Πάτρικ Σουέιζι: Η σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ, το Dirty Dancing & η μάχη με τον καρκίνο
Hollywood

Πάτρικ Σουέιζι: Η σπουδαία καριέρα στο Χόλιγουντ, το Dirty Dancing & η μάχη με τον καρκίνο

Ο Πάτρικ Σουέιζι γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1952 στο Χιούστον του Τέξας και ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς του Χόλιγουντ τη δεκαετία του 1980 και του 1990.

Γνωστός για την ικανότητά του να συνδυάζει την υποκριτική με τον χορό και την εντυπωσιακή του παρουσία, ο Σουέιζι κατέκτησε τις καρδιές του κοινού με εμβληματικούς ρόλους σε ταινίες όπως το "Dirty Dancing" (1987) και το "Ghost" (1990).

Διάσημος ηθοποιός δηλώνει: «Με διαπέρασε το πνεύμα του Patrick Swayze»

Καριέρα

Ο Σουέιζι είχε ξεκινήσει ως χορευτής πριν μπει στον κινηματογράφο. Το μεγάλο του «μπαμ» έγινε το 1987 με την ταινία "Dirty Dancing", όπου ερμήνευσε τον ρόλο του χορευτή Τζόνι Κασλ. Η ταινία έγινε τεράστια επιτυχία και καθιέρωσε τον Σουέιζι ως είδωλο της εποχής.

Το 1990, με την ταινία "Ghost", ο Σουέιζι συνέχισε την επιτυχία του, παίζοντας τον ρόλο του Σαμ, ενός άντρα που επιστρέφει ως φάντασμα για να προστατέψει την αγαπημένη του. Η ερμηνεία του σε αυτήν την ταινία τον έκανε ακόμα πιο αγαπητό στο κοινό, ενώ η σκηνή με την αγγειοπλαστική παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές στην ιστορία του κινηματογράφου.

Προσωπική Ζωή

Ο Πάτρικ Σουέιζι ήταν παντρεμένος με την Λίσα Νιέμι από το 1975 μέχρι τον θάνατό του. Η σχέση τους ήταν μακρόχρονη και γεμάτη αφοσίωση. Μαζί αντιμετώπισαν τις δυσκολίες της ζωής και παρέμειναν ενωμένοι μέχρι το τέλος.

Ασθένεια και Θάνατος

Το 2008, ο Σουέιζι διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας. Παρά την επιθετική φύση της ασθένειας, ο ηθοποιός αντιμετώπισε τη διάγνωση με αξιοπρέπεια και συνέχισε να εργάζεται για όσο μπορούσε.

Έφυγε από τη ζωή στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, σε ηλικία 57 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια καριέρα και χιλιάδες θαυμαστές.

Ο Πάτρικ Σουέιζι παραμένει αθάνατος στις μνήμες των ανθρώπων για τους εμβληματικούς ρόλους του, την απίστευτη χημεία του με τους συμπρωταγωνιστές του και την έμφυτη χάρη του στον χορό και την υποκριτική.

Ταινίες όπως το "Dirty Dancing" και το "Ghost" παραμένουν κλασικά δείγματα του κινηματογράφου, κάνοντάς τον έναν από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς της γενιάς του.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Kirstie Alley: Ερωτευμένη και με τον Patrick Swayze!

Απίστευτο! Κι όμως είναι η πρωταγωνίστρια του…

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved