Media

Άννα Βαγενά: «Όταν είναι στο θέατρο τα εγγόνια μου, θα ήθελα να είναι ο Λουκιανός εκεί να τους δει»

Buongiorno: Η Άννα Βαγενά ήταν η σημερινή καλεσμένη της Φαίης Σκορδά. Η ηθοποιός και πολιτικός αναφέρθηκε στα 25 χρόνια ζωής για το θέατρο Μεταξουργείο.

«Ήταν το 1999 τέτοια εποχή που ξεκίνησε το θέατρο Μεταξουργείο με τον άντρα μου, Λουκιανό Κηλαιδόνη. Πήραμε αυτόν τον χώρο για να κάνουμε αυτά που ονειρευόμαστε, και όπως θέλουμε. Το κάναμε με κόπο. Τέτοια εποχή ξεκινήσαμε με τα Μικροαστικά του Λουκιανού και του Γιάννη Νεγρεπόντη. Έχουμε ανεβάσει περίπου 50 παραστάσεις από τότε. Νομίζω βοηθήσαμε με την παρουσία μας την αναβάθμιση της περιοχής. Όπως λέω, ο Λουκιανός κουράστηκε και πήγε να ξεκουραστεί, και συνεχίζουμε εμείς, οι κόρες μας και οι συνεργάτες μας. Δεν γίνεται χωρίς συνεργάτες τίποτα, συνεχίζουμε και πάμε πολύ καλά», είπε αρχικά η Άννα Βαγενά.

Μια από τις παραστάσεις του θεάτρου είναι και η «Αγγέλα Παπάζογλου», με την Άννα Βαγενά. Μία ιστορική παράσταση στο θέατρο «Μεταξουργείο».

Άννα Βαγενά: «Η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν…»

«Είναι ένας μονόλογος και η μακροβιότερη παράσταση στην Ελλάδα και με τον ίδιο ηθοποιό. Είναι η πρώτη φορά που έγινε μονόλογος. Η πρώτη που άνοιξα τον δρόμο ήμουν εγώ. Έχω 6 μονολόγους "δράση". Είναι συγκλονιστικό κείμενο. Η Αγγέλα Παπάζογλου ήταν η γυναίκα του Βαγγέλη Παπάζογλου του ρεμπέτη και αφηγείται την ζωή της Σμύρνης πριν την καταστροφή, την άφιξη στην Ελλάδα και πώς τους φέρθηκαν και πώς τους αποκαλούσαν. Φτάνει μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήταν πολύ συγκλονιστικό κείμενο το οποίο έγραψε ο γιος της, Γιώργης Παπάζογλου, ο οποίος ζει και είναι 98 ετών. Διδάσκω αφηγηματικό θέατρο κυρίως από λογοτεχνικά κείμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον μίλησε για τις παραστάσεις του θεάτρου, μεταξύ αυτών και οι παραστάσεις “Οι Χαραμοφάηδες” και “Τα γενέθλια της Ριρίκας”.

«Όλα αυτά γίνονται με σκληρή δουλειά, εντιμότητα και συνέπεια. αυτό μας σώζει», προσέθεσε.

«Όταν είναι στο θέατρο τα εγγόνια μου, θα ήθελα να είναι ο Λουκιανός εκεί να τους δει. Κάνουμε τα πράγματα όπως θα τα ήθελε εκείνος», παραδέχθηκε κλείνοντας.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved