Hollywood

Συγκινεί ο Κόλιν Φάρελ: O γιος μου είναι ανάπηρος, αλλά νομίζω πως είναι τέλειος όπως είναι

Aπό μία γενετική ανωμαλία, το σύνδρομο Angelman το οποίο δεν του επιτρέπει να μιλήσει ή να αυτοεξυπηρετηθεί, πάσχει ο γιος του Κόλιν Φάρελ.

Ο διάσημος ηθοποιός μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξή του αποκάλυψε πώς η ιδιαιτερότητα αυτή τον έκανε να δει τη ζωή αλλιώς.

Κόλιν Φάρελ: Ο 20χρονος γιος του πάσχει από το σύνδρομο Angelman - Η συγκινητική εξομολόγησή του

«Ένα από τα πράγματα που μου έμαθε ο James ήταν να έχω πρόσβαση μέσα μου στην επιθυμία να ζήσω, ακόμα κι αν αρχικά αφορούσε περισσότερο το ότι ήθελα να ζήσω για να είμαι κοντά του», είπε συγκινημένος.

«Καταλαβαίνει πολύ καλά αν κάποιος θέλει να είναι μαζί του η αν κάποιος απλά κάνει ότι νοιάζεται. Έτσι, αν έχει φροντιστή ή δάσκαλο ή θεραπευτή και δεν είναι πλήρως δεσμευμένοι, απλά θα σβήσει»

«Ναι, ο γιος μου είναι ανάπηρος, αλλά νομίζω πως είναι τέλειος όπως είναι», εξομολογήθηκε

Το συγκεκριμένο σύνδρομο προσβάλλει περίπου 1 στα 12.000 έως 20.000 άτομα και επηρεάζει σημαντικά την ανάπτυξη του ατόμου που πάσχει και βέβαια σχετίζεται άμεσα με νοητική στέρηση.

Έτσι, ο πάσχων, δεν είναι δυνατόν να ζει μία φυσιολογική ζωή και χρειάζεται πάντα κάποιον δίπλα του για να επιβιώνει ακόμα και για τα βασικά. Η διάγνωση συνήθως γίνεται στην ηλικία των τριών ετών και ως μωρά που αντιμετωπίζουν μία τέτοια πάθηση μπορεί να παρουσιάσουν σπασμωδικές κινήσεις των άκρων ενώ χαμογελούν συνέχεια.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved