Γενέθλια για τον Χοακίν Φίνιξ: Τα φτωχά παιδικά χρόνια, ο θάνατος του αδερφού του & ο εθισμός του
Hollywood

Γενέθλια για τον Χοακίν Φίνιξ: Τα φτωχά παιδικά χρόνια, ο θάνατος του αδερφού του & ο εθισμός του

O Χοακίν Φοίνιξ έχοντας σημαντικούς ρόλους στο ενεργητικό του, βραβείο Όσκαρ και μία Χρυσή Σφαίρα γίνεται σήμερα, 28 Οκτωβρίου 50 χρονών!

Ο ηθοποιός είναι γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1974 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο και όπως έχει δηλώσει: «Μπορείτε να σκεφτείτε ό,τι θέλετε για μένα. Μισήστε με, αγαπήστε με, παρεξηγείστε με, δεν με απασχολεί»!

Photo-by-Joaquin-Phoenix-on-September-25-2024.-Mporei-na-einai-eikona-6-atoma-optika-bradino-sakaki-mpomper-mpoyfan-kai-keimeno..jpg

Από τη φτώχια στην κορυφή του Χόλιγουντ!

Προέρχεται από μία φτωχική οικογένεια με τέσσερα αδέρφια, όπου όλοι μαζί έμειναν σε ένα διαμέρισμα με ένα υπνοδωμάτιο. Για τα φτωχά παιδικά του χρόνια είχε πει: «Όσο ζω δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω εκείνες τις στιγμές. Είμαι πολύ τυχερός άνθρωπος. Τύχη, να πώς λέγεται αυτό που έχω».

Το 2006 ο ηθοποιός κατάφερε και αγόρασε ένα πολυτελές σπίτι αξίας 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων στους λόφους του Χόλιγουντ, ενώ το 2013 ξόδεψε άλλο 1 εκατομμύριο για να αγοράσει και το σπίτι του γείτονα του.

Photo-shared-by-Joaquin-Phoenix-on-August-05-2020-tagging-@animalsasia.-Den-yparxei-dia8esimh-perigrafh-gia-th-fwtografia...jpg

Ο θάνατος του αδερφού του

Ο τραγικός θάνατος του μεγαλύτερου αδελφού του, Ρίβερ, από υπερβολική δόση ναρκωτικών τον στοιχειώνει μέχρι και σήμερα.

Ο Ρίβερ Φίνιξ κατάφερε να κατακτήσει την δική του πορεία στο σινεμά και η καριέρα του εκτινάχθηκε το 1991 όταν έπαιξε στο πλευρό του Κιανού Ριβς στην ταινία "Μy Own Private Ιdaho".

Όμως, βρέθηκε νεκρός έξω από το γνωστό στέκι του Χόλιγουντ "Viper Room", το 1993.

Όπως λέγεται ποτέ ο Χοακίν Φοίνιξ δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον θάνατο του αδερφού του.

Photo-shared-by-Joaquin-Phoenix-on-February-02-2020-tagging-@weanimals.-Den-yparxei-dia8esimh-perigrafh-gia-th-fwtografia...jpg

Ο εθισμός στο αλκοόλ

Ο ίδιος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον εθισμό στο αλκοόλ και κατάλαβε πως έπρεπε οπωσδήποτε να απεξαρτηθεί όταν έπιασε τον εαυτό του να βασίζεται απόλυτα στο ποτό προκειμένου να αισθανθεί καλά. Ο Χοακίν μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης για αρκετούς μήνες και στην πορεία άρχισε να πηγαίνει σε τακτικές συνεδρίες των Ανώνυμων Αλκοολικών στο Λος Άντζελες, αποκαλύπτοντας: «το καλύτερο πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου».

phoenix_reuters-4-2048x1352.jpg

H γνωριμία με την Ρούνι Μάρα

Ο Χοακίν και η Ρούνι γνωρίστηκαν το 2013, στα γυρίσματα της ταινίας "Her". Όπως έχει πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair πίστευε πως η Ρούνι δεν τον συμπαθούσε. Παραδέχτηκε πως "είναι το μόνο κορίτσι που έχω ψάξει στο διαδίκτυο" και είχε αναφέρει: "ήμασταν μόνο φίλοι που ανταλλάζαμε email. Δεν το έχω ξανακάνει. Να ψάξω πληροφορίες για κάποια κοπέλα στο διαδίκτυο".

Το ζευγάρι απέκτησε το πρώτο τους παιδί το 2020. Έναν γιο που τον ονόμασαν "Ρίβερ" προς τιμή του αδικοχαμένου αδερφού του Χοακίν.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved