Akis’ Food Tour: Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται στην Ορεινή Αρκαδία
H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίζεται στην Ορεινή Αρκαδία.
Η εκπομπή που ταξιδεύει τους τηλεθεατές μέσα από τις γεύσεις και τις παραδόσεις της Ελλάδας επισκέπτεται, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 20:00, την πανέμορφη και αυθεντική Ορεινή Αρκαδία, έναν τόπο γεμάτο ιστορία, φύση και μοναδική γαστρονομία.
Ανακαλύπτοντας τοπικά προϊόντα και παραδόσεις
Στην πρώτη στάση του ταξιδιού, ο Άκης επισκέπτεται το κτήμα TeGaia στην Τεγέα, όπου δύο νέοι παραγωγοί, ο Γιώργος και ο Άγγελος Κυριακούλης, τον ξεναγούν στον κόσμο της καλλιέργειας των μήλων Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως ΠΟΠ και των κερασιών. Ο Άκης συμμετέχει στη συγκομιδή ανεβαίνοντας σε ειδική πλατφόρμα για να μαζέψει κεράσια.
Στη Δημητσάνα ο Άκης απολαμβάνει ένα παραδοσιακό πρωινό στο Monasty, όπου ο τυροκόμος Θύμιος Μπαζιωτάκης τον μυεί στη γεύση της ΠΟΠ φέτας Αρκαδίας, ενώ ο νεαρός μάγειρας Χρήστος Τζόνε ετοιμάζει έναν καγιανά γεμάτο αρώματα της περιοχής.
ALPHA: «Akis’ Food Tour» - Το πιο γευστικό food tour συνεχίζεται, απόψε, στη μαγευτική Σύρο
Παραδοσιακές συνταγές και ιστορίες ανθρώπων
Στην πανέμορφη Στεμνίτσα, η άκρως επικοινωνιακή Μάντυ Κανελλοπούλου προσκαλεί τον Άκη σε μια γευσιγνωσία μελιού, ενώ συζητούν εκτενώς για το ΠΟΠ μέλι Ελάτης της περιοχής. Στη Ζάτουνα, ο Άκης επισκέπτεται την ταβέρνα Ου Μπλέξεις, όπου ο Χρόνης Κογιούφας τον καλωσορίζει με πολύ κέφι στην κουζίνα του όπου ετοιμάζουν ένα γευστικό πιάτο αγριογούρουνο. Επειδή όμως πάντα υπάρχει περιθώριο για λίγο ακόμα φαγητό, ο Άκης στη συνέχεια δοκιμάζει μπουγάτσα με κόκορα και χυλοπιτάκι μαγειρεμένα από τη Νατάσα στον ξενώνα Αρχοντικό Ανυφάντη, συνδυάζοντας τα με ΠΟΠ κρασί Μοσχοφίλερο.
Την επόμενη μέρα συναντά μια παρέα στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριό Λάστα, όπου μαθαίνει πολλά για το ιδιαίτερο αυτό χωριό ενώ παράλληλα απολαμβάνει την τέχνη της τοπικής δίπλας. Η περιήγηση του συνεχίζεται στη Βυτίνα, με μια αυθεντική γευσιγνωσία αλλαντικών στο παντοπωλείο Άρωμα. Η κυρία Παναγιώτα, η παπαδιά της Κάνδηλας, αποκαλύπτει στον αγαπημένο μας σεφ τα μυστικά της χειροποίητης παραγωγής τραχανά και χυλοπιτών στο εργαστήριό της, ενώ οι νεαροί Νίκος και Παναγιώτης διοργανώνουν ειδικά για τον Άκη δραστηριότητες ποδηλασίας και τοξοβολίας στο Πυργάκι.
Μια περιήγηση γεμάτη γεύσεις και ιστορίες που δεν πρέπει να χάσετε!
Συντονιστείτε στον Alpha για να ταξιδέψετε μαζί με τον Άκη στην Ορεινή Αρκαδία και να ανακαλύψετε έναν τόπο όπου οι παραδόσεις, η φύση και η γαστρονομία δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία.
Συνοδοιπόροι του Άκη στο «Akis’ Food Tour» είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες, στα χωράφια και τα βουνά της Ελλάδας.
Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.
«Akis’ Food Tour» με τον Άκη Πετρετζίκη – Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!