Media

Μίνα Βάρσου: «Η πρόταση του Alpha για το μεσημεριανό δελτίο ήταν τιμητική & μία μεγάλη πρόκληση»

Η Μίνα Βάρσου βρίσκεται καθημερινά στα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων του Alpha μαζί με την Εφη Μπαρμπάτση.

Η δημοσιογράφος δέχθηκε την πρόκληση να συνεισφέρει στην επιτυχημένη πορεία ενός καινοτόμου δελτίου. Υπήρξαν συνεργασίες που τη βοήθησαν να «τσαλακωθεί», κυρίως τα πρώτα χρόνια, αλλά και κάποιες από τις οποίες έμαθε και μεγάλωσε δημοσιογραφικά. Το μότο της είναι «Μάθε να ακούς! Η ευκαιρία σού χτυπά την πόρτα κάποιες φορές πολύ σιγανά».

Πόσο σημαντική ήταν για εσάς η πρόταση για το μεσημεριανό δελτίο;

Πάνω απ' όλα ήταν μια πρόταση πολύ τιμητική. Αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για εμένα να συνεισφέρω στην επιτυχημένη πορεία ενός καινοτόμου δελτίου (με δύο παρουσιαστές) που καθιέρωσε για πρώτη φορά ο Alpha πριν από δύο χρόνια. Αισθάνομαι τυχερή που βρίσκομαι σε έναν σταθμό που δίνει ευκαιρίες, επενδύει στους δημοσιογράφους του και επιλέγει για παρουσιαστές ρεπόρτερ, κάτι που κάνουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.

■ Είστε επτά χρόνια στον Alpha. Το καθημερινό σάς δυσκολεύει;

Με το καθημερινό χτίζεις μια πιο σταθερή σχέση με τον τηλεθεατή. Και αυτό από μόνο του δημιουργεί μια ευθύνη. Μπαίνεις καθημερινά στο σπίτι του, επομένως απαιτεί από εσένα μια έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για να σε εμπιστευτεί και την επόμενη ημέρα. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Όσο δύσκολο είναι να το πετύχεις αυτό, τόσο εύκολο είναι να το χάσεις.

■ Πώς είναι να μοιράζεστε την παρουσίαση με άλλη συνάδελφο;

Με την Εφη Μπαρμπάτση έχουμε ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και οι δύο είμαστε πρωτίστως ρεπόρτερ. Εκείνη καλύπτει το πολιτικό ρεπορτάζ, εγώ το διεθνές, και με αυτόν τον τρόπο αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Η εμπειρία μας από το ρεπορτάζ μάς βοηθά να διαχειριστούμε, ζωντανά στο δελτίο, ένα ευρύ φάσμα.

■ Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; Πώς τον αξιοποιείτε;

Αν και περιορισμένος, υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Προσπαθώ να πηγαίνω στο γυμναστήριο. Είναι ένας τρόπος που με βοηθά να αποφορτίζομαι ψυχολογικά και να αποβάλλω το στρες της ημέρας. Επίσης, προσπαθώ να «στριμώξω» κάποιες δουλειές του σπιτιού και να βρεθώ με τους δικούς μου ανθρώπους, την οικογένεια και τους φίλους.

■ Ποιο είναι το μότο της ζωής σας;

Μάθε να ακούς! Η ευκαιρία σού χτυπά την πόρτα κάποιες φορές πολύ σιγανά.

Πηγή: Real

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved