Η «σιωπηλή» πριγκίπισσα Άννα – Ο άντρας που «μοιράστηκε» με την Καμίλα & η προσπάθεια απαγωγής
Hollywood

Η «σιωπηλή» πριγκίπισσα Άννα – Ο άντρας που «μοιράστηκε» με την Καμίλα & η προσπάθεια απαγωγής

Η βασιλική πριγκίπισσα Άννα όπως προσφωνείται εδώ και πολλές δεκαετίες στους κόλπους του Μπάκινγχαμ, κινείται άλλα τόσα χρόνια σαν να ήταν αόρατη, παρ’ όλο που είναι κόρη της αειμνήστου βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφή του σημερινού βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας.

Την ημέρα που γεννήθηκε, σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 74 χρόνια, ήταν 3η στη σειρά διαδοχή του βρετανικού θρόνου όμως πλέον βρίσκεται στη 17η θέση αφού διάδοχος του θρόνου είναι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ακολουθούν τα παιδιά του.

BRITAIN LONDON 2012 OLYMPIC GAMES

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Πάντως είναι πάρα πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για την πριγκίπισσα Άννα, η οποία σήμερα έχει γενέθλια. Γνωρίζατε, για παράδειγμα, ότι η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ είναι το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που έχει συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ότι στο παρελθόν έχει κερδίσει δύο αργυρά και ένα χρυσό μετάλλιο στην ιππασία; Ότι είναι γνωστή στη Μεγάλη Βρετανία για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο αφού είναι προστάτης περίπου 200 οργανισμών; Ή ότι είχε ερωτευτεί τον άντρα που αργότερα έμελλε να είναι σύζυγος της σημερινής βασίλισσας Καμίλα; Και όμως είναι αλήθεια!

ALL

Και όμως! Υπήρξε σε σχέση με τον μετέπειτα σύζυγο της σημερινής νύφης της, της βασίλισσας Καμίλα!

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η πρώτη σχέση της πριγκίπισσας Άννας ήταν ο Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ο οποίος αργότερα παντρεύτηκε την Καμίλλα Σάντ, σημερινή σύζυγο του βασιλιά Καρόλου.

Οι αρραβώνες της Άννας με τον πρώτο της σύζυγο, Μαρκ Φίλιπς, ανακοινώθηκαν από το Παλάτι στις 29 Μαΐου 1973. Ο γάμος τους έγινε στις 14 Νοεμβρίου 1973 στο Αβαείο του Ουέστμινστερ και τον παρακολούθησαν πάνω από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές παγκοσμίως. Όπως συνηθιζόταν για τους άνδρες που μπαίνουν σε βασιλικές οικογένειες, στον Φίλιπς προτάθηκε ο τίτλος του Κόμη τον οποίο, όμως, ο ίδιος αρνήθηκε. Έτσι, ούτε τα παιδιά που απέκτησαν ή κατέχουν τίτλους ευγενείας.

ALL

Τόσο η πριγκίπισσα Άννα όσο και η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ λάτρευαν την ιππασία.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, τον Πίτερ και τη Ζάρα Φίλιπς που είναι και οι δύο άσοι στο άθλημα της Ιππασίας. Ο γάμος αυτός δεν έμελλε να κρατήσει αφού στις 31 Αυγούστου του 1989 ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να χωρίσουν. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τότε ασχολούνταν με τις εξωσυζυγικές σχέσεις και των δύο μέχρι που τελικά το 1992 αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο.

Κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής

ALL

Ήταν ακόμα παντρεμένοι η πριγκίπισσα Άννα και ο Μαρκ Φίλιπς όταν ένα βράδυ επέστρεφαν από μία φιλανθρωπική εκδήλωση στις 20 Μαρτίου 1974. Το αυτοκίνητό τους αναγκάστηκε να σταματήσει στη λεωφόρο Μωλ του Λονδίνου από ένα άλλο αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου, ο Ίαν Μπωλ, βγήκε από το αυτοκίνητο και ξεκίνησε να πυροβολεί. Ο σωματοφύλακας της Άννας, Επιθεωρητής Τζέιμς Μπήτον, βγήκε από το αυτοκίνητο για να προστατέψει την πριγκίπισσα και να αφοπλίσει τον Μπωλ, όπως περιγράφεται στο Wikipedia.

princess-anna-ape-mpe-(17).jpg

Σε νεαρότερη ηλικία

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ωστόσο, το όπλο του Μπωλ κόλλησε με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί ο σωματοφύλακας, αλλά και ο οδηγός της Άννας στην προσπάθειά του να τον αφοπλίσει. Ένας δημοσιογράφος που είδε το περιστατικό, προσπάθησε να παρέμβει, αλλά πυροβολήθηκε και εκείνος στο στήθος. Ο Μπωλ πλησίασε την πριγκίπισσα και της είπε πως σχεδίαζε να την απαγάγει για λύτρα 2 ή 3 εκατομμυρίων λιρών, τα οποία σκόπευε να δωρίσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. Στη συνέχεια διέταξε την Άννα να βγει από το αυτοκίνητο, ενώ η ίδια φέρεται να απάντησε «Δεν υπάρχει περίπτωση» (″Not bloody likely!") και προσπάθησε να χτυπήσει τον Μπωλ.

ROYAL Prince

Με τον αδελφό της, σημερινό βασιλιά Κάρολο.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελικά βγήκε από τη λιμουζίνα, όπως και η κυρία επί των τιμών, Ροουίνα Μπράσσυ. Ένας περαστικός, πρώην μποξέρ, ο Ρον Ράσσελ, χτύπησε στον αυχένα τον Μπωλ και τράβηξε μακριά την πριγκίπισσα. Την ίδια ώρα ένας αστυφύλακας, ο Μαικλ Χιλλς που είδε το περιστατικό, ειδοποίησε για ενισχύσεις, προτού πυροβοληθεί και αυτός από τον Μπωλ. Ένας αστυνομικός έφτασε στο σημείο, κυνήγησε τον δράστη και τελικά τον συνέλαβε.

Ο Μπωλ δήλωσε ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αρπαγής. Κρατείται στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Μπρόουντμουρ.

BRITAIN ROYALS EASTER

Με τον αδελφό της, τον σύζυγό της, τη νύφη της σε επίσημη εμφάνιση στο Winsdor.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Το περιστατικό αυτό αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα απαγωγής μέλους της βασιλικής οικογένειας και οδήγησε στην υιοθέτηση αυστηρότερων μέτρων ασφαλείας της οικογένειας.

Το δεύτερο στεφάνι

Όπως και ο αδελφός της, βασιλιάς Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα έκανε δύο γάμους. Τον δεύτερο σύζυγό της Τίμοθυ Λώρενς, τον γνώρισε την εποχή που εκείνος υπηρετούσε στο βασιλικό γιοτ Μπριτάννια. Ο δεσμός τους έγινε γνωστός το 1989, τρία χρόνια αφότου ο ίδιος είχε ήδη γίνει ιπποκόμος των βασιλικών στάβλων. Την ίδια χρονιά, μάλιστα, η εφημερίδα Sun είχε δώσει στη δημοσιότητα προσωπική αλληλογραφία της πριγκίπισσας με τον Λώρενς.

BRITAIN ROYALS COMMONWEALTH

Στο Λονδίνο σε επίσημη εμφάνιση στις 11 Μαρτίου 2024.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η Άννα παντρεύτηκε τον σερ Λώρενς, ο οποίος πλέον είχε γίνει στρατηγός στο Βασιλικό Ναυτικό, στις 12 Δεκεμβρίου 1992 κοντά στο Κάστρο του Μπαλμόραλ. Η τελετή ήταν ιδιωτική και σ’ αυτήν παρευρέθηκαν περίπου 30 άτομα. Μετά από αυτό, η πριγκίπισσα Άννα έγινε το πρώτο διαζευγμένο μέλος βασιλικής οικογένειας που ξαναπαντρεύεται από την εποχή της Βικτωρίας της Έσσης και του Ρήνου, εγγονής της Βασίλισσας Βικτωρίας.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved