Σάραντον Σούζαν: Η ηλικία, η εμβληματική καριέρα, το πολυπόθητο Όσκαρ & η κοινωνική δράση!
Hollywood

Σάραντον Σούζαν: Η ηλικία, η εμβληματική καριέρα, το πολυπόθητο Όσκαρ & η κοινωνική δράση!

Η Σάραντον Σούζαν είναι μία από τις πιο εμβληματικές και αναγνωρίσιμες ηθοποιούς του αμερικάνικου κινηματογράφου, με μια καριέρα που εκτείνεται σε πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Γεννημένη στις 4 Οκτωβρίου 1946 στη Νέα Υόρκη, η Σάραντον Σούζαν μεγάλωσε σε μία οικογένεια που εκτιμούσε την τέχνη και τη δημιουργικότητα. Από μικρή ηλικία ενθουσιαζόταν με την υποκριτική, γεγονός που την οδήγησε στην καριέρα που τη χαρακτηρίζει σήμερα.

Σάραντον: «Είμαι ανοιχτή στην αγάπη. Δεν ψάχνω κάποιον να μοιραστεί το ντουλαπάκι με τα φάρμακά μου»

Αρχές καριέρας

Η επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε τη δεκαετία του 1970, όταν εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήρθε με την ταινία Joe (1970), όπου υποδύθηκε έναν από τους κύριους ρόλους. Ωστόσο, η αναγνώριση ήρθε πραγματικά με το The Hunger (1983), όπου εμφανίστηκε με την Κάθι Άκερ και τον Ντέιβιντ Μπόουι. Αυτή η ταινία της έδωσε τη δυνατότητα να αναδείξει τις υποκριτικές της ικανότητες σε πιο σκοτεινούς και σύνθετους ρόλους.

Η πραγματική της αναγνώριση ήρθε με την ταινία Dead Man Walking (1995), για την οποία κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία, που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, πραγματεύεται τη ζωή μιας μοναχικής γυναίκας που προσπαθεί να βοηθήσει έναν καταδικασμένο σε θάνατο άνδρα να αποδεχτεί το πεπρωμένο του. Αυτή η ερμηνεία δεν κέρδισε μόνο βραβεία, αλλά και την εκτίμηση του κοινού.

Προσωπική ζωή

Η προσωπική ζωή της Σάραντον είναι επίσης ενδιαφέρουσα. Έχει δύο κόρες από την πρώην σχέση της με τον ηθοποιό Τίμοθι Χάτον. Παρά την επιτυχία της, έχει δηλώσει ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ της καριέρας της και της οικογένειάς της. Σε συνεντεύξεις της, έχει μιλήσει για τη σημασία της μητρότητας και πώς οι κόρες της έχουν επηρεάσει την προοπτική της στη ζωή.

Η Σάραντον έχει δηλώσει επίσης ότι η υποκριτική είναι για εκείνη μια μορφή τέχνης που απαιτεί αυθεντικότητα και ειλικρίνεια. Έχει αναφέρει: «Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μπορώ να εκφράσω αληθινά συναισθήματα και να αγγίξω τους ανθρώπους».

Η Σάραντον δεν είναι μόνο μια εξαιρετική ηθοποιός, αλλά και μία ενεργή ακτιβίστρια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις και έχει μιλήσει ανοιχτά για ζητήματα όπως τα δικαιώματα των γυναικών, η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Η στήριξή της σε κοινωνικά κινήματα δείχνει την ευαισθησία της και τη δέσμευσή της να χρησιμοποιήσει τη φήμη της για καλό σκοπό.

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

Σούζαν Σάραντον: Σοβαρό ατύχημα για τη διάσημη ηθοποιό - Σοκάρουν οι εικόνες (pics)

Susan Sarandon: «Δεν έχω ιδέα τι νομίζει η βιομηχανία ότι είμαι…»

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved