Σέλεϊ Ντιβάλ: Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια του θρίλερ «Η Λάμψη»!
Instagram soshelleyduvall
Hollywood

Σέλεϊ Ντιβάλ: Έφυγε από τη ζωή η πρωταγωνίστρια του θρίλερ «Η Λάμψη»!

Την τελευταία της πνοή άφησε η Σέλεϊ Ντιβάλ, η οποία είχε γίνει διάσημη ως συμπρωταγωνίστρια του Τζακ Νίκολσον στο θρίλερ Η Λάμψη! 

«Η αγαπητή, γλυκιά, υπέροχη σύντροφος και φίλη μου μας άφησε. Πάρα πολλά βάσανα τον τελευταίο καιρό, τώρα είναι ελεύθερη. Πέτα μακριά, όμορφη Shelley», είπε ο σύντροφος της, Νταν Γκίλροϊ στο The Hollywood Reporter, συντετριμμένος από τον θάνατό της.

Άφησε την τελευταία της πνοή στον ύπνο της, συνεπεία επιπλοκών διαβήτη, στο σπίτι της στο Μπλάνκο του Τέξας σήμερα, τέσσερεις ημέρες μετά τα 75α γενέθλιά της.

Η Ντιβάλ, σύμφωνα με το wikipedia, ξεκίνησε την καριέρα της σε διάφορες ταινίες του Ρόμπερτ Όλτμαν στη δεκαετία του '70, όπως οι: Brewster McCloud (1970), Η έντιμος κυρία και ο χαρτοπαίκτης (1971), Thieves Like Us (1974), Nashville (1975) και 3 γυναίκες, για την οποία κέρδισε το βραβείο Γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ των Καννών[9] και μία υποψηφιότητα για το βραβείο BAFTA καλύτερης ηθοποιού.

Έπαιξε έναν δεύτερο ρόλο στην ταινία Νευρικός εραστής (1977), πριν πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Popeye (1980) και Η Λάμψη (1980). Αργότερα, η Ντιβάλ εμφανίστηκε στις ταινίες: Υπέροχοι ληστές και τα κουλουβάχατα της ιστορίας (1981), Frankenweenie (1984), Roxanne (1987) και Το πορτρέτο μιας κυρίας (1996). Επίσης, έλαβε υποψηφιότητα για Βραβείο Έμμυ ως παραγωγός για το Shelley Duvall's Faerie Tale Theatre, στο οποίο ήταν επίσης αφηγήτρια και πρωταγωνίστρια, και για άλλες σειρές για παιδιά. Η πιο πρόσφατη ερμηνεία της Ντιβάλ ήταν στο The Forest Hills (2023).

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved