Media

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εισέρχεται δυναμικά στη Διανομή & Παραγωγή Ταινιών

Ο Όμιλος ANTENNA επεκτείνει, για ακόμα μία φορά, την επιχειρηματική του δραστηριότητα, συστήνοντας μια νέα εταιρία παραγωγής και διανομής ταινιών με στόχο τη δημιουργία και διάθεση συναρπαστικού περιεχομένου στη μεγάλη οθόνη στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

O Όμιλος ANTENNA αναπτύσσει περαιτέρω την ελληνική κινηματογραφική αγορά μέσω της νέας εταιρίας, αποστολή της οποίας είναι η παραγωγή και διανομή ταινιών, που εμπνέουν και ψυχαγωγούν το κοινό.

Η νέα εταιρία που διέπεται από τις αξίες του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ για δημιουργία υψηλού επιπέδου περιεχομένου, θα προσφέρει υπηρεσίες παραγωγής, αλλά και εκτέλεσης παραγωγής ταινιών συνεργαζόμενη με δημιουργούς και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Gareth Ellis-Unwin

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Ο Όμιλος ANTENNA τοποθετεί επικεφαλής της νεοσύστατης εταιρίας τον βραβευμένο, με Όσκαρ και BAFTA, παραγωγό Gareth Ellis-Unwin και τον καλωσορίζει θερμά στο δυναμικό του. Ιδρυτής της Bedlam Film Productions με έδρα το Λονδίνο, ο Gareth Ellis-Unwin ήταν ο βασικός παραγωγός της βρετανικής ανεξάρτητης ταινίας του 2010, με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών ($450 εκ. παγκοσμίως), Ο Λόγος του Βασιλιά (The King’s Speech), που κέρδισε επτά βραβεία BAFTA και τέσσερα βραβεία Όσκαρ συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερης Ταινίας. Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο Gareth Ellis-Unwin είναι επίτιμο μέλος σε δεκάδες διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ καθώς και μέλος με δικαίωμα ψήφου των Academy of Motion Pictures of Arts & Sciences (AMPAS), British Academy of Film & Television Arts (BAFTA), Producers Guild of America (PGA), European Film Awards, British Independent Film Awards και μέλος του Producers Guild of Great Britain (PGGB).

Επικεφαλής του τμήματος διανομής αναλαμβάνει ο Άκης Βοΐλας, με διευθυντική παρουσία για περισσότερα από 20 χρόνια στον χώρο της διανομής, έχοντας διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ελληνική διανομή του studio της Warner Bros και επικεφαλής διανομής και παραγωγής της Village Films.

Head of Development αναλαμβάνει η Δήμητρα Κωστοπούλου, με 25ετή πορεία στον χώρο της μυθοπλασίας και με μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες στο βιογραφικό της όπως: «Αν» και «Ένας Άλλος Κόσμος», «Το Τανγκό Των Χριστουγέννων», «Νήσος 1» και «Νήσος 2» , καθώς και πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες.

Head of Marketing και Publicity αναλαμβάνει ο Ανδρέας Αλυσανδράτος, με 20ετη εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Marketing στο χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής, των digital Μέσων και του Τύπου.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εισέρχεται δυναμικά στον χώρο της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, συνδυάζοντας την εμπειρία των στελεχών του στην παραγωγή και διανομή ταινιών, με στόχο να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της σύγχρονης κινηματογραφικής παραγωγής.

Οι πρώτες ταινίες παραγωγής και διανομής είναι, ήδη, σε στάδιο ανάπτυξης και αναμένονται σύντομα στους κινηματογράφους.

Ο Γιάννης Παπαχρήστου, CEO Antenna Group Ελλάδος, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζω στο δυναμικό του Ομίλου τον Gareth Ellis-Unwin, που με το έργο του έχει σφραγίσει την παγκόσμια βιομηχανία θεάματος. Με τη βαθιά γνώση, τη σημαντική εμπειρία και το δημιουργικό του πνεύμα θα συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη της νέας εταιρείας. Έχοντας στη φαρέτρα μας όλα τα απαραίτητα εφόδια, στοχεύουμε στη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής στέγης, η οποία αγγίζει όλους τους δημιουργούς και όλα τα στάδια παραγωγής και διανομής νέων ταινιών».

O Gareth Ellis-Unwin δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή που προσκλήθηκα να αναλάβω τον ρόλο του Επικεφαλής Παραγωγής και Διανομής στην Village Roadshow. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ μάς δίνει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες και συναρπαστικές ιστορίες για την ελληνική αγορά, αλλά και να διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο στην κινηματογραφική παραγωγή. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στην Ελλάδα με δημιουργούς και κινηματογραφιστές, που διαθέτουν εξαιρετικό ταλέντο και να δω τους πρώτους τίτλους ταινιών να ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη»».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved