Hollywood

Τέιλορ Σουίφτ: Οι ύποπτοι για τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της σχεδίαζαν να σκοτώσουν πολύ κόσμο

Νέα στοιχεία για την τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν σε μία από τις τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. 

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, οι ύποπτοι που συνελήφθησαν ήταν δύο νεαροί 19 και 17 ετών οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν εναντίον αθώων πολιτών σε κάποια από τις τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη.

Τέιλορ Σουίφτ: Συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν επίθεση σε συναυλία της

Instagram / taylorswift

Η αστυνομία προχώρησε στην ακύρωση των τριών συναυλιών της σταρ απογοητεύοντας τουλάχιστον 180 χιλιάδες θαυμαστές της που είχαν αγοράσει εισιτήρια και περίμεναν πώς και πώς τις συγκεκριμένες εμφανίσεις.

«Ένας 19χρονος Αυστριακός υπήκοος συνελήφθη τις πρωινές ώρες στο Τέρνιτζ. Μία ακόμη σχετική σύλληψη έγινε το απόγευμα στη Βιέννη», δήλωσε ο υπεύθυνος Δημόσιας Ασφάλειας της Αυστρίας.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, ο 19χρονος είχε ορκιστεί πίστη στον νυν αρχηγό του IS στις αρχές Ιουλίου στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, οι ύποπτοι έκαναν συγκεκριμένες προετοιμασίες για τρομοκρατική επίθεση. Ο 19χρονος ύποπτος ομολόγησε λεπτομέρειες του σχεδίου του.

Οι έφηβοι σκόπευαν να επιτεθούν στην πρώτη ή στην δεύτερη συναυλία της Σουίφτ με απώτερο στόχο να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους συγκεντρωμένους φαν της διάσημης τραγουδίστριας.

Θα χρησιμοποιούσαν ματσέτες και αυτοσχέδια εκρηκτικά ενώ η Ντέιλι Μέιλ αναφέρει πως η επιχείρηση θα ξεκινούσε με αυτοκίνητο που θα έριχναν επάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στη συνέχεια θα έβγαιναν με τα μεγάλα μαχαίρια, θα σκότωναν πολύ κόσμο και θα πυροδοτούσαν τα εκρηκτικά.

Ο 19χρονος φέρεται να έχει σκοπιανές ρίζες και να ήταν ο εμπνευστής της επιχείρησης καθώς θεωρούσε ότι ήταν καθήκον του να σκοτώνει άπιστους.

Οι δύο ύποπτοι είχαν έρθει σε επαφή και με έναν 15χρονο Αυστριακό πολίτη που επίσης ανακρίνεται.

«Ήρθαμε από το Κλούστερ της Φιλαδέλφεια στην Πενσιλβάνια. Ήμασταν για διακοπές στη Βενετία και ήρθαμε για τη συναυλία και στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ όταν μάθαμε εδώ ότι ακυρώθηκε» δήλωσε φανατικός swiftie που ήθελε να απολαύσει την Τέιλορ Σουίφτ επί σκηνής.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα κατοικιών στο Τέρνιτς όπου μένει ο 19χρονος Αυστριακός οδήγησε στην εκκένωση 60 σπιτιών σε κοντινή απόσταση.

Βρέθηκαν χημικές ουσίες, όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου, πυροκροτητές και καλώδια πυροκροτητών, που συνδέονται με την κατασκευή βομβών.

Παρά τον θόρυβο που προκάλεσε η σύλληψη των δύο εφήβων και η τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν στη Βιέννη, η βρετανική αστυνομία έσπευσε να ανακοινώσει πως δεν έχει στη διάθεσή της καμία ένδειξη για σχεδιαζόμενη επίθεση στο έδαφός της.

Την επόμενη εβδομάδα η Τέιλορ Σουίφτ θα δώσει συναυλίες στο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved