολγας Μαλέα, με πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, θα παρακολουθήσουμε τη νέα σεζόν. Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων καταγράφει με διεισδυτική ματιά τη μεταμόρφωση της νεαρής Μαρίας Κάλλας από ασχημόπαπο στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών, την περίοδο της Κατοχής, στην Αθήνα. Παρακολουθούμε τη Μαρία μέσα από τη σχέση της με τα βασικά πρόσωπα της νεανικής ζωής της: τη μητέρα της, την Ισπανίδα δασκάλα της, τον βαρύτονο εραστή της, την πιανίστρια αδελφή της, τον Γερμανό μαέστρο. Ομως, καθένας από αυτούς, εντυπωσιασμένος από το ταλέντο της, έχει άλλα σχέδια για τη Μαρία. Μ’ ένα ταξίδι ανάμεσα στην αγάπη και την αιωνιότητα, η Μαρία ψάχνει κάποιον που θα την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι, χωρίς όρους ή απαιτήσεις. Η έλλειψη αγάπης αποτελεί την κινητήρια δύναμη, ώστε να αναπτύξει το ταλέντο της και να καλλιεργήσει τη μοναδική φωνή της, που αποτελεί σημείο αναφοράς και ορόσημο για την όπερα παγκοσμίως. Η σειρά βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε την Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), την Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), τη Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), την Demy (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), τον Αργύρη Πανταζάρα (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας) και τον / Μάξιμο Μου- μούρη (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος).
Η μεταμόρφωση, μάλιστα, της Ελένης Ράντου είναι εντυπωσιακή, καθώς για τις ανάγκες του ρόλου μπαίνει στο κλίμα της εποχής και αλλάζει ύφος.

dixti-(3).jpg

Η μυθοπλασία ενισχύεται με μία συγκλονιστική σειρά με τη σκηνοθετική ματιά του Μανούσου Μανουσάκη που έρχεται το φθινόπωρο. Το σίριαλ «Το δίχτυ» αποτελείται από έξι αυτοτελείς αστυνομικές Κ ιστορίες. Στο επίκεντρο βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα αστυνομικών της Γενικής Ασφάλειας, η οποία αναλαμβάνει την επίλυση σημαντικών και ειδικού ενδιαφέροντος υποθέσεων. Πλαισιωμένη από ένα καστ εξαίρετων ηθοποιών, όπως η Αννα Μαρια Παπαχαραλάμπους, ο Θοδωρής Αθερίδης, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού-Βλάσση, η σειρά ακολουθεί τους ήρωες κάθε ιστορίας στις παρυφές του «μαύρου» και του «άσπρου», τους βλέπει να γίνονται έρμαια των παθών τους, όπου θύματα και θύτες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις μεγαλύτερες από το μέγεθος τους. Οι αστυνομικοί εμπλέκονται συναισθηματικά στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν κινδυνεύουν, κρίνουν και κρίνοντας καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.

arxelaou-5-(2).jpg

Το καθημερινό σίριαλ της δημόσιας τηλεόρασης θα λέγεται «Αρχελάου 5». Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε πολυκατοικία στο Παγκράτι και πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία, με έξυπνο χιούμορ, πολυδιάστατους χαρακτήρες, τη φρέσκια σκηνοθετική ματιά των Λήδας Βαρτζιώτη, Δημήτρη Τσακαλέα και Φωτεινής Κοτρώτση. Στην τρέλα της Αθήνας τού σήμερα, πέντε χαρακτήρες φαινομενικά διαφορετικοί μεταξύ τους, γεμάτοι αντιθέσεις και αντιφάσεις, έρχονται κοντά με αφορμή το μπαρ της Αρχελάου 5, στο Παγκράτι, που ανοίγει ο ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Στέφανος. Παρεξηγήσεις, τσακωμοί, εκπλήξεις, απρόοπτα, όμορφες στιγμές και παράξενα γεγονότα συνθέτουν με κωμικό τρόπο την κοινή καθημερινότητα των πέντε αυτών ανθρώπων, αλλά και κάποιων άλλων, που εισβάλλουν δυναμικά στη ζωή τους... Ο ματαιόδοξος Στέφανος, ο κουλτουριάρης σκηνοθέτης Ορφέας, η απελευθερωμένη Δώρα, η συντηρητική Λυδία και η αδίστακτη Κέλλυ αντιμετωπίζουν την τρέλα της Αθήνας ζώντας τραγελαφικές καταστάσεις.

Η δημόσια τηλεόραση θα βγάλει στον αέρα και τη σειρά «Μαμά στα κρυφά», βασισμένη στο ιταλικό format «Non dirlo al mio capo». Η σειρά πραγματεύεται τις περιπέτειες μιας εργαζόμενης μαμάς, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Ζαπατίνας, το σενάριο ο Πάνος Αμαραντίδης και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Αντίνοο Αλμπάνη, Τζένη Θεωνά, Ευγενία Δημητροπούλου και Νικολέττα Καρρά.

fos.jpg

Η ΕΡΤ1 έχει στα... σκαριά και τη μίνι σειρά μυστηρίου «Το απαραίτητο φως», σε σενάριο Μιρέλλας Παπαοικονόμου και Κάτιας Κισσονέργη, που μας ταξιδεύει στον χρόνο, με φόντο την Αθήνα της γερμανικής κατοχής. Η παραγωγή είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ντορίνας Παπαλιού. Η Λουίζα Λασκαράτου είναι κόρη μεγαλοδικηγόρου της Αθήνας. Ο ξαφνικός θάνατός του την αναγκάζει να επιστρέφει από το εξωτερικό, όπου ζει και εργάζεται. Μια απροσδόκητη κληρονομιά γίνεται η αιτία να αμφισβητήσει όσα ήξερε για το παρελθόν της οικογένειάς της. Μεταξύ άλλων, «κληρονομεί» την ημιτελή έρευνα του πατέρα της σχετικά με την τύχη ενός πίνακα, του οποίου τα ίχνη χάνονται λίγο πριν από την εκτέλεση της γιαγιάς της, Λουίζ Λασκαράτου, την άνοιξη του 1944. Η Λουίζα γρήγορα συνειδητοποιεί ότι π ανεύρεση του πίνακα οδηγεί στην αποκάλυψη του ενόχου για τον θάνατο της γιαγιάς της.

Πηγή Τύπος tv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved