Media

ΕΡΤ - Η συναυλία «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας» και μια ξεχωριστή εκπομπή για τη ζωή και το έργο του

Με μια μεγάλη συναυλία για τα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα, που θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 19:00, ανήμερα των γενεθλίων του, και με μια ξεχωριστή εκπομπή του ΕΡΤNEWS, για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που θα παρακολουθήσουμε την ίδια μέρα, στις 23:00, η ΕΡΤ ολοκληρώνει το μεγάλο αφιέρωμα στη μνήμη του.

Στην επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του σπουδαίου Μίμη Πλέσσα, το ΕΡΤNEWS, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 23:00, κάνει μία «βουτιά» στο Αρχείο της ΕΡΤ και παρουσιάζει σημαντικές στιγμές και μαρτυρίες του αείμνηστου συνθέτη.

Ο ίδιος περιγράφει το μονοπάτι της μουσικής του διαδρομής, ενώ άμεσοι συνεργάτες του συνθέτουν το μωσαϊκό του μοναδικού του χαρακτήρα. Ανάμεσά τους, ο Γιώργος Κατσαρός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος και η Πόπη Αστεριάδη, οι οποίοι μιλούν για εκείνον, μετά τον θάνατό του.

Ελεάννα Πλέσσα: Η ταλαντούχα κόρη του Μίμη Πλέσσα! Η άγνωστη συνεργασία με τον πατέρα της



«Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας»

Συναυλία-αφιέρωμα στη μνήμη του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη

Η ΕΡΤ2, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19:00 μεταδίδει τη συναυλία-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα, που δόθηκε στο Ηρώδειο στις 17 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Μια πλειάδα καλλιτεχνών, μαζί με την Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ τίμησαν τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, πιανίστα και μαέστρο.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, τη σκηνοθετική επιμέλεια της συναυλίας η Ελεάνα Πλέσσα και την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Πέτρος Τούμπης.

Σε μια καριέρα επτά δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας είχε συνθέσει μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική. Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του Πλέσσα, από τις «Θαλασσιές τις χάντρες» μέχρι το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και τραγουδιούνται ακόμα.

Δημιουργός γενναιόδωρος και δοτικός, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την πλούσια συμβολή του στη δισκογραφία.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved