Πάτρας για Weekenders: «Μετά από 20 χρόνια πρεμιέρες ομολογώ ότι η αγωνία είναι πάντα στη γωνία»
Media

Πάτρας για Weekenders: «Μετά από 20 χρόνια πρεμιέρες ομολογώ ότι η αγωνία είναι πάντα στη γωνία»

Λίγες ήμερες πριν από τη μεγάλη πρεμιέρα (Σάββατο 21/09), οι «Weekenders», Θανάσης Πάτρας και Δημήτρης Πανόπουλος, ανοίγουν τα χαρτιά τους και μιλούν για όλα στην πρώτη από κοινού συνέντευξη

Οι δύο παρουσιαστές της εκπομπής του σαββατοκύριακου, λίγο πριν καλωσορίσουν στο πλατό της εκπομπής τους το τηλεοπτικό κοινό, μιλούν για το άγχος που νιώθουν αλλά και για τους συνεργάτες τους, ανάμεσά τους και τον Μίλτο Μακρίδη που επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από την ελληνική τηλεόραση...

patras-panopoulodweekenders.jpg

Ποια είναι τα συναισθήματα σας λίγο πριν απ’ την αρχή της σεζόν; Η εκπομπή έχει συζητηθεί ήδη πολύ...

Θανάσης Πάτρας: Μετά από 20 χρόνια πρεμιέρες έχω να ομολογήσω ότι η αγωνία είναι πάντα στη γωνία, απλώς με τα χρόνια είναι πιο διακριτική η παρουσία της. Το ότι η εκπομπή συζητήθηκε πολύ είναι μέρος του παιχνιδιού, όπως και το γεγονός ότι πάντα κάτι καινούργιο συζητείται για πολλούς ξεχωριστούς και διαφορετικούς λόγους, θετικό είναι, πάντως. Εγώ επιστρέφω στο ΣΚ είκοσι χρόνια μετά την εκπομπή με τη Σοφία Αλιμπέρτη, που εγκαινίασε ουσιαστικά τη συγκεκριμένη ζώνη και υπηρέτησα με επιτυχία και χαρά για 3 χρόνια, αρχικά με τη Σοφία και μετά μόνος. Δεν είναι στοίχημα για μένα, μα επιστροφή σε κάτι που αγαπώ και με έβαλε στα σπίτια του κόσμου και προσδοκία του κοινού είναι να σε ξαναδεί όπως ήσουν, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που σε διακρίνουν και σε έβαλαν στο σπίτι του όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω και εύχομαι να μας τιμήσει και φέτος με την επιλογή του.

Δημήτρης Πανόπουλος: Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι νομίζω η ανυπομονησία. Από την πρώτη στιγμή που μαζευτήκαμε με όλη την ομάδα καταλάβαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα. Σίγουρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία αυτή που μας δίνει ο ΑΝΤ1 και είμαστε έτοιμοι για αυτή την πρόκληση! Βέβαια, όταν αντιμετωπίζεις τη δουλειά σου με σοβαρότητα και θέλεις να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έχεις και άγχος. Παραγωγικό άγχος. Εγώ προσωπικά αγχώνομαι γιατί θέλω να βγάζω τους συνεργάτες της εκπομπής και όσους μας εμπιστεύονται ασπροπρόσωπους. Να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε και να κριθούμε για αυτό.

Τι θα δούμε τελικά σε αυτή την εκπομπή; Ποια είναι τα στοιχεία που τη διαφοροποιούν από τις υπόλοιπες;

Θανάσης Πάτρας: Τίποτα δεν φτιάχνεται από το μηδέν και τίποτα δεν μπορεί να υπάρχει αν δεν έχει υπάρξει κάποιο μονοπάτι που έχει ήδη περπατηθεί. Σκεφτήκαμε πολλά, είδαμε πολλά, αλλά νομίζω ότι η βασική θεώρηση είναι ότι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από μια ομάδα που θα θέλαμε να μας παρακολουθούν όπως εμείς θα παρακολουθούσαμε κανονικούς ανθρώπους με κανονικές απορίες σε θέματα που αφορούν την κοινωνία, την τηλεόραση, τα δίκτυα και τις τάσεις της εποχής χωρίς θόρυβο, φανφάρες και ελιτισμό.

Δημήτρης Πανόπουλος: Από όσα σχεδιάζουμε και ετοιμάζουμε νομίζω ότι θα είναι πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Η εκπομπή θα είναι infotainment, δηλαδή θα συνδυάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αυτό δηλαδή που υπάρχει στις ζωές όλων μας. Τα θέματα και ο σχολιασμός που θα γίνεται, θα θυμίζουν μια κανονική παρέα που συναντιέται και συζητάει τα πάντα. Οι ενότητες της εκπομπής θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα ξεχωρίζουν από τις κλασικές τηλεοπτικές ενότητες που ενδεχομένως να έχουν κουράσει. Επίσης επενδύουμε πολύ στην αυθεντικότητα και στην προσωπικότητα των συνεργατών και θέλουμε να λειτουργούν όλοι με ελευθερία και να προσθέτουν ένα κομμάτι του χαρακτήρα τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Το «πάντρεμα» ενημέρωσης ψυχαγωγίας ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας ή στο μυαλό σας το κάνει πιο δελεαστικό;

Θανάσης Πάτρας: Σαφέστατα πιο δελεαστικό, γιατί οι άνθρωποι στις παρέες τους δεν μιλάνε μόνο για την τηλεόραση ούτε μόνο για την πολιτική ούτε μόνο για τον αθλητισμό. Δέχονται αμέτρητα ερεθίσματα κάθε μέρα και έχουν ερωτήματα που θα ήθελαν να κάνουν και να λάβουν απαντήσεις. Η ενημέρωση δεν είναι πάντα δυσάρεστη και θορυβώδης ούτε η ψυχαγωγία πάντα αναμενόμενη.

Δημήτρης Πανόπουλος: Εμένα το πάντρεμα αυτό με εκφράζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είδος. Το κρίσιμο, κατά τη γνώμη μου, είναι ποιοι άνθρωποι θα υπηρετήσουν αυτό το είδος. Η ενημέρωση δεν είναι εύκολη για έναν παρουσιαστή που δεν είχε ποτέ δημοσιογραφική ιδιότητα. Δεν είναι ανέφικτο να το κάνει καλά, αλλά είναι δύσκολο. Από την άλλη για έναν δημοσιογράφο που έκανε μόνο ενημέρωση, είναι δύσκολο να είναι πιο χαλαρός και να μπει στον κόσμο της ψυχαγωγίας. Στην περίπτωσή μας, και ο Θανάσης και εγώ έχουμε υποστηρίξει και τα δύο, άρα θα έλεγα ότι δεν είναι απλά δελεαστικό, αλλά ιδανικό. Δέσποινα Καμπούρη, ΕΒελίνα Νικόλιζα, Μίλτος Μακρίδης...

PATRAS.jpg

Θανάσης Πάτρας

Πώς είναι η συνεργασία μαζί τους; Στο άκουσμα της επιστροφής του τελευταίου ειδικά, πολλοί ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα.

Θανάσης Πάτρας: Ο Μίλτος έχει την ιστορία του και η ιστορία δεν παραγράφεται και είναι μια ευκαιρία να συστηθεί ξανά και διαφορετικά μετά από χρόνια στο πιο νέο κοινό, είναι μεγάλη μου χαρά που θα συνεργαστώ μαζί του.

Την Εβελίνα δεν τη γνώριζα άλλα καθημερινά ανακαλύπτω ότι είναι η χαρά της ζωής, πολύ θετικός άνθρωπος και θα δέσουμε απόλυτα. Με τη Δέσποινα ήταν σαν να συνεργάζομαι τα τελευταία τρία χρόνια γιατί βλεπόμασταν κάθε μέρα, τη γνωρίζω είκοσι χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είναι στη συντροφιά μας. Χαίρομαι αφάνταστα που όλοι είναι άνθρωποι με αρχές, ήθος και σεβασμό για τη δουλειά και τους συνεργάτες. Αυτό για μένα είναι η μισή επιτυχία.

Δημήτρης Πανόπουλος: Με την Εβελίνα δούλευα μαζί τρία χρόνια, κάνουμε πολύ παρέα εκτός δουλειάς, άρα δεν έχω να πω πολλά. Είναι από τους ανθρώπους που τυχαίνει να γνωρίσεις μέσα από τη δουλειά και μένουν στη ζωή σου. Τη Δέσποινα δεν την ήξερα, αλλά είναι από τους πιο φιλικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Βγήκε αμέσως οικειότητα και από τις πρώτες μέρες στο γραφείο είμαστε λες και δουλεύουμε μαζί χρόνια! Οσον αφορά στον Μίλτο Μακρίδη, χαίρομαι πάρα πολύ που είναι μαζί μας γιατί είναι από αυτούς που ξέρουν την τηλεόραση όσο λίγο.

Πηγή: ΤΥΠΟΣ TV

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved