
5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε τη νέα τηλεοπτική χρονιά!
Το δεύτερο μισό της σεζόν μόλις ξεκίνησε και τα στελέχη των καναλιών έχουν αρχίσει να συζητούν με τους παρουσιαστές για την ανανέωση των συμβολαίων τους. Παράλληλα, όμως, ψάχνουν σενάρια και ωραίες ιστορίες για την επόμενη χρονιά, κάποια από τα οποία έχουν ήδη βρει!
To STAR ετοιμάζεται να ανάψει τις κάμερες για την ελληνική μεταφορά της σειράς «Ghosts». Τη διασκευή του σεναρίου θα υπογράφει ο μετρ του είδους, Λευτέρης Παπαπέτρου, ενώ η Ελλη Τρίγγου και ο Ορφέας Αυγουστίδης θα βρεθούν στο πρωταγωνιστικό καστ.
Αυτός είναι ο πιο... γουρλής Έλληνας ηθοποιός! Όλες οι σειρές που έχει παίξει έχουν σαρώσει!
Η πλοκή της σειράς ακολουθεί μια παρέα φαντασμάτων, που στοιχειώνει μια εξοχική έπαυλη και τη μοιράζεται με τους νέους ιδιοκτήτες της. Η Άλισον κληρονομεί ένα τεράστιο αλλά ερειπωμένο σπίτι από κάποιον μακρινό συγγενή, το οποίο είναι στοιχειωμένο από πολλά φαντάσματα που πέθαναν εκεί από άλλες εποχές.

Ο δικηγόρος τής προτείνει να πουλήσουν το σπίτι, αλλά αυτή και ο σύζυγός της τον αγνοούν και μετακομίζουν εκεί με τη σκέψη να το ανακαινίσουν και να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Τα φαντάσματα δυσαρεστούνται με τα σχέδια του ζευγαριού και, έτσι, συνωμοτούν για να διώξουν τους νέους κατοίκους. Αφού προσπαθούν να τους τρομάξουν, κάποια στιγμή ένα από αυτά σπρώχνει την Άλισον από ένα παράθυρο και αυτή παραμένει για λίγα λεπτά κλινικά νεκρή. Έπειτα από δύο εβδομάδες ξυπνάει από το κώμα και συνειδητοποιεί ότι η εμπειρία της κοντά στον θάνατο τής έχει δώσει την ικανότητα να βλέπει και να ακούει τα φαντάσματα. Έτσι, τα φαντάσματα και η Άλισον καταλήγουν ότι θα πρέπει να συνυπάρξουν.

To MEGA έχει ανακοινώσει τη μεγάλη παραγωγή με τίτλο «Οι Αθώοι». Πρόκειται για μια σειρά εποχής υψηλών προδιαγραφών, που αναμένεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το 2025 και φέρει τις υπογραφές δύο ξεχωριστών δημιουργών, του Νίκου Κουτελιδάκη (σκηνοθεσία) και της Ελένης Ζιώγα (σενάριο-μεταφορά), οι οποίοι άντλησαν την έμπνευσή τους από το κλασικό αριστούργημα του σπουδαίου Έλληνα λογοτέχνη Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Κατάδικος». Τους ήρωες της σειράς, που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχογραφικό δράμα, στο αστυνομικό θρίλερ και το μεταφυσικό μυστήριο, αναλαμβάνουν να ζωντανέψουν οι Κώστας Νικούλι, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Γιάννης Νιάρρος, Κίμων Κουρής, Αμαλία Καβάλη, Γιώργος Στάμος, Μαρία Καλλιμάνη, Ελένη Ζιώγα, Λουκία Μιχαλοπούλου και μια πλειάδα αγαπημένων και ταλαντούχων ηθοποιών.
Τι θα δούμε στον Alpha
Υπάρχουν τρία σίριαλ στο συρτάρι, που θα έβγαιναν αυτήν τη χρονιά, αλλά τα στελέχη αποφάσισαν να κάνουν εξοικονόμηση δυνάμεων. Η σειρά «Να με λες μαμά», που είναι βασισμένη στο ξένο πρότζεκτ «Mother», αποτελείται από οκτώ επεισόδια και θα συγκινήσει με την ιστορία της που αφορά την παιδική κακοποίηση. Οι Μαρία Κίτσου, Ιβάν Σβιτάιλο, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Δανάη Επιθυμιάδh και Ελένη Κοκκίδου είναι μερικοί μόνο εκ των πρωταγωνιστών, ενώ τη σκηνοθεσία έχει υπογράψει ο Αντώνης Αγγελόπουλος.

Η Λένα Μαντά έχει βάλει την υπογραφή της σε best seller και ένα από αυτά μεταφέρεται στη μικρή οθόνη. «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» έρχεται το 2025 στον ALPHA και η υπόθεση αφορά την ιστορία πέντε αδελφών που μεγαλώνουν με τη μητέρα τους σε ένα χωριό στον Όλυμπο, δίπλα σε ένα ποτάμι. Αυτό που επιθυμούν και οι πέντε είναι να γνωρίσουν τη ζωή μακριά από το πατρικό τους. Και θα το καταφέρουν!
Η μοίρα θα τις στείλει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μόνο που καμιά φορά τα όνειρα γίνονται εφιάλτες που στοιχειώνουν και κυνηγούν... Πέντε γυναίκες, πέντε ζωές συγκλονιστικές, γεμάτες έρωτα και ανατροπές, ενώ το σπίτι δίπλα στο ποτάμι περιμένει υπομονετικά αυτό που ξέρει ότι θα συμβεί... Ευγενία Ξυγκόρου, Αναστασία Παντούση, Νάνσυ Μπούκλη και Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι μερικά από τα ονόματα που θα συμμετέχουν σε αυτό το νέο project, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Παναγιώτης Ιωσηφέλης, που συνεργάζεται με την ΕΡΤ για τη σειρά «Η παραλία».

Η λίστα με τις σειρές, που ήδη γνωρίζουμε, έχουμε συζητήσει και πάνε για του χρόνου, ολοκληρώνεται με ένα τηλεοπτικό hit. Το «Πόρτο Λεόνε» θα ταξιδέψει τους θεατές στην Τρούμπα μιας άλλης εποχής, με τα κόκκινα φανάρια των οίκων ανοχής να πρωταγωνιστούν. Η υπόθεση, που εκτυλίσσεται από το 1964 έως το 1967, περιστρέφεται γύρω από δύο οικογένειες που έχουν συγκρουσιακό σχέση. Η μία ζει στην Τρούμπα και η άλλη στην Καστέλλα.

Στην κόντρα βρίσκονται ο ιδιοκτήτης ενός καμπαρέ και ένας μικροεφοπλιστής, ενώ ανάμεσά τους ένας αστυνόμος προσπαθεί να ισορροπήσει ανακαλύπτοντας την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη σειρά τις δυνάμεις τους ενώνουν ο Βασίλης Μπισμπίκης, π Μαρίνα Ασλάνογλου, η Κλέλια Ρένεση, ο Αλέκος Συσσοβίτης και η Ιζαμπέλα Φούλοπ. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει ο Γιώργος Κορδέλλας και ο Βασίλης Τσελεμέγκος και το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Κρητικός.
Πηγή: ΤΥΠΟΣ TV