Media

Ξέσπασε η Ανθή Βούλγαρη: «Ήταν σοκαριστικό, όταν το αντίκρισα...»

Η  Έλενα Κρεμλίδου και η δικηγόρος, Σοφία Κατσούλα μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη νέα διαδικτυακή απάτη όπου με τεχνολογία «AI» δημιουργούν ψευδείς εικόνες ερωτικού περιεχομένου με γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες.

Γνωστή πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου χρησιμοποιεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης τα πρόσωπα επώνυμων γυναικών ώστε να δημιουργήσει ψευδείς εικόνες πορνό.

Συγκεκριμένα, φαίνεται πως τοποθετούσαν τα πρόσωπά των γυναικών πάνω στα σώματα άλλων γυναικών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του πορνό.

Θύματα της νέας αυτής διαδικτυακής απάτης είναι πολύ γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί. Ανάμεσά τους και η δημιουργός περιεχομένου social media, Έλενα Κρεμλίδου.

«Παίρνουν τις φωτογραφίες από τα social. Δεν χρειάζεται να είναι με μαγιό, και με ρούχα μπορούν να το κάνουν. Μιλάμε για πάνω από 214 σελίδες, οπότε πάνω από 100 γυναίκες».

«Θύματα έχουν πέσει σχεδόν όλες οι Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί. Θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα. Με πήρε τηλέφωνο η Έλενα και μου λέει Ανθή συνέβη αυτό και αυτό. Η αλήθεια είναι πως ήταν σοκαριστικό όταν το αντίκρισα. Ο καθένας μπορεί να πάρει τη φωτογραφία σου και να τη βάλει όπου θέλει και να τη χρησιμοποιήσει όπως θέλει» είπε, μεταξύ άλλων, η Ανθή Βούλγαρη.

Η δικηγόρος, Σοφία Κατσούλα, σχολίασε πως είναι δύσκολο να περιοριστούν οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

«Πρέπει να βρεις την πηγή του κακού και να προχωρήσεις σε μήνυση. Πια είναι πολύ εύκολο να βρεθεί, οι περισσότεροι δράστες βρίσκονται. Ο νόμος αναφέρει πως είτε πρόκειται για πραγματική είτε για αλλοιωμένη η πράξη αυτή διώκεται. Θα γίνει μία ενιαία μήνυση».

«Πέντε χρόνια παλεύω με τέτοιες υποθέσεις. Επειδή έχω δει αποτελέσματα, επιμένω, γιατί μπορείς να τους βρεις και να τους τιμωρήσεις», κατέληξε η Έλενα Κρεμλίδου.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved