Πώς μάς φάνηκαν οι νέες σειρές στην πρεμιέρα τους-Τα ευρηματικά σενάρια, τα all star καστ & η Τζέλα
Media

Πώς μάς φάνηκαν οι νέες σειρές στην πρεμιέρα τους-Τα ευρηματικά σενάρια, τα all star καστ & η Τζέλα

«Τι να πρωτοπρολάβουμε να δούμε» αναρωτιόμασταν όλοι πριν γίνουν οι πρεμιέρες των σειρών που έχουν ετοιμάσει για φέτος τα κανάλια και η αλήθεια είναι πως με τόσα τρέιλερ να πέφτουν σε κάθε διαφημιστικό διάλειμμα, μία ταραχή την πάθαινες!

 

Για ακόμα μία χρονιά όπως και πέρυσι, οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν στη «φαρέτρα» τους πολύ μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές και μπήκαν δυναμικά στη μάχη της διεκδίκησης της τηλεθέασης.

Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς για να διαχωριστεί η ήρα από στο στάρι σε ό,τι αφορά τις τελικές προτιμήσεις των τηλεθεατών όμως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να δούμε μαζί ποιες σειρές ήταν αντάξιες των προσδοκιών μας και ποιες όχι, στις πρώτες αυτές σκηνές που είδαμε.

Αν για κάποιους είναι ενδεικτικά της δυναμικής των σειρών τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσαν την ημέρα της πρεμιέρας τους (23/9), τότε να επισημάνουμε ότι ο Τιμωρός κατάφερε να συγκρατήσει τους νεότερους σε ηλικία τηλεθεατές με ποσοστό 17,4%, όμως αμέσως δεύτερο ήρθε το Grand Hotel με 15,8%, με την παλιά αγαπημένη συνήθεια της Γης της Ελιάς να βγαίνει 3η στην κούρσα της τηλεθέασης με ποσοστό 13,4%. Ο Ανδρέας Γεωργίου όμως πήρε ρεβάνς την περασμένη Δευτέρα (23/4) στο γενικό σύνολο αφήνοντας πίσω του με 19% το δεύτερο Grand Hotel (17,6%) και τον Τιμωρό (15,6%).

gi-protagonistes-scaled.jpg

Μακριά από νούμερα και πίνακες τηλεθέασης, η ουσία είναι πως κάθε μία από τις προτάσεις των καναλιών είχε και κάτι διαφορετικό. Άλλοτε καινοτόμο και άλλοτε μία από τα ίδια, σίγουρα όμως πολύ καλές ερμηνείες, σασπένς, δράση αλλά και γέλιο! Κοινώς, όλα τα είχε ο… μπαχτσές.

Την εβδομάδα που πέρασε η Γη της Ελιάς εγκαινίασε την τέταρτη σεζόν της, με τον Ανδρέα Γεωργίου να δηλώνει λίγο πριν την πρεμιέρα ότι έχει την περιέργεια να δει αν στο τέλος της σεζόν θα μιλάει και για 5η σεζόν. Και εμείς την ίδια περιέργεια έχουμε, είναι η αλήθεια αφού το τρίδυμο των επιτυχιών (Δημητρίου-Γεωργίου-Νικολάου) φέτος έχει άλλες δύο τηλεοπτικές προτάσεις εκτός από τη Γη της Ελιάς. Με το Ταμπού και το Famagusta να είναι προ των πυλών, η Γη της ελιάς για ακόμα μία φορά φάνηκε αντάξια των προσδοκιών του τηλεοπτικού κοινού μιας και κράτησε τις ισορροπίες μεταξύ δράσης και καταιγιστικών εξελίξεων στις ζωές των αγαπημένων ηρώων της.

843a2aab-grand-hotel.jpg

Η μόνη διαφορά είναι ότι φέτος αλλάζει… πίστα αφού δεν έχει απέναντί της ένα τηλεοπτικό προϊόν που ήδη γνώριζε, όπως ήταν ο Σασμός αλλά ολοκαίνουργιες σειρές που έχουν κάτι νέο να προτείνουν στο τηλεοπτικό κοινό! Ή μήπως όχι; Ναι, θα πούμε εμείς αφού το Grand Hotel απέναντί της, από το πρώτο κιόλας λεπτό μάς μετέφερε σε μία άλλη εποχή. Ατμοσφαιρικό, με σκοτεινούς ήρωες, έρωτες, ίντριγκες, δολοφονίες και όλα όσα συνθέτουν ένα μοναδικό και πολύ ενδιαφέρον παζλ που είναι σίγουρο πως θα αποκτήσει φανατικούς τηλεθεατές. Στο… άλλο απέναντι, τον Alpha ήρθε επιτέλους ο Τιμωρός για να εκδικηθεί και είχε και αυτή η σειρά όλα όσα χρειάζονται για να σαγηνεύσει το κοινό. Σπουδαίο καστ, μοναδικές ερμηνείες, ατμόσφαιρα και ένοχα μυστικά που σιγά σιγά θα αρχίσουν να ξετυλίγονται στις οθόνες μας.

Τελικά γελάσαμε με την Τζέλα Δελαφράγκα;

tzela - 3

Την Τρίτη το βράδυ (24/9), η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα ήρθε με διπλό επεισόδιο, υποσχόμενη ότι θα μας χαρίσει αστείρευτες στιγμές γέλιου. Και πράγματι, οι προθέσεις των Ρέππα-Παπαθανασίου ήταν σίγουρα αυτές καθώς είναι… μαέστροι στο συγκεκριμένο είδος. Η κωμωδία κυλάει στο αίμα τους και η σκέψη τους να δημιουργήσουν μία σειρά με απανωτές σκηνές-παρωδία επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών, ευρηματική!

Όμως, ξέχασαν πως ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό υπάρχει κόσμος που δεν έχει δει όλες τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και δεν είναι σίγουρο ότι στην «Κατάρα» καταλάβαιναν τι έλεγε η Αλέξις Βροντάκη και γιατί είχε μίσος με τη Φουρτουνάκη μιας και αυτή η αιώνια έχθρα γεννήθηκε στη μεγάλη οθόνη μεταξύ Αλίκης και Δημήτρη στην ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι». Όπως ίσως δεν καταλάβαιναν ότι η Μαρουσώ και ο Τέρης είναι μία παρωδία της Αργυρώς και του Αστέρη στον Σασμό ή ότι υπήρχαν πολλές ατάκες και σκηνές που είχαν απομυζήσει οι δημιουργοί από το αριστούργημά τους «Safe Sex», την ταινία που είχε σπάσει ταμεία το 1999. Την έχει δει όμως η νεολαία;

katara-1.jpg

Επίσης, οι τόσες πολλές ιστορίες ηρώων της κωμικής σειράς, ακόμα και αν έβγαζαν σε κάποιες στιγμές γέλιο, ήταν τόσες πολλές και εναλλάσσονταν τόσο γρήγορα που και εδώ δεν είναι σίγουρο ότι έγινε αντιληπτό στο 100% τι ενώνει τους χαρακτήρες στη σειρά.

Αξίζει όμως εδώ να σημειώσουμε ότι οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, υπήρξαν άψογες! Σε κέρδιζε η ντοπιολαλιά της Καίτης Κωνσταντίνου που το «κ» το έκανε «τς» σε κάθε τη λέξη, ο Θάνος Μπίρκος αποδείχτηκε η μεγάλη έκπληξη του καστ καθώς από την πρώτη κιόλας σκηνή αποτίναξε από πάνω του τον Τόλη του Σασμού ενώ ο Αντώνης Λουδάρος μάς θύμισε για ακόμα μία φορά πόσο ανάγκη είναι να βρίσκεται στην ελληνική τηλεόραση.

Τι μας άρεσε στον Άγιο έρωτα

Την περασμένη Τετάρτη, ξεκινήσαμε να βλέπουμε τις περιπέτειες του πατέρα Νικόλαου, κατά κόσμον Δημήτρη Γκοτσόπουλου ο οποίος προς το παρόν δεν έχει δείξει τις αδυναμίες του ως ήρωας της σειράς Άγιος Έρωτας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μαθήτρια που υποδύεται η Δανάη Παππά θα γίνει σύντομα ο μεγάλος πειρασμός για εκείνον που θα πρέπει να αρνηθεί πολλές φορές.

Agios-erwtas.jpg

Μέχρι τότε όμως και ενώ είδαμε στο πρώτο επεισόδιο τους περισσότερους από τους χαρακτήρες της σειράς, αξίζει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στις αριστουργηματικές ερμηνείες του all star καστ της σειράς. Και επειδή φέτος αυτό το χαρακτηριστικό είναι κοινό σχεδόν σε όλες τις νέες σειρές, θα τονίσουμε ότι εκτός από το ευρηματικό σενάριο, μακράν ο Άγιος έρωτας έχει ένα από τα καλύτερα τραγούδια τίτλων αρχής αφού το ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο να έχει γράψει τους στίχους και τον Στέφανο Κορκολή να υπογράφει τη σύνθεση.

Ο Γιατρός που αγαπάμε

Αν το Grey's Anatomy προβάλλεται στην Ελλάδα στον 18ο κύκλο του, θα ευχόμασταν ο Γιατρός με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να έχει την ίδια μοίρα για το μέλλον. Ευρηματική η απόφαση των σεναριογράφων να ασχοληθούν με την πανδημία του κορωνοϊού στο πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε χθες το βράδυ (27/9) στην πρεμιέρα, αν και οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να σβήσουμε από τη μνήμη μας τα όσα βιώσαμε εκείνο το διάστημα. Πάντως, σε ό,τι αφορά τη σειρά, δεν μας απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο.

o-giatros-(7).jpg

Οι ηθοποιοί που ανέδειξαν αυτή την πολύ καλή δουλειά πέρυσι, φέτος αντικαταστάθηκαν αριστουργηματικά από κορυφαίους συναδέλφους τους που έφεραν σε πέρας το δύσκολο έργο τους, περνώντας με άριστα τη διαδικασία της σύγκρισης που είχαν όλοι οι τηλεθεατές, ειδικά οι φανατικοί της σειράς που ήθελαν να δουν κατά πόσο οι αλλαγές στα πρόσωπα, θα τούς αρέσουν. Και όχι μόνο τούς άρεσαν αλλά ενθουσιάστηκαν με την άφιξη στο καστ της Θάλειας Ματίκα η οποία ανέλαβε τον ρόλο της Δήμητρας Σιγάλα που πρωτοείδαμε πέρυσι στον ρόλο της διευθύντριας του νοσοκομείου, πρώην συζύγου του Ανδρέα Βρεττού. Οι κεντρικοί χαρακτήρες βέβαια, παρέμειναν, όπως βέβαια ο... Doc Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για τον οποίο τα λόγια είναι περιττά!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved