Βασίλης Καλλίδης: «Γεννήθηκα για να κάνω αυτή τη δουλειά»
Ως μικρός gourmet, ο Βασίλης Καλλίδης μαγειρεύει από τεσσάρων ετών σε ψεύτικα κατσαρόλια.
«Άρα μάλλον γεννήθηκα για να κάνω αυτή τη δουλεία. Η πρώτη μνήμη που έχω είναι κάτι χόρτα από την αυλή μας, με ρύζι και νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω στο τζάκι». Μετά τις σπουδές του και τις πρώτες δουλειές του ήρθε αυτό που ο ίδιος αποκαλεί ‘η μεγάλη ανατροπή’: Συνειδητοποίησα ότι το να είσαι μάγειρας είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Στην πραγματικότητα είναι πάτρα πολύ δύσκολο να είσαι μάγειρας. Μπαίνεις σε μια τεράστια κουζίνα, όπου επικρατεί η ιεραρχία του στρατού, τα ωράρια είναι επίσης στρατιωτικά και αρχίζεις να καθαρίζεις τσουβάλια πατάτες. Είχα απογοητευτεί και νόμιζα ότι είχε τελειώσει η ζωή μου και θα είμαι κλεισμένος σε μια κουζίνα μέχρι να γεράσω. Οπότε έκανα μια μικρή επανάσταση, έφυγα στο εξωτερικό κι έκανα πράγματα άσχετα με τη μαγειρική. Ταξίδευα πάρα πολύ για 4-5 χρόνια και γύρισα αποφασισμένος να ασχοληθώ και πάλι με αυτό που σπούδασα».
Πηγή: instyle