Ξενάκης-Σκουρής: «Η κάθε εκπομπή είναι μία περιπέτεια»
Media

Ξενάκης-Σκουρής: «Η κάθε εκπομπή είναι μία περιπέτεια»

Για τρίτη σεζόν, ο Βασίλης Σκουρής και ο Σωτήρης Ξενάκης καλημερίζουν τους ακροατές μέσα από τη ραδιοφωνική εκπομπή τους «Γιατί με ξύπνησες πρωί», 07.00-09.00, με στόχο τους την πραγματική ενημέρωση και την αποκάλυψη της αλήθειας.

Οι δύο δημοσιογράφοι μιλούν σε συνέντευξή τους για τη συνεργασία τους αλλά και τι είναι αυτό που τους ενώνει αλλά και τι τους χωρίζει...

1703014040318-551377380-xenakis-(2).webp

Για άλλη μία χρονιά στον «Παραπολιτικά» 90,1 με την εκπομπή «Γιατί με ξύπνησες πρωί». Τα συναισθήματά σας; Πώς είναι η συνεργασία σας;

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Για μένα το δίωρο με τον Σωτήρη και τους άλλους συντελεστές της εκπομπής είναι το πιο ευχάριστο της ημέρας. Ο Παναγιώτης ο Τζένος -πόσο λείπει!- μας έλεγε με το χιούμορ που τον διέκρινε «αν ήξερα πόσο καλά θα περνάγατε, θα με πληρώνατε, δεν θα σας πλήρωνα». Παρότι, δε, κάποιες φορές ο Σωτήρης με νευριάζει τόσο, που μου έρχεται να τον... σπάσω στο ξύλο, ύστερα από λίγο δενόμαστε ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω αν σε μεγάλη ηλικία απέκτησα έναν φίλο, ξέρω όμως πως κάνω εκπομπή με έναν εξαιρετικό δημοσιογράφο και ένα πολύ καλό παιδί.

Σ. ΞΕΝΑΚΗΣ: Απολαμβάνω κάθε δίωρο, έχοντας την ελπίδα ότι αυτό συμβαίνει και με όσους μας ακούνε. Οι ακροατές νομίζω πως αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για μια συνεργασία δύο ανθρώπων που δεν συμφωνούν σε πολλά (μάλλον το αντίθετο), αλλά αυτό τους αρέσει. Αν, μάλιστα, ο Βασίλης δεν τραγουδούσε κάποιες φορές με την αγριοφωνάρα του τα τραγούδια την ώρα που ακιύγονται στον αέρα, όλα θα ήταν τέλεια...

Ποιο είναι το στοίχημά σας για τη φετινή ραδιοφωνική σεζόν;

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Το ίδιο που ήταν και τις δύο περασμένες σεζόν. Πιστεύω σε μια δημοσιογραφία που δεν κρύβει την αλήθεια και έχει ως κριτήριο το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της. Που σέβεται τον ακροατή και -όπως είναι το σύνθημα του σταθμού- «τραβάει τ’ αυτί» σε κάθε εξουσία, αναδεικνύοντας τα προβλήματα που υπάρχουν και αναζητώντας λύσεις. Επιπλέον, να είμαστε ευχάριστοι και χρήσιμοι στους ακροατές μας, με τους οποίους θέλουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα.
Σ. ΞΕΝΑΚΗΣ: Να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η παρέα που έχουμε δημιουργήσει με τους ακροατές μας.

Ποιον καλεσμένο θα θέλατε να έχετε στην εκπομπή σας αυτή την περίοδο και γιατί;

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Πολλούς, αναλόγως της επικαιρότητας. Κυρίως, όμως, όσους μπορούν να περιγράφουν τις αιτίες των προβλημάτων και να προτείνουν ή να δώσουν λύσεις.
Σ. ΞΕΝΑΚΗΣ: Δεν μπορώ να μιλήσω για ένα πρόσωπο. Αυτά τα διαφοροποιεί η επικαιρότητα. Συνήθως έχουμε εκείνους που θέλουμε, γιατί ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις μας.

Σας έχει συμβεί κάποιο ευτράπελο στον αέρα που το θυμάστε και γελάτε;

Β. ΣΚΟΥΡΗΣ: Να ξεχωρίσω κάτι δεν μπορώ. Η κάθε εκπομπή είναι μια περιπέτεια, ένα ωραίο ταξίδι, ένα ευχάριστο δίωρο - αν δεν πιάνουν τον Σωτήρη οι παραξενιές του...
Σ. ΞΕΝΑΚΗΣ: Το καλύτερό μου είναι τα σαρδάμ που κάνουμε. Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκινήσαμε μια εκπομπή και πρέπει στο πρώτο μισάωρο να πλησίασαν τα δέκα. Τα περισσότερα από εμένα. Αυτά κάνει μερικές φορές -ευτυχώς όχι πολύ συχνά- το πολύ πρωινό ξύπνημα.

Πηγή: Secret

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved