Media

1924-2024: Μίμης Πλέσσας – Η ΕΡΤ τιμά τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα

Η ΕΡΤ τιμά μ’ ένα μεγάλο αφιέρωμα τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου 2024, λίγο πριν συμπληρώσει τα 100 χρόνια του. Με θεματικές εκπομπές μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το Αρχείο της, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι EΡΤmusic, μέσα από το ERTFLIX, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποχαιρετά τον κορυφαίο δημιουργό, με τις αμέτρητες επιτυχίες και διακρίσεις, που μας έχει αφήσει σπουδαία παρακαταθήκη έναν ωκεανό τραγουδιών κι ένα απαράμιλλο σε έκταση και ποιότητα μουσικό έργο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
18:00 Η ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα (Α’ Μέρος)
21:00 Μουσικό κουτί – Αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα

ΤΡΙΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
18:00 Η ζωή και το έργο του Μίμη Πλέσσα (Β’ Μέρος)

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
18:00 Νυχτερινός επισκέπτης – «Μίμης Πλέσσας»
Το επεισόδιο της εκπομπής με τον Αρη Σκιαδόπουλο παρουσιάζει τη ζωή και την καλλιτεχνική πορεία του Μίμη Πλέσσα.

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
18:00 «Σαν παραμύθι»-«Χωρίς τέλος, Μίμης Πλέσσας»
Ο Μίμης Πλέσσας, ο συνθέτης με το μεγαλύτερο ρεπερτόριο μουσικών για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, ξεδιπλώνει τη ζωή του. Μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την καταστροφή και την ανάκαμψη, την περιπέτεια στην Αμερική, την τζαζ, τις πρώτες επιτυχίες, τα «Πλεσσόπουλα».

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
18:00 «Προσωπικά»-«Μίμης Πλέσσας»
Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της εποχής μας, ο Μίμης Πλέσσας, σε μια συγκινητική συνέντευξη, μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τους ανθρώπους και τα περιστατικά που σημάδεψαν την πορεία της ζωής του. Ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης μιλάει για τις παλιές καλές εποχές του ελληνικού κινηματογράφου, για την κριτική, την αμφισβήτηση, τον «πόλεμο» που δέχτηκε κατά καιρούς. Μία συνέντευξη-ποταμός, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται εκτενώς στις σχέσεις του με τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Γιάννη Πουλόπουλο, τον Τόλη Βοσκόπουλο και τη Ρένα Κουμιώτη.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για τον θησαυρό με τον οποίο μας προίκισε, και προσαρμόζει το πρόγραμμά του αναλόγως.

Από τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, 16:00-17:00, ο Σιδερής Πρίντεζης παρουσιάζει σε πέντε ξεχωριστές θεματικές ενότητες το εύρος του έργου του Μίμη Πλέσσα. Και κάθε βράδυ, στις 21:00, ο Γιώργος Τσάμπρας εμβαθύνει στον συνθέτη, σε 5 συνεχόμενες εκπομπές.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved