The Chase: Το Γεράκι αποκαλύπτεται: «Όταν θα γεράσω θα είμαι αντί για το Γεράκι, ο… Γεράκος»
Ο Πάνος Δημάκης, «Το Γεράκι» από το «The Chase», ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη και τον Κώστα Τσουρό για τη ζωή του αλλά και για την εμπειρία του από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι γνώσεων του MEGA.
«Χαίρομαι που έχουμε μπει στα σπίτια σας, που δίνουμε γνώσεις στον κόσμο και σας διασκεδάζουμε. Η επιτυχία του "The Chase" αντικατοπτρίζεται και στην εκτίμηση του κόσμου. Αποτελεί μία διαφορετική πρόταση. Παίρνω πάρα πολλά σχόλια, πάρα πολλή αγάπη, δεν περίμενα ούτε εγώ, ούτε οι άλλοι Chasers ότι θα ήταν έτσι. Ενίοτε το καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ ως παλιός παίκτης -έχω πάει σε πάρα πολλά τηλεπαιχνίδια από τότε που ήμουν πιο μικρός- βλέπω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά με το "The Chase"», είπε ο Chaser.
«Από τη μία, οι παίκτες έχουν να αντιμετωπίσουν πραγματικούς ανθρώπους και όχι ένα μηχάνημα ή έναν υπολογιστή, ή απλά τις ερωτήσεις του εκάστοτε παρουσιαστή. Από την άλλη, έρχονται τέσσερις παίκτες, άγνωστοι μεταξύ τους, και ήδη από τη μέση του παιχνιδιού και μετά γίνονται μία ομάδα. Πολλοί λένε "έλα στον τελικό ακόμα και με 500 ευρώ, δεν πειράζει, αρκεί να είμαστε μαζί, μία ομάδα". Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί σε κανένα τηλεπαιχνίδι», συμπλήρωσε ο Πάνος Δημάκης.
Για τα συναισθήματά του όταν χάνει στο παιχνίδι, «Το Γεράκι» δήλωσε ότι: «Είναι πάντοτε μία πρόκληση για όλους μας και πάντα θα χειροκροτήσω αυτόν που θα με κερδίσει, και αυτόν που θα χάσει θα τον συγχαρώ για την προσπάθειά του. Υπάρχουν όμως φορές που λες "Γιατί να το χάσω αυτό;". Ειδικά στην Ιστορία, άμα χάσω ερώτηση...».
Ποια είναι η αχίλλειος πτέρνα του στο «The Chase»; «Έχω παρατηρήσει ότι μπορεί να χάσεις και από την αγαπημένη σου κατηγορία, όπως είναι για εμένα η Γλώσσα. Έχει να κάνει με το άγχος σου εκείνη τη στιγμή, την πίεση. Θα έλεγα ότι έχω χάσει και αθλητικά και στα gossip. Επίσης έχω χάσει ερώτηση και για το σινεμά, για κάποιες πολύ πρόσφατες ταινίες», ανέφερε.
Για την πρώτη φορά που τον κάλεσαν για το «The Chase», το Γεράκι, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν με πήραν τηλέφωνο ήμουν διακοπές στη Μάνη, δούλευα ταυτόχρονα, και μου είπαν να μιλήσουμε για το οικονομικό, τους απάντησα "Δεν με θέλετε για παίκτη;" κι εκεί κατάλαβα ότι κάτι άλλο θέλουν, δεν το ήξερα το παιχνίδι. Είμαι σίγουρος ότι θα έκανα αίτηση για να παίξω, αλλά με προσέγγισαν για τη θέση του Chaser. Πέρασα 3 μήνες από απανωτά τεστ για να με επιλέξουν. Το ότι με σκέφτηκαν δεν σήμαινε ότι θα πάρω και τη δουλειά. Κάναμε τεστ γνώσεων με διαφορετικά είδη ερωτήσεων απ' όλους τους τομείς, συνεντεύξεις - 7 άτομα μου πήραν συνέντευξη- και μετά με δοκίμασαν και στην κάμερα».
Ο Πάνος Δημάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επιλογή του ψευδώνυμου το «Το Γεράκι». «"Το Γεράκι" το διάλεξα εγώ. Σκεφτόμουν ότι στην Αγγλία που είναι η "μαμά" του παιχνιδιού, κάποιοι από τους παίκτες έχουν ονόματα ζώων, κι έτσι το πρότεινα. Σκέφτηκα το γεράκι γιατί είναι εύστροφο, γρήγορο, αποκτά αυτό που θέλει. Μάλιστα έκανα και πλάκα με την παραγωγή ότι το επέλεξα επειδή έχω γαμψή μύτη. Μετά σκέφτηκα ότι όταν θα γεράσω θα είμαι αντί για το Γεράκι, ο… Γεράκος», σχολίασε με χιούμορ ο Chaser.
Μιλώντας για το βιογραφικό του, ο Πάνος Δημάκης δήλωσε ότι: «Το επάγγελμά μου είναι μεταφραστής. Mεταφράζω λογοτεχνία, νομικά, οικονομικά κείμενα, και διδάσκω και ξένες γλώσσες. Έχω μεταφράσει 2 βιβλία του Καζαντζάκη στα αγγλικά, μάλιστα δούλευα στις εκδόσεις Καζαντζάκη. Είναι πολύ δύσκολο, γιατί νιώθεις την ευθύνη να περάσεις τις ιδέες του Καζαντζάκη στο κοινό. Έχω μεταφράσει τον "Καπετάν Μιχάλη" και το ακυκλοφόρητο μυθιστόρημά του με τίτλο "Ανήφορος", θα είναι παγκόσμια πρώτη μετάφραση. Τώρα τελευταία ασχολούμαι και με τη συγγραφή. Ξεκίνησα με κάποια λεξικά, αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι τα μυθιστορήματα. Έχω γράψει τις "Δεκαεπτά Κλωστές", είναι η ιστορία του πιο άγριου εγκλήματος που έχει γίνει στην Ελλάδα σε καιρό ειρήνης. Από τους πρώτους που το διάβασαν ήταν η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, το αγάπησε και το κάνει σενάριο». «Πάντα είχα λατρεία με τα βιβλία. Το πρώτο πράγμα που θα δω σε ένα σπίτι είναι η βιβλιοθήκη του. Δεν ήμουν ποτέ ο πρώτος μαθητής, ήμουν όμως σχετικά καλός», πρόσθεσε.
Κλείνοντας ο Πάνος Δημάκης είπε πως εάν γνωρίσει μία γυναίκα δεν είναι ο βασικός παράγοντας οι γνώσεις, αλλά ο χαρακτήρας. «Βέβαια πιστεύω ότι η γνώση είναι ο βασικός παράγοντας για τη δημιουργία, την άποψη και τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Είναι σημαντικό τα παιδιά από μικρή ηλικία να διαβάζουν, γιατί η γνώση σε βοηθά να αποκτήσεις κώδικες συμπεριφοράς», τόνισε.