Media

Μίνα Βάρσου: Το ρεπορτάζ που δεν θα ξεχάσει ποτέ και τι έκανε όταν έπεσε θύμα χάκερ

Η Μίνα Βάρσου μιλάει για τη μετάβασή της στο μεσημεριανό δελτίο του Alpha, το οποίο συμπαρουσιάζει με την Εφη Μπαρμπάτση... 

Επίσης μιλάει για τα επαγγελματικά της κριτήρια, αλλά και για τις συνεργασίες που έκαναν τον κύκλο τους…

Υπήρξε κάποια αστεία στιγμή στον «αέρα»;

Θυμάμαι σε κάποιο μεσημεριανό δελτίο, πριν από χρόνια, μια συνάδελφος πέρασε μπροστά από την κάμερα την ώρα που διάβαζα το «οn» για το βίντεο. Εγώ, ωστόσο, συνέχισα να διαβάζω, παρά το γεγονός ότι εκείνη σάστισε και πάγωσε μπροστά στην κάμερα...

Έχετε εργαστεί και στον ενημερωτικό τομέα. Τι προτιμάτε, δελτία ή εκπομπές;

Η ανταμοιβή μου είναι η αποδοχή του κόσμου, είτε αυτό γίνεται μέσα από το δελτίο είτε μέσα από μια ενημερωτική εκπομπή. Άλλωστε, και τα δύο αφορούν την επικαιρότητα. Η πορεία μου, ωστόσο, είναι ταυτισμένη σε μεγάλο βαθμό με τα δελτία ειδήσεων, τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα τη ναυαρχίδα ενός σταθμού.

Τι... γεύση έχετε από τις μέχρι τώρα συνεργασίες σας;

Υπήρξαν συνεργασίες που με βοήθησαν να «τσαλακωθώ», κυρίως τα πρώτα χρόνια στη δημοσιογραφία. Συνεργασίες μέσα από τις οποίες έμαθα και μεγάλωσα δημοσιογραφικά και συνεργασίες με ανθρώπους που με βοήθησαν να εξελιχθώ και να γίνω καλύτερη στη δουλειά μου. Γενικά, αισθάνομαι τυχερή που έχω την ευκαιρία να συνεργάζομαι με επαγγελματίες που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα για την ενημέρωση και την αλήθεια.

■ Ποιο ρεπορτάζ θα θυμάστε για πάντα;

Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθημερινά κατέγραφα μέσα από το ρεπορτάζ το τεράστιο προσφυγικό κύμα προς τις γειτονικές χώρες. Δεν θα ξεχάσω την απόγνωση στο βλέμμα των παιδιών που ξενιτεύονταν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς. Στα πρόσωπά τους ήταν ζωγραφισμένη η αγωνία για το άγνωστο. Θυμάμαι ένα αγοράκι να περπατά μόνο του προς τα σύνορα με την Πολωνία, να κρατά μια πλαστική σακούλα που μέσα είχε ένα λούτρινο αρκουδάκι, το μόνο παιχνίδι που πρόλαβε να πάρει μαζί του, και να κλαίει με λυγμούς.

■ Πιστεύετε πως τα social media βοηθούν τη δουλειά σας;

Όσο τη βοηθούν, άλλο τόσο τη δυσκολεύουν. Λόγω των fake news, ό,τι διαβάζουμε ή βλέπουμε σε εικόνα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρειάζεται διασταύρωση. Οι ειδήσεις μεταφέρονται πλέον με τέτοια ταχύτητα που, αν δεν τις επαληθεύσεις, κινδυνεύεις να εκτεθείς.

■ Έχετε πέσει θύμα χακερ. Πώς το διαχειριστήκατε;

Εχω πέσει θύμα χάκερ. Η πιο πρόσφατη ήταν πέρυσι, όταν κάποιος έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και προσποιείτο ότι είμαι εγώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, επειδή δεν ξέρεις μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο άλλος, ενημερώνεις αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κάτι το οποίο έκανα.

■ Οι συνεργασίες σας είναι μακροχρόνιες. Αυτό σημαίνει πως «δένεστε». Τι σας κάνει να φύγετε από μια δουλειά;

Στα 19 χρόνια που είμαι στη δημοσιογραφία η μόνη μεγάλη αλλαγή που έχω κάνει ήταν όταν από το Mega ήρθα στον Alpha. Δεν είναι θέμα δεσίματος μόνο, επενδύω στις συνεργασίες. Φεύγω μόνο αν νιώσω ότι παύω να εξελίσσομαι και αυτό έχει συμβεί μία φορά, σε μια συνεργασία που είχε κρατήσει ήδη πολλά χρόνια και είχε κάνει τον κύκλο της.

■ Πότε ήταν η τελευταία φορά που μεταφέρατε μια αισιόδοξη είδηση;

Μαζί με τους αρχισυντάκτες μας προσπαθούμε καθημερινά να αναδεικνύουμε και τις θετικές πλευρές της ζωής. Το να καταφέρεις να συγκινήσεις τον τηλεθεατή, να του δίνεις ελπίδα με μια αισιόδοξη είδηση, είναι για εμένα πολύ σημαντικό.

Πηγή: Real

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved