Κωνσταντίνος Ζούλας: Με συγκίνηση αποχαιρέτησε την ΕΡΤ ο απερχόμενος πρόεδρος: «Γνώρισα φίλους ζωής»
Media

Κωνσταντίνος Ζούλας: Με συγκίνηση αποχαιρέτησε την ΕΡΤ ο απερχόμενος πρόεδρος: «Γνώρισα φίλους ζωής»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε, σε ειδική εκδήλωση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στα πεπραγμένα της πενταετούς θητείας του. 

Μίλησε για τη δημιουργία του Ertnews που είναι ένα κανάλι αμιγώς ενημερωτικό 24 ώρες το 24ωρο και το Ertflix, το οποίο έχει πλέον καθημερινά περισσότερο από μισό εκατομμύριο επισκέψεις.

Ηλέκτρα: Η Ηλέκτρα περνάει την πόρτα της Χωροφυλακής

zoulas-2.jpg

Αναφέρθηκε επίσης στη μυθοπλασία, η οποία πλέον καταλαμβάνει σημαντικό χώρο στο πρόγραμμα της ΕΡΤ και η οποία από φέτος θα έχει τρεις καθημερινές σειρές.

Όπως αποκάλυψε, όταν ανέλαβαν με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Γαμπρίτσο τη Διοίκηση, το αρχικό στοίχημα ήταν να ανακτηθεί άμεσα η πολυφωνία της ΕΡΤ και η δημόσια Τηλεόραση να πείσει τους πολίτες να την ξαναδοκιμάσουν, να μπει δηλαδή στο καθημερινό τους ζάπινγκ, καθώς τότε 3 στους 10 πολίτες την είχαν εγκαταλείψει πλήρως.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας αναφέρθηκε εκτενώς στα βήματα που έγιναν, ώστε να αποκτήσει η ΕΡΤ, μετά από δεκαετίες, ψυχαγωγία με την παραγωγή σειρών μυθοπλασίας, αλλά και ποιοτικές εκπομπές, όπως για παράδειγμα το «Μουσικό Κουτί».

Επίσης, μίλησε για τα άλματα που έγιναν σε τεχνολογικό επίπεδο. «Η ΕΡΤ ακόμα και το 2019 έπαιζε όλα τα προγράμματά της μέσα από βιντεοκασέτες. Σήμερα, όχι μόνο αναβαθμίστηκε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις προηγείται μακράν των ιδιωτικών καναλιών» επεσήμανε.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας συνέχισε κάνοντας έναν συνολικό απολογισμό της πορείας της κρατικής τηλεόρασης τα τελευταία πέντε χρόνια που βρισκόταν ο ίδιος στην προεδρία: «Κλείνω σήμερα έναν πενταετή κύκλο όχι με απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μου αλλά και περήφανος που όλοι μαζί τα καταφέραμε… Η ΕΡΤ ξεκινάει τη φετινή σεζόν με όρους που ζηλεύουν ακόμα και τα ιδιωτικά κανάλια… Ειλικρινά πιστεύω ότι η σεζόν που ξεκινά θα είναι η χρονιά της ΕΡΤ, θα είναι η χρονιά που θα κεφαλοποιήσει από κάθε άποψη όσα έγιναν τα τελευταία πέντε χρόνια. Οικονομικά είναι πιο εύρωστη από ποτέ, και προγραμματικά επίσης πιο έτοιμη από ποτέ. Ξεκινήσαμε το πρόγραμμά μας πριν από όλους. Άλλωστε, έχουμε ήδη τις πρώτες θετικές ενδείξεις. Τόσο οι εκπομπές μας όσο και τα καθημερινά ψυχαγωγικά μας προγράμματα και του σαββατοκύριακου έχουν πια την αναγνώριση που πραγματικά τούς αξίζει. Η «Ηλέκτρα» και η Παραλία συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά, έχουν ήδη κατακτήσει το κοινό, όπως νομίζω πως θα συμβεί και με την «Αρχελάου» που ξεκίνησε προχθές δυναμικά. Η ΕΡΤ είναι φέτος το μόνο κανάλι που θα έχει τρεις καθημερινές σειρές μυθοπλασίας, χώρια και τις άλλες που έρχονται».

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρόεδρος της δημόσιας τηλεόρασης αναφέρθηκε με ευχαριστίες σε όλα εκείνα τα πρόσωπα που θα δούμε στο μέλλον στην ΕΡΤ, ανάμεσά τους και τη Χαρούλα Αλεξίου που θα είναι αφηγήτρια ενός ντοκιμαντέρ για την ιστορία της ελληνικής μουσικής.

Και κατέληξε λέγοντας: «Φίλες και φίλοι θα κλείσω με κάτι πολύ προσωπικό. Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή το ’18. Ακριβώς έναν χρόνο πριν έρθω στην ΕΡΤ. «Έφυγε» με την αγωνία για τις επαγγελματικές μου επιλογές. Λίγο πριν φύγει μού είπε κάτι που κατά κυριολεξία βίωσα εδώ στην ΕΡΤ. «Να θυμάσαι», μου είπε, «ότι πάνω από τις θέσεις και τις ευθύνες, αυτό που τελικά μένει στη ζωή είναι οι ανθρώπινες σχέσεις». Αισθάνομαι πραγματικά τυχερός που στην ΕΡΤ αυτά τα πέντε χρόνια γνώρισα ανθρώπους που θα τους αισθάνομαι πια φίλους ζωής και αυτό ξέρω ότι θα είναι τελικά το πιο σημαντικό επίτευγμα όλων αυτών των ετών. Δεν θα χαθούμε».

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved