Η κατάρα των Άγγελων του Τσάρλι! Γιατί καμία πρωταγωνίστρια δεν συνέχισε τη λαμπερή καριέρα;
Hollywood

Η κατάρα των Άγγελων του Τσάρλι! Γιατί καμία πρωταγωνίστρια δεν συνέχισε τη λαμπερή καριέρα;

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τρία όμορφα κορίτσια, που αργότερα έγιναν έξι, τα οποία καθοδηγούμενα από μία ανδρική φωνή «χτύπησαν» φλέβα χρυσού πρωταγωνιστώντας σε μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών. Και όταν η σειρά τελείωσε, εξαφανίστηκαν...

Δεν ήταν μόνο ένα μεγάλο γεγονός στην ιστορία της αμερικανικής ποπ κουλτού­ρας, αλλά ένα γνήσιο τηλε­οπτικό φαινόμενο και μά­λιστα σε παγκόσμιο επίπε­δο. Από την πρώτη στιγμή που οι «Άγγελοι του Τσάρ­λι» βγήκαν στον αέρα του δικτύου ΑΒC, στις 22 Σεπτεμβρίου του 1976, ήταν εμφανές ότι είχαν όλα τα φόντα να κατακτήσουν τις οθόνες και τις καρδιές των τηλεθεατών - και όντως το κατάφεραν. Συγχρόνως, πέ­τυχαν να γράψουν το δικό τους κεφάλαιο στην ιστορία του μικρού γυάλινου κου­τιού, όχι απλώς μένοντας στην αιωνιότητα, αλλά δί­νοντας τη σκυτάλη στις με­τέπειτα γενιές και μάλιστα στη μεγάλη οθόνη.

Έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα τρεις κινηματογραφικές ταινίες (το 2000, το 2003 και το 2019) οι οποίες καταγρά­φουν τις περιπέτειες των τριών «Αγγέλων» που λύ­νουν αστυνομικές υποθέ­σεις καθοδηγούμενες από μια μυστηριώδη φωνή, αυ­τή του Τσάρλι, τον οποίο δεν είδαμε ποτέ στην τη­λεόραση (η φωνή ανήκει στον Τζον Φορσάιθ που έγι­νε πρώτο όνομα ως Μπλέικ Κάρινγκτον στη σαπουνόπε­ρα «Δυναστεία» των 80s). Και δεν θα μας έκανε κα­μία εντύπωση αν κάποια στιγμή γυριστούν και άλλες.

Τηλεοπτικό φαινόμενο με έντονο παρασκήνιο

Η σειρά «Οι Άγγελοι του Τσάρλι» διήρκεσε πέντε σεζόν, από το 1976 έως το 1981, και παρήγαγε συ­νολικά 116 επεισόδια. Ο θόρυβος ήταν άμεσος και εκκωφαντικός, σε σημείο που τον Νοέμβριο του 1976 οι πρώτοι, οι original «Άγ­γελοι» - η Κέιτ Τζάκσον, η Τζάκλιν Σμιθ και η Φά­ρα Φόσετ - κόσμησαν το εξώφυλλο του περιοδικού «Time» με τίτλο «TV's Syper Women».

Το κοινό είχε ταυ­τιστεί αμέσως με τη χαλαρό­τητα στην αντιμετώπιση του εγκλήματος από τρεις όμορ­φες γυναίκες που σου έδι­ναν την εντύπωση ότι περ­νούσαν όλον τον ελεύθε­ρο χρόνο τους καλλωπίζο­ντας τον εαυτό τους μπρο­στά στον καθρέφτη... Ωστό­σο, η χαλαρότητα και το πνεύμα συνεργασίας των τριών βασικών ηρωίδων έτσι όπως τις βλέπαμε στη μικρή οθόνη δεν ταυτιζό­ταν πάντα με την πραγματι­κότητα. Στην ουσία, μόνο η πρώτη σεζόν, με τους τρεις πρώτους (και τελικά καλύτε­ρους) «Αγγέλους του Τσάρ­λι», κύλησε ομαλά. Από τη δεύτερη κιόλας σεζόν, όταν η Φόσετ, η πιο εντυπωσια­κή εκ των «Αγγέλων», ανα­κοίνωσε ότι αποχωρεί από το σόου, άρχισαν τα προ­βλήματα.

Η ίδια η Φόσετ, που μάλιστα ήταν η τελευ­ταία στο κάστινγκ της σει­ράς και καθόλου γνωστή έως τότε, δέχθηκε μήνυση από το ΑΒC για «σπάσιμο» του συμβολαίου της.

Το γε­γονός δεν είχε συνέχεια, δι­ότι η Φόσετ συμφώνησε να κάνει μερικές guest εμφανί­σεις σε κάποια επεισόδια, όπως και έγινε. Όμως η αντικαταστάτριά της, η Σέριλ Λαντ, η οποία θα παρέμενε στο σόου μέ­χρι το τέλος του, απεδείχθη το «κακό» κορίτσι των γυρι­σμάτων. Ανταγωνιστική και ζηλόφθονη, λέγεται ότι η Λαντ έγινε το επίκεντρο για ίντριγκες που προκαλού­σαν εντάσεις στις υπόλοι­πες συναδέλφους της αλ­λά και στη σειρά. Εκείνη εξάλλου ήταν πιθανότατα ο λόγος που η Σέλεϊ Χακ, η οποία είχε αντικαταστή­σει την Κέιτ Τζάκσον στην τέταρτη σεζόν, δεν παρέ­μεινε έως το τέλος, παρά έδωσε τη θέση της στην Τάνια Ρόμπερτς, την τελευταία «επίσημη» «Άγγελο», με την οποία έπεσαν οι τίτλοι τέ­λους της σειράς. Υπήρξαν φορές στη διάρκεια των γυ­ρισμάτων που η Λαντ και η Τζάκσον δεν αντάλλασσαν ούτε κουβέντα.

ΦΑΡΑ ΦΟΣΕΤ - Τζιλ Μονρό

Στην ιστορία του θεάμα­τος, πάρα πολλοί ηθοποι­οί έκαναν καριέρα στον κινηματογράφο έχοντας ξεκινήσει από την τηλεό­ραση. Ενδεικτικά, ο Κλιντ Ιστγουντ («Rawhide»), ο Στιβ Μακ Κουίν («Καταζητείται: Ζωντανός ή νεκρός») και ο Τζορτζ Κλούνεϊ («Στην Εντατική»). Καμία ωστόσο από τις έξι ηθοποιούς που έπαιξαν τους «Αγγέλους του Τσάρλι» δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο στη με­γάλη οθόνη, θαρρείς ότι η σειρά αυτή ήταν η αρχή και το τέλος της καριέρας τους.

Όχι φυσικά ότι δεν έκαναν απόπειρες ή ότι δεν εμφανίστηκαν σε κάποιες αξιόλογες ταινίες. Παρότι επί­κεντρο του «κίτρινου» Τύ­που για τις θυελλώδεις σχέ­σεις της - πρώτα με τον τηλεστάρ Λι Μέιτζορς, με τον οποίο έμεινε παντρεμένη από το 1979 έως το 1982, και αργότερα με τον Ράιαν Ο' Νιλ, σύντροφο ζω­ής -, η Τεξανή Φάρα Φό­σετ είχε κάποιες κινηματο­γραφικές εκλάμψεις, μέσω των οποίων προσπάθησε να ξεφύγει από τη που εικόνα της ηρωίδας της Τζιλ Μονρό στους «Αγγέλους». Ένα καλό παράδειγμα του πό­σο καλή μπορούσε να γίνει με την κατάλληλη καθοδή­γηση είναι η ταινία Ακρό­τητες που η Φόσετ γύρισε στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Εκεί υποδύεται μια γυναίκα που πέφτει θύ­μα βιασμού και είναι όντως εξαιρετική. Υπήρξε επίσης συμπαθητική σε β' ρόλους ταινιών όπως ο «Απόστολος» (1997) του Ρόμπερτ Ντιβάλ και ο «Δρ Τ. και οι γυναίκες» (2000) του Ρόμπερτ Ολτμαν, δίπλα στον Ρίτσαρντ Γκιρ. Όμως, κα­κά τα ψέματα, η δύναμή της στον κινηματογράφο δεν ήταν καν συγκρίσιμη με εκείνη των πρώτων χρόνων της στη τηλεόραση.

Η Φόσετ έσβησε πρόωρα το 2009 από καρκίνο. Ήταν μόλις 62 ετών.

ΤΖΑΚΛΙΝ ΣΜΙΘ- Κέλι Γκάρετ

Η καριέρα της γεννημένης στο Χιούστον του Τέξας Τζάκλιν Σμιθ, που είναι η μόνη «Άγγελος του Τσάρ­λι» η οποία έπαιξε σε όλα τα επεισόδια της σειράς, είχε αρχίσει από το μόντελινγκ (αρχικός στόχος της ήταν να γίνει μπαλα­ρίνα αλλά δεν τα κατάφε­ρε). Πριν από την ιστορι­κή σειρά η Σμιθ είχε κάνει κάποιες ολιγόλεπτες κιν­ματογραφικές εμφανίσεις (στα «Αντίο, έρωτά μου» και «Επικίνδυνοι τυχοδιώκτες», για παράδειγμα), αλλά με­τά παρέμεινε στην τηλεό­ραση παίζοντας, κυρίως, σε αδιάφορες τηλεταινί­ες.

Κέρδισε μια υποψηφι­ότητα για Χρυσή Σφαίρα έχοντας υποδυθεί την Τζά­κι Κένεντι στην τηλεταινία Jackie Kennedy (1981), αλλά η συνέχεια απεδείχθη μάλλον φτωχή. Πάντως, η Σμιθ είναι η μόνη «Άγγελος του Τσάρλι» που έχει δώ­σει το «παρών» και σε κινη­ματογραφικές ταινίες που προέκυψαν από τις περιπέ­τειες του δυναμικού τρίο. Έπαιξε την ίδια την ηρωίδα της από τη σειρά, την Κελί Γκάρετ, στο «Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση πέρα από τα όρια» (2003) σε σκηνοθεσία McG (όπου έδινε συμβου­λές στους νεότερους κινη­ματογραφικούς «Αγγέλους» Κάμερον Ντίαζ, Λούσι Λιου και Ντρου Μπάριμορ) και την είδαμε και πάλι ως Κελί Γκάρετ στην προπέρσινη κινηματογραφική εκδο­χή της Ελίζαμπεθ Μπανκς, όπου πρώτο όνομα ήταν πια η Κρίστεν Στιούαρτ.

ΚΕΪΤ ΤΖΑΚΣΟΝ- Σαμπρίνα Ντάνκαν

Μαχήτρια στην τηλεοπτική σειρά που την έκανε διάσημη αλλά και στην ίδια της τη ζωή, η πιο «σοβαρή» από τους «Αγγέλους», η Κέιτ Τζάκσον, έχει επιβιώσει έπειτα από δύο σκληρές μάχες με την επάρατη νόσο -το 1987 και το 1989. Από τον αμερικανικό Νότο και αυτή, η Τζάκσον γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Αλα­μπάμα στις 29 Οκτωβρί­ου 1948 και αφού επίσης πέρασε από το μόντελινγκ (για φίρμες όπως η Revlon και η Max Factor), υπήρ­ξε ανακάλυψη του διάση­μου παραγωγού Ρόμπερτ Εβανς, του ανθρώπου «πί­σω» από ταινίες όπως «Ο Νονός», «Το μωρό της Ρόζμαρι» και «Τσάιναταουν».

Λέγεται ότι ο Εβανς εντυ­πωσιάστηκε από το 40s look της όταν την είδε για πρώτη φορά από κοντά. Πριν από τους «Αγγέλους» η Τζάκσον είχε κάνει με­ρικές εμφανίσεις σε σει­ρές όπως το «The Rookies», ενώ για τον ρόλο της Σαμπρίνα Ντάνκαν αναγκά­στηκε να αρνηθεί προτά­σεις όπως για την ταινία «Κράμερ εναντίον Κράμερ» (ο ρόλος δόθηκε στη Μέριλ Στριπ). Ελάχιστες ωστόσο ήταν οι επιτυχίες της Τζάκ­σον μετά τη θητεία της ως «Άγγελος του Τσάρλι», μια σειρά για την οποία μέτρη­σε τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες και δύο στα Emmy, χωρίς πο­τέ να κερδίσει το βραβείο. Η Τζάκσον περιορίστηκε στην τηλεόραση και αφού πέρασε από την παραγωγή και τη σκηνοθεσία, εντέλει το 2007 αποσύρθηκε. Τρία χρόνια αργότερα μήνυσε τον οικονομικό σύμβουλό της για τις λανθασμένες συμβουλές του που είχαν συνέπεια την οικονομική της καταστροφή. Ο πρώ­τος από τους τρεις γάμους της διήρκεσε από το 1978 έως το 1981 και ήταν με τον ηθοποιό Αντριου Στίβενς, γιο της ηθοποιού Στέλα Στίβενς.

ΣΕΡΙΛ ΛΑΝΤ -Κρις Μονρό

Η αντικαταστάτρια της Φά­ρα Φόσετ στους Αγγέλους του Τσάρλι ήταν η Σέριλ Λαντ που έπαιξε την Κρις Μονρό, αδελφή της πρώ­της. Γεννημένη ως Σέριλ Τζιν Στόπελμουρ τον Ιούλιο του 1951 στη Νότια Ντακότα, η Λαντ προτίμησε (και δικαίως) να διατηρήσει το επώνυμο του πρώτου συ­ζύγου της, ηθοποιού Ντέιβιντ Λαντ, για να κάνει καριέρα. Όσο κράτησε η σει­ρά ήταν πρώτο όνομα, αλ­λά μετά τους «Αγγέλους του Τσάρλι» η καριέρα της επί­σης «πάγωσε», καθώς και αυτή περιορίστηκε στην τη­λεόραση χωρίς να επιτύχει κάτι το αξιομνημόνευτο.

Από τις ελάχιστες κινη­ματογραφικές εκλάμψεις της η πιο γνωστή είναι η σέξι ταινία «Γλυκιά ήβη» (1992), μια μεγάλη επιτυ­χία με πρωταγωνίστρια την Ντρου Μπάριμορ, η οποία κάποια χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούσε στις δύο πρώτες κινηματογραφικές εκδοχές των «Αγγέ­λων του Τσάρλι». Η Λαντ, πάντως, δεν σταμάτησε πο­τέ να εργάζεται και τα τε­λευταία χρόνια έχει κά­νει περάσματα σε δημοφι­λείς σειρές όπως οι «Ray Donovan» και «The People v.O.J. Simpson: American Crime Story». Σε συνέντευ­ξή της στις αρχές της δεκα­ετίας του 2000 δήλωσε ότι ποτέ δεν αισθάνθηκε «άνε­τα» παίζοντας στη θρυλική σειρά που την έκανε διά­σημη, διότι ήξερε ότι τίπο­τε δεν μπορούσε να αντι­καταστήσει τη χημεία των τριών πρώτων «Αγγέλων του Τσάρλι».

ΣΕΛΕΙ ΧΑΚ - Τίφανι Γουέλς

Τέσσερα χρόνια μεγαλύ­τερη από τη Λαντ, η Σέλεϊ Χακ (γεννημένη στις 6 Ιου­λίου 1947) ήταν μοντέλο από τα 16 της, προτού γευ­τεί για πολύ λίγο την παγκό­σμια φήμη ως «Άγγελος του Τσάρλι». Το παράξενο είναι ότι στη δεκαετία του 1970 το πιο γνωστό προϊόν με το οποίο η Χακ είχε συνδεθεί διαφημιστικά ήταν το άρω­μα «Charlie». Μάλιστα, το παρατσούκλι της πριν από τη σειρά ήταν «το κορίτσι του Τσάρλι». Ακολούθησαν περάσματα από κινηματο­γραφικές ταινίες - ανάμεσά τους και «Ο νευρικός ερα­στής» του 1977 σε σκηνο­θεσία Γούντι Άλεν - και το 1979 ήρθε η μεγάλη στιγμή της καριέρας της: κλήθηκε να αντικαταστήσει την Κέιτ Τζάκσον στους «Αγγέλους του Τσάρλι».

Η Τίφανι Γουέλς της Χακ πρόσθεσε στη σειρά την ξανθιά κομψότη­τα που ποτέ δεν είχε. Ήταν ένας ενδιαφέρων ρόλος για έναν ακόμα λόγο. Είχε μυ­στηριώδες παρελθόν και μια τάση προς τη μεταφυσι­κή, μπορούσε να επικοινω­νεί με τους νεκρούς. Όμως η Χακ στάθηκε άτυχη λόγω του «πολέμου» που άσκησε εναντίον της η Σέριλ Λαντ και η ηρωίδα της ποτέ δεν αναπτύχθηκε επαρκώς. Σύντομα η Χακ περιθωριοποι­ήθηκε και εν τέλει έφυγε από τη σειρά έχοντας παί­ξει μόνο σε μία σεζόν της. Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας της ως «Αγγέλου του Τσάρλι», η Χακ εμφανίστηκε στη «μαύρη» κωμω­δία του Μάρτιν Σκορσέζε «Βασιλιάς για μια νύχτα» (1982). Ωστόσο, η κινημα­τογραφική καριέρα της δεν είχε συνέχεια. Τις τελευταί­ες δύο δεκαετίες εργάστηκε ως σύμβουλος επικοινωνί­ας οργανισμών για την προ­ώθηση της παγκόσμιας ει­ρήνης και έχει επίσης υπάρ­ξει δραστήρια σε θέματα δι­εθνούς πολιτικής.

ΤΑΝΙΑ ΡΟΜΓΙΕΡΤΣ- Τζούλι Ρότζερς

Η τελευταία «Αγγελος», αντικαταστάτρια της Σέλεϊ Χακ, ήταν επίσης η μι­κρότερη σε ηλικία πρω­ταγωνίστρια της σει­ράς, στην οποία παρέμει­νε μέχρι τους τίτλους τέ­λους. Ήταν η σκληροτρά­χηλη όσο και εκθαμβωτι­κά όμορφη κοκκινομάλλα Τζούλι Ρότζερς. Παιδί χωρισμένων γονιών, η Βικτό­ρια Λιν Μπλουμ, όπως είναι το πραγματικό όνομά της, γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1955 στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης και μεγάλω­σε δύσκολα. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 της χρό­νια και προτού κλείσει τα 20 είχε γνωρίσει την Αμερι­κή κάνοντας οτοστόπ. Στα 19 παντρεύτηκε τον μετέ­πειτα σεναριογράφο Μπάρι Ρόμπερτς (ο οποίος πέθανε το 2006 σε ηλικία 60 ετών) και αφού μαθήτευσε στο Actors Studio δίπλα σε κο­λοσσούς της υποκριτικής, όπως ο Λι Στράσμπεργκ και η Ούτα Χάγκεν, η Ρόμπερτς μπήκε στον χώρο του μόντελινγκ και του χο­ρού (ως εκπαιδεύτρια) για τα προς το ζην. Προτού εμ­φανιστεί στους «Αγγέλους του Τσάρλι» πέρασε από το θέατρο (off Broadway) αλ­λά και από τηλεοπτικά δι­αφημιστικά. Οι τηλεταινίες και κάποια κινηματογραφικά φιλμ στα οποία έπαιξε πριν από τους «Αγγέλους του Τσάρλι» είναι άνευ ση­μασίας, αλλά η προσοχή που τράβηξε συμμετέχοντας στη σειρά τη βοήθησε αρ­γότερα για μια σύντομη καριέρα στο σινεμά.

Υπήρξε το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ στην ταινία του 1985 «Επι­χείρηση: Κινούμενος στόχος» (η τελευταία εμφάνιση του Ρότζερ Μουρ στον ρό­λο του 007) και υπήρξε επίσης η «Σίνα: Η βασίλισσα της ζούγκλας» (1984), που είχε μια σχετική επιτυχία.

Όμως και στη δική της πε­ρίπτωση, όλα τελείωσαν πο­λύ σύντομα. Η Ρόμπερτς ξε­χάστηκε και το 2005, αφού έκανε εμφανίσεις σε επει­σόδια δύο τηλεοπτικών σει­ρών («Eve», «Barbershop»), εγκατέλειψε τη σόου μπίζ­νες. Πρόσφατα, το όνομά της ήρθε ξανά στη δημοσιότητα με τρόπο τραγικό, κα­θώς στις 3 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε ο θάνατός της, η είδηση διαψεύσθηκε λί­γο μετά και τελικά έφυγε από τη ζωή μία ημέρα αρ­γότερα, από επιπλοκές ουρολοίμωξης, στο νοσοκο­μείο Cedars-Sinai όπου νο­σηλευόταν από την παρα­μονή των Χριστουγέννων. Ήταν 65 ετών.

Πηγή: ΒΗΜΑgazino

©2010-2025 Gossip-tv.gr - All rights reserved