Javier Bardem: «Με ξυπνούσαν στις 5 το πρωί και αμέσως μετά μου έβαζαν κόλλα στο πρόσωπο»
Ο γοητευτικός, πολυβραβευμένος Ισπανός σταρ Javier Bardem μιλά με αφορμή τον ρόλο του τρομακτικού Κάπτεν Σάλαζαρ που υποδύεται στους καινούργιους, εντυπωσιακού ς «Πειρατές της Καραϊβικής», στο πλευρό του Johnny Depp.
Οι υπεύθυνοι του μακιγιάζ και των ειδικών εφέ της ταινίας, σύμφωνα με τη real, κυριολεκτικά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους παρουσιάζοντας έναν Μπαρδέμ με μισό κεφάλι και μαλλιά που αιωρούνται σαν απόκοσμα φίδια γύρω από το λευκό, φοβερό του πρόσωπο. Ο ωραίος Χαβιέ γίνεται καπετάνιος ενός πλοίου βγαλμένου κυριολεκτικά από την κόλαση, πλαισιωμένος από ένα τρομακτικό πλήρωμα και καρχαρίες φαντάσματα!
Πόσο χρόνο χρειαζόταν για αυτό το κατα¬πληκτικό, τόσο δύσκολο μακιγιάζ;
Δύο ημέρες ενώ τις νύχτες κοιμόμουν έξω, στο κρύο. Δεν είναι πολύ, μη νομίζεις. Ξέρω κάποιες γυναίκες που τους παίρνει περισσότερο (σ.σ.: γελάει). Πλάκα κάνω. Να σου πω ότι οι άνθρωποι που έκαναν το μακιγιάζ είχαν πάρει Όσκαρ για το «Mad Max». Λοιπόν, κάθε φορά μας έπαιρνε τρεις ώρες. Με ξυπνούσαν στις 5 το πρωί και αμέσως μετά μου έβαζαν κόλλα στο πρόσωπο. Κόλλα! Τα μαλλιά που βλέπετε στην οθόνη, πάντως είναι ψηφιακά. Ευτυχώς!
Πώς ένιωσες όταν πρωτοείδες στην οθόνη τον εαυτό σου μεταμορφωμένο;
Ένιωσα φανταστικά. Η τεχνολογία κάνει θαύματα, πραγματικά. Στα μαλλιά, όπως σου είπα, που κινούνται διαρκώς. Τα κάναμε έτσι για να προσδώσουν μια απαλότητα στον «κακό» μου ήρωα, να μην εμφανίζεται τόσο αυστηρός και άκαμπτος. Τα γυρίσματα ήταν όλα σε στούντιο, σε Blue screen. Σου φαίνεται απίστευτο αυτό όταν βλέπεις την ποιότητα των σκηνών στην οθόνη. Την αληθοφάνεια των νερών, ας πούμε. Οι περισσότερες σκηνές είναι στον ωκεανό, όμως εγώ δεν βρέθηκα μέσα στη θάλασσα ούτε για ένα δευτερόλεπτο!
Πώς καταφέρνεις να γίνονται οι κακοί που υποδύεσαι ολοένα και χειρότεροι;
Α, έχω ένα σχετικό βιβλίο μαζί μου, από τα έξι μου χρόνια, και το συμβουλεύομαι! Πώς το καταφέρνω; Κοίτα, έχω υποδυθεί μόλις τρεις κακούς. Στο «Καμιά προσευχή για τους μελλοθάνατους», στο «Skyfall » και τον Σάλαζαρ. Μου λένε συχνά πια: «Α, εσύ κάνεις πάντα τον κακό», αλλά, όχι, παιδιά, συγγνώμη, είναι μόνο τρεις σε 25 χρόνια!
Πηγή: Real