Hollywood

Ο «Μονομάχος» επιστρέφει - Όσα ξέρουμε για το σίκουελ που θα κυκλοφορήσει!

Σε έναν νέο θρίαμβο προσβλέπει ο σκηνοθέτης Ρίντλεϊ Σκοτ, με ένα σίκουελ του «Μονομάχου» που άργησε πάρα πολύ να βρει τον δρόμο του για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ήταν το μακρινό 2000 όταν ο «Μονομάχος» του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου εκτοξευόταν προς τη δόξα.

Ράσελ Κρόου: Ο αρχικός «Μονομάχος» ήταν απλώς ένα «σκουπίδι»

Η ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη αποθεώθηκε από το κοινό και τους κριτικούς, κερδίζοντας παράλληλα πέντε βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας και του α' ανδρικού ρόλου (Κρόου). Επίσης, εκείνη τη χρονιά η ταινία ήρθε δεύτερη σε εισπράξεις, φέρνοντας στα ταμεία 466 εκατ. δολάρια, έναντι κόστους 130 εκατ. δολαρίων!

Μόλις έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε η προεργασία για να επιστρέψει ο «Μονομάχος», ένα έργο που τελικά αποδείχτηκε ιδιαίτερα περίπλοκο. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν το πώς ο «Μάξιμους» - Ράσελ Κρόου, που είχε σκοτωθεί στο φινάλε της ταινίας, θα μπορούσε να αναβιώσει.

Τα χρόνια άρχισαν να περνούν και τα σενάρια έκαναν «παρέλαση», χωρίς κανένα να ικανοποιεί τον Σκοτ... Και κάπως έτσι φτάσαμε στο 2023,όπου τελικά εμφανίστηκε το
πολυπόθητο σενάριο!

Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Λεύκιος Βέρος, χαρακτήρας από την πρώτη ταινία, γιος της Λουκίλας (που την υποδύεται ξανά η Κόνι Νίλσεν) και εγγονός του Ρωμαίου αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου. Ο ρόλος πήγε στον Πολ Μέσκαλ, ενώ συμπρωταγωνιστές του είναι ο Πέδρο Πασκάλ και ο Ντένζελ Ουάσιγκτον.

Από το καστ της πρώτης ταινίας, εκτός της Κόνι Νίλσεν, επιστρέφουν οι Ντζιμόν Χουνσού και Ντέρεκ Τζάκομπι στους ρόλους του Τζούμπα και του συγκλητικού
Γράκχου.

Εκτοξεύτηκε το κόστος

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η παραγωγή της ταινίας δεν θα ξεπερνούσε τα 160 εκατ. δολάρια. Όμως πληροφορίες κάνουν λόγο για κόστος που ανέβηκε στα 250 εκατ. δολάρια, ενώ, σύμφωνα με κάποια άλλη εκδοχή, αυτό εκτοξεύτηκε στα 310 εκατ. δολάρια.

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον ερχόμενο Νοέμβριο και η κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού. Μένει να φανεί αν 24 χρόνια μετά ο Σκοτ θα εγγράφει στο ενεργητικό του άλλη μία τεράστια επιτυχία.

Πηγή: Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

Gladiator 2: Ο Μονομάχος επιστρέφει στο Κολοσσαίο

Ο «Μονομάχος» έγινε… «μπυροκοιλιάς». Η απίστευτη αλλαγή του Russell Crowe

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved