Media

Πρωταγωνιστές: Οι Έλληνες της Αλβανικής Ριβιέρας στην πρεμιέρα του Σταύρου Θεοδωράκη

Οι «Πρωταγωνιστές» ξεκινούν την τηλεοπτική σεζόν με ένα οδοιπορικό στην Αλβανική Ριβιέρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης περιηγήθηκε στις ακτές που κολυμπούν άνθρωποι που μιλούν την ίδια γλώσσα με εμάς, έχουν τους ίδιους καημούς αλλά και έναν παραπάνω.

Εξαμίλι, Άγιοι Σαράντα, Χειμάρρα, Αυλώνας είναι κάποιοι από τους σταθμούς αυτού του ρεπορτάζ που προσπαθεί να απαντήσει στο τι πραγματικά συμβαίνει στην Αλβανική Ριβιέρα.

Σταύρος Θεοδωράκης: «Όταν έμαθα πως έχω καρκίνο πολλές νύχτες έλεγα, "Γιατί Θεέ μου;"»

Πόσο μετέχουν και οι πολίτες ελληνικής καταγωγής στην τουριστική «έκρηξη» της περιοχής, τι συμβαίνει με τις περιουσίες τους, πώς είναι η ζωή τους με τους πολίτες της Βόρειας Αλβανίας που πλέον αναζητούν μια καλύτερη ζωή στα παράλια;

Οι «Πρωταγωνιστές» μεταξύ άλλων συναντούν:

  • Τη γιαγιά Ερμιόνη Μπρίγκου, την «κυρά της Χειμάρρας», που συνεχίζει να φυλάει τους τάφους Ελλήνων φαντάρων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο του ’40.
  • Τον Ντίνο Κατσελάνο, που έμαθε την δουλειά στο Μικρολίμανο και τώρα έχει το δικό του εστιατόριο στην παραλία.
  • Τον μπάρμπα Βαγγέλη Μένικο, στέλεχος της «Ομόνοιας» που δεν εγκατέλειψε ποτέ την Χειμάρρα.
  • Τον Μάριο Χατζίου, που γεννήθηκε στην Ηγουμενίτσα από Αλβανούς γονείς –σήμερα ζει στη Γερμανία– και τα καλοκαίρια του τα περνά στα Σύβοτα και στο Εξαμίλι.
  • Την Άντζελα Καραβοκύρη, από την Νάρτα –ένα αμιγώς ελληνικό χωριό– που είναι δικηγόρος και σύντομα θα προσπαθήσει να μπει στο δικαστικό σώμα.
  • Και τον Ιλίρ Πάτσο, που παρουσιάζει κεντρικά δελτία ειδήσεων εδώ και δεκαετίες στα Τίρανα, αλλά με την σύνταξή του θέλει να επιστρέψει στο χωριό του, την Παλάσα.

Ακόμα, οι «Πρωταγωνιστές» επισκέφθηκαν τον «Όμηρο», το ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας που είναι γεμάτο από παιδιά ελληνικής καταγωγής αλλά και αλβανικών οικογενειών.

Δείτε το trailer

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Πρεμιέρα την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024, ένα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved