Media

Ματίνα Παπαδέα: «Παίζω πολύ έντιμα και δεν έχω αισθανθεί ανταγωνισμό με την κακή έννοια»

Η δημοσιογράφος Ματίνα Παπαδέα μιλά για τις παγίδες στnv ειδησεογραφία, δηλώνει ομαδικός παίκτης και διατηρεί την αισιοδοξία της πως μέσα από τη δημοσιογραφία μπορεί να βοηθήσει ώστε να αλλάξει ο κόσμος

Η γνωστή δημοσιογράφος η οποία παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων του Open, μιλάει για τις παγίδες του χώρου όπου κινείται επαγγελματικά, μιλάει για την τυχαία εμπλοκή της με την τηλεόραση ενώ μοιράζεται μαζί μας και το όραμα που είχε όταν ξεκινούσε αυτή τη δουλειά...

■ Επιστροφή στην πραγματικότητα. Με τι διάθεση επιστρέφεις και ποια είναι φέτος τα καθήκοντα σου στο Open;

Προσγείωση στην πραγματικότητα. Ακόμη βέβαια έχω αυτή την όμορφη αίσθηση των διακοπών. Η αλήθεια είναι πως επέστρεψα πρόσφατα και αυτή είναι η διάθεσή μου σήμερα, αύριο δεν ξέρω (γέλια). Όμως, πάντα προσπαθώ να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Οπότε εστιάζω στο ότι έχουν επιστρέφει όλοι και βλέπω αγαπημένα μου πρόσωπα. Πιστεύω πως και φέτος θα κινηθούμε όπως και πέρυσι στις ειδήσεις προς το παρόν αυτή είναι η πρόθεση. Εννοείται πως όταν δεν έχω δελτία βοηθάω σε ό,τι χρειάζεται τη συντακτική ομάδα. Μου αρέσει πολύ να βοηθάω σε ό,τι χρειάζεται.

■ Μου δίνεις την αίσθηση πως είσαι ομαδικός παίκτης. Είναι τελικά ομαδικό σπορ η τηλεόραση;

Ξεκάθαρα είναι ομαδικό σπορ και όταν βρίσκεις αυτό το ομαδικό πνεύμα, τότε κάθεσαι εκεί. Πίσω από τις ειδήσεις υπάρχει μια πολύ μεγάλη ομάδα, σε διάφορα πόστα, που βοηθάει. Όλοι είμαστε γρανάζια μιας μεγάλης μηχανής. Αν κάποιο από αυτά τα γρανάζια δεν δουλεύει καλά, θα φανεί στο αποτέλεσμα.

■ Ποιο θεωρείς πως είναι το πλεονέκτημα του δικού σας δελτίου ειδήσεων;

Ότι αφήνουμε χώρο και έδαφος σε όλες τις πλευρές να ακουστούν και δεν φιμώνουμε κανέναν. Είναι η αρχή μας και είναι και η θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Στον δικό μου αξιακό κώδικα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν ξέρω αν αυτός είναι ο ορισμός της αντικειμενικότητας όμως για μένα, το να κρατούνται ίδιες αποστάσεις από την αλήθεια του καθενός είναι σημαντικό.

■ Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου όταν μεταφέρεις μια είδηση που μπορεί να ερευνάται ακόμη;

Αν κάποιο θέμα βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας, θα προηγηθεί το ρεπορτάζ. Βέβαια, υπάρχουν πολλά fake news, αυτή είναι η πρόκληση της εποχής μας. Οι ειδήσεις μεταφέρονται με τέτοια ταχύτητα που μπορεί να αποδειχθούν και αναληθείς. Θα μεταφέρουμε μόνο αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι ή σε διαφορετική περίπτωση θα αναφέρουμε την πηγή ή την επιφύλαξή μας. Αυτό συμβαίνει μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

■ Στη δημοσιογραφία, πολλές φορές δημιουργούνται ανταγωνιστικά περιβάλλοντα. Έχεις βρεθεί σε τέτοιου είδους συνθήκες;

Συμπεριφορές που δεν σου ταιριάζουν μπορεί να υπάρξουν παντού και όχι μόνο στη δική μας δουλειά. Παίζω πολύ έντιμα και δεν έχω αισθανθεί ανταγωνισμό με την κακή έννοια. Το να προσπαθείς να γίνεις καλύτερος είναι κάτι που πιστεύω πως σε πάει μόνο μπροστά.

■ Όταν ξεκίνησες, οραματιζόσουν πως ίσως μπορείς να αλλάξεις αυτόν τον κόσμο;

Όταν ξεκίνησα δεν ξέρω αν πίστευα ότι μπορώ να αλλάξω αυτόν τον κόσμο, όμως, πίστευα πως μπορώ να βοηθήσω να αλλάξει. Ήθελα πάντα να είμαι το μαξιλαράκι ανάμεσα στην εξουσία και τους πολίτες. Να εξηγώ και να αποκαλύπτω. Και στάθηκα πολύ τυχερή σε αυτό, γιατί το έκανα.

■ Πες μου για την τυχαία συνάντησή σου με την τηλεόραση.

Έγινε σε ένα τρίμηνο που είχα κάνει μια παύση εργασιών. Τότε, ξεκινούσε στο «Ε» ο Σπύρος Χαριτάτος μια πρωινή εκπομπή. Ο άνθρωπος που με πρότεινε ήταν ο πρώην διευθυντής μου, οπότε ντρεπόμουν να αρνηθώ αυτό το ραντεβού. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα σχέση με την τηλεόραση. Ο Σπύρος είπε αμέσως ότι ταιριάζουμε, ότι του αρέσω. Εγώ αναρωτιόμουν γιατί συμβαίνει αυτό τώρα, αλλά δεν πίστευα πως θα προχωρήσει. Έλεγα μέσα μου πως σύντομα θα καταλάβουν πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, αλλά δεν έγιναν έτσι τα πράγματα.

Πηγή: Real

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved